Főoldal > SZÉPSÉG > 5 megbotránkoztató dolog a nyári divatban

5 megbotránkoztató dolog a nyári divatban

bakidivatnyár
0

Írta:

Nyáron szinte majdnem minden megengedett a divatban. Már akinek. Mert az olyan – egyébként igen jól palástolható – szépséghibákat, mint a fölösleg a pocakon, a kibuggyanó hurka a háton vagy a kelleténél vastagabb kar, jobb eltakarni és nem kitakarni. Összegyűjtöttük azokat a divatbakikat, amiktől neked is óvakodnod kell idén nyáron.  1. Ha a nadrág a földet söpriNyár ide […]

Nyáron szinte majdnem minden megengedett a divatban. Már akinek. Mert az olyan – egyébként igen jól palástolható – szépséghibákat, mint a fölösleg a pocakon, a kibuggyanó hurka a háton vagy a kelleténél vastagabb kar, jobb eltakarni és nem kitakarni. Összegyűjtöttük azokat a divatbakikat, amiktől neked is óvakodnod kell idén nyáron. 

1. Ha a nadrág a földet söpri
Nyár ide vagy oda, valljuk be: a kánikulában is szeretünk szellős, világos nadrágot viselni. Ám nincs annál lehangolóbb látvány, amikor az elegáns felsőhöz viselt nyári nadrág alja túlér a cipő sarkán és a földet söpröd vele.
Mit tehetsz?
Ha rossz fazont választottál, varrasd fel a nadrág szárát annyira, hogy lapos sarkú cipőben még éppen eltakarja a bokádat, vagy viseld a nadrágot magassarkú cipővel.

2. Topból kibuggyanó has
Akármilyen trendi, felejtsd el a köldök fölé érő topot és a túl szűk felsőt, ha a hasadon és a hátadon komoly súlyfelesleg van. Csúnya látványt nyújt, amikor a pocak láthatóan nagyobb a kelleténél, és ha megfordulsz, hurkás a hátad is. Az sem esztétikus, ha ebben az esetben köldök piercinget viselsz. 
Mit tehetsz?
A divat idén nyáron is elkényeztet bennünket a változatos szabásformákkal és anyagokkal. Takard el azt, amit el kell egy bő szabású csinos blúzzal, tunikával, és ne felejtsd benn a piercinget sem!

0012003_1.jpg ()

3. Pántokat a helyükre
A divatos blúzok alatt viseld helyesen a melltartódat! Tilos a szilikonpánt, ne térjen el feltűnően  egymástól a blúz és a fehérnemű színe (például fehér felső alatt ne viselj sötét melltartót), ne kandikáljon ki a csőtopod és a keresztpántos felsőd alól a melltartód pántja. Idén nyáron nagy divat a hatalmas mintás, áttetsző blúz: ha az átlagosnál nagyobb a melled, ezek alá is jobb, ha az anyag mintájával megegyező vagy testszínű melltartót veszel.    
Mit tehetsz?
– Nyakba akasztós felső alá pánt nélküli vagy nyakpántban végződő melltartót viselj!
– Háton keresztpántos felső alá ne húzz melltartót, vagy ha ez zavar, akkor szerezz be testszínű keresztpántos fazont 
– Csőtop alá pánt nélküli melltartó illik,  vagy egyáltalán ne vegyél fel semmit!
– Áttetsző blúz alá – kivéve, ha olyan a mintája, amely ápol és eltakar – olyan melltartót viselj, aminek a színe megegyezik a blúzéval.  

4. Kivillanó fehérnemű a nadrág alatt
Igen. Lehet trendi, ha a szexi csipkésbugyi pántja decensen kivillan a nadrág alól. Például otthon, a kedvesed előtt. Ám nincs kiábrándítóbb látvány annál, mint amikor az utcán járás közben vagy akkor, amikor leülsz, a tanga  teljes életnagyságban kilátszik a nadrágodból.  
Mit tehetsz?
Ma már nagyon sokféle színben kaphatóak olyan fehérneműk, amiket csípőfazonra szabtak. Ha csípőnadrágot viselsz, válassz ezek közül. Ha derékban bő rád a nadrág, viseld övvel vagy vegyél fel hozzá tunikát.

5. Táska, cipő és bizsu – nem mindegy hogyan
Fekete táska, fehér cipő vagy ugyanez, csak fordítva. Divatos ékszerek: túl sok van belőlük, túl feltűnőek. Holott az idei nyári toalettnek elmaradhatatlan kelléke a táska és az ízléses bizsu. Ám nem mindegy, hogy milyen variációban. Ne feledd a főszabályt: a cipő és a táska színének mindig meg kell egyeznie. Feketét a feketéhez, fehéret a fehérhez, zöldet a zöldhöz. A bizsu öltöztet, de a kevesebb több. Kivéve akkor, ha azzal szeretnénk feldobni egy egyszerűbb ruhadarabot.
Mit tehetsz?
Ha olyan eseményre mész, ahol nagyon fontos a megjelenés, és nem tudod eldönteni, hogy milyen ruhát és kiegészítőket válassz, kérd ki stylist tanácsát. Így elkerülheted a kínos pillantásokat és te is jól fogod magad érezni a bőrödben. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X