Főoldal > SZÉPSÉG > Öt egyszerű lépés a mesésen szép lábfejekért

Öt egyszerű lépés a mesésen szép lábfejekért

0

Írta: and

Készíts egy puhító és frissítő lábfürdőt! Alaposan távolítsd el a körömlakkot a lábujjakról, majd pedig löttyints egy kupaknyi, só alapú lábfürdőt egy lavór meleg vízbe, és tíz percen keresztül ebben pihentesd a lábfejeket. A só elősegíti a bőr puhulását és eltávolítja a felesleges hámsejteket is, így készítve elő a lábfejet a további lépésekre. Vágd és […]

Készíts egy puhító és frissítő lábfürdőt!

Alaposan távolítsd el a körömlakkot a lábujjakról, majd pedig löttyints egy kupaknyi, só alapú lábfürdőt egy lavór meleg vízbe, és tíz percen keresztül ebben pihentesd a lábfejeket. A só elősegíti a bőr puhulását és eltávolítja a felesleges hámsejteket is, így készítve elő a lábfejet a további lépésekre.

Vágd és reszeld formára!

Használj körömcsipeszt, amellyel könnyedén kiigazíthatod a körmeidet, igyekezz egyenesre vágni őket, és törekedj arra, hogy a fehér körömrészből csak egy vékony rész maradjon meg! Ha ezzel megvagy, szerezz be egy lábcsiszolót, amivel finom, óvatos, körkörös mozdulatokkal dörzsöld át minden egyes köröm szélét.

labapolas2.jpg ()Távolítsd el az érdes bőrfelületet!

Radírozd át a lábfejedet egy habkővel, így megszabadulhatsz a kérges, durva bőrfelülettől. Ezt követően masszírozd át a területet szemcsés lábradírral, amivel száműzheted az elhalt hámsejteket és így varázslatosan puha lábfejekre tehetsz szert. Utána öblítsd le meleg vízzel a lábad.

Legyen teljesen puhaságot!

Őrizd meg a bőr hidratáltságát úgy, hogy gondosan bevonod olyan lábápoló krémmel, amely rendkívül gazdag a fontos összetevőkben, e tekintetben lényeges, hogy a termék shea vajat is tartalmazzon. A shea vajban a bőr számára elengedhetetlen antioxidánsok találhatók, így olyan alkotóelemnek minősül, amely maximálisan táplálja a lábfej bőrét is. Ha a krém teljesen beszívódott, tekerj össze néhány papír zsebkendőt, tedd a lábujjak közé, majd vigyél fel körömerősítő lakkot, amely alapként szolgálhat a színes lakk felvitele előtt.

Tökéletesítsd az összhatást!

Egy vidám, élénk szín a körmökön téged is jókedvre deríthet! Próbálkozz a sárgával, a korallszínnel, vagy bármivel, ami elnyeri a tetszésed, csak is a fantáziád szabhat határt a kísérletezésben. Mártsd bele az ecsetet a lakkba, helyezd a köröm közepére, aztán lassan húzd a végek felé. Ismételd meg ezt a mozzanatot a széleken is, ha pedig szükségesnek érzed, vigyél fel még egy kicsivel többet a készítményből. Fejezd be a műveletet egy áttetsző fedőréteggel, amivel megelőzheted a nem kívánatos lepattogzást.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X