Főoldal > PSZICHÉ > 9 lakberendezési trükk a stresszmentes életért

9 lakberendezési trükk a stresszmentes életért

életmódlakberendezésotthonstressz
0

Írta:

Otthon sem tudsz nyugodtan lazítani, pihenni? Még az ágyban is mindig jár valamin az agyad? A következő lakberendezési változtatások bizonyítottan tele töltik otthonodat pozitív energiákkal és kiűzik az életedből a stresszt.

Távolítsd el a felesleges dolgokat!

A lakberendezési szakértők szerint jó hangulatot és közérzetet teremt, ha nem úgy lépsz be a lakásba, hogy mindenhol csak a fogast, a kabátokat és a cipőket látod. A legjobban viszont azt ajánlják, ha minden bútort és dekorációt mellőzünk a bejárat közvetlen közeléből.

Hagyd szabadon a folyosót!

A bejárathoz hasonlóan a közlekedő folyosón se tarts bútorokat és fogasokat, maximum kellemes, nyugodt hatású képeket a falon és virágokkal teli padlóvázákat a földön. Ez a trükk biztosítja a pozitív energia áramlását és az egész lakás nyitottságát.

Szerezz be élő növényt!

Ahogyan már az előző pontban említettük, az élő virágok, növények, bokrok és pálmafák a lakásban is tökéletesen megállják a helyüket, sőt: oxigéntermelő funkciójuk a jó kedélyhez és az egészséges is hozzájárul, ezért tartsunk minden helyiségben legalább egyet belőlük.

Legyél következetes a konyhádban!

Ma már igazán trendi dolog mindenféle holmit és kacatot beszerezni a konyhába, azonban csak azokat a dolgokat tárold, amiket tényleg használsz – különben nagy káosz lesz úrrá rajta. Kupis konyhában senki sem szeret tartózkodni, sütni-főzni pedig annál kevésbé, ezért mindig törekedj a rendre.

Az étkezőasztal sugározzon nyugalmat

Inkább legyen kevés, de egymáshoz tökéletesen passzoló kerámiád – a legjobb, ha a neutrális színeket részesíted előnyben, mert ezek az árnyalatok segítenek a pozitív chi áramlásában.

Tarts sok tükröt!

Nem kell tükörlakásban laknod, de tény, hogy a tükrök nyújtják a kis teret és a feng sui szerint jó szerencsét hoznak az otthonodba – egy próbát biztosan megér!

Helyezz ki fotókat!

A színes családi fotók vidámságot hoznak a legszürkébb nappaliba is, ezért mindenképpen keretezz be egyet-kettőt, amit különösen szeretsz és rakd ki őket a nappali egyik részébe. Nemcsak te, hanem a vendégeid is imádni fogják.

Vond ki az elektronikai eszközöket!

Már biztosan hallottad lakberendezőktől, de a sok elektronikai eszköz rontja a minőségi alvás esélyét. Ha ennek az ellenkezőjét akarod elérni és nincs túl sok hely az otthonodban, akkor építsd be a tévét a szekrényedbe, a laptopodat használat után rejtsd az íróasztalod fiókjába, az okos telefonodat pedig töltsd minél távolabb az ágyadtól.

Viselj neutrális színeket!

A sötét színek kedvelői általában befelé forduló, trendkövető emberek, míg a világos árnyalatok nyugalmat és boldogságot sugároznak. Ha egyikért sem vagy túlságosan oda, próbáld ki a föld színeit (bézs, barna, sárga, zöld), melyek a természetességet és a környezettudatosságot sugallják.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X