Főoldal > PSZICHÉ > A reggeli meditáció megváltoztatja az egész napodat!

A reggeli meditáció megváltoztatja az egész napodat!

meditációreggelrelaxálás
0

Írta: and

Amikor túl későn ébredsz fel, és őrült hajszával kezded a napot, biztos lehetsz benne, hogy a ké

Amikor túl későn ébredsz fel, és őrült hajszával kezded a napot, biztos lehetsz benne, hogy a későbbiekben sem lesz egyszerűbb dolgod, ha szeretnéd utolérni magad. Hasonlóképpen: ha reggel meditációval indítasz, nyugodtabb, összeszedettebb leszel, és ez az egész napodra kihat majd, így gyorsabban és alaposabban tudod elvégezni a feladataidat.

Talán van akinek nevetségesnek tűnik, hogy azzal spórolhatunk meg jelentős mennyiségű időt, hogy reggel nem teszünk semmit, csak csendben ülünk, de a meditációnak köszönhetően teljesen át tudjuk alakítani a hozzáállásunkat. Viszlát, egész napos rohanás, helló, összeszedettebb munka és több szabadidő!

Lélegezz mélyeket!

Te is többször ráébredtél már délben, hogy nem vettél egy igazán mély levegőt sem, mióta felébredtél? Kezdd a napot légzőgyakorlatokkal! Koncentrálj arra, hogy most az egész tested feltöltődik tiszta levegővel, dús oxigénnel! Azonnal enyhül az idegek szorongása, és szétárad benned a nyugalom. Figyelj arra, hogy mit érzel ilyenkor, és raktározd el magadban. Így egész nap tiszta fejjel tudsz gondolkodni, a helyes légzés pedig az állóképességedre is pozitívan hat.

Add meg a testednek a nyugalmat!

A meditáció egyszerűen jó érzés. Bár eleinte igazi kihívásnak tűnhet, hogy 5 vagy 10 percig mozdulatlanul ülj, de gyakorlat teszi a mestert. A tízszeresét kapod vissza annak az erőfeszítésnek, amit eleinte befektetsz. Ha egész nap elfoglalt vagy és ide-oda szaladgálsz, kemény tempót diktálsz magadnak, meg kell adnod a szervezetednek azt a néhány perc nyugalmat, „leállást”, amikor fel tud töltődni. Hidd el, meghálálja!

meditacio2.jpg ()Tudatosan indítsd el a napot!

Felébredsz, benyomod a play gombot, nem is gondolkodsz, csak teszed a dolgodat. Bár úgy tűnik, hogy produktív vagy egy ilyen „quick-starttal”, de az agyadban ilyenkor több kárt okozol, mint hasznot. Így nem éled meg tudati szinten, hogy mi mindent viszel véghez naponta! A reggeli meditációt zárd úgy, hogy kitűzöd az aznapi célokat, és elképzeled a sikert. Így egész nap pozitívan és céltudatosan állsz majd a dolgaidhoz – ez a titka annak, hogy hosszútávon is elkerüljön a kiégés!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X