Főoldal > SZÉPSÉG > Szépülj Kleopátra módszerével!

Szépülj Kleopátra módszerével!

bőrápolásgyümölcssavhámlasztásKleopátrakúra
0

Írta: and

Mit jelent a gyümölcssavas hámlasztás? A régi egyiptomi királynő, Kleopátra legendás szépségét rengeteg irodalmi és művészeti alkotás megörökítette. Csodás külsejét a királynő valószínűleg a természettől kapta, ám nagyban hozzájárulhatott megőrzéséhez az, hogy rendszeresen szamártejes fürdőben szépült. A tej jelentős fehérje-, vitamin- és ásványi anyag tartalma üdévé, bársonyossá és fiatalossá varázsolta Kleopátra bőrét. „A bőr megújulása […]

Mit jelent a gyümölcssavas hámlasztás?

A régi egyiptomi királynő, Kleopátra legendás szépségét rengeteg irodalmi és művészeti alkotás megörökítette. Csodás külsejét a királynő valószínűleg a természettől kapta, ám nagyban hozzájárulhatott megőrzéséhez az, hogy rendszeresen szamártejes fürdőben szépült. A tej jelentős fehérje-, vitamin- és ásványi anyag tartalma üdévé, bársonyossá és fiatalossá varázsolta Kleopátra bőrét.

„A bőr megújulása 28 nap alatt megy végbe, ez idő alatt a bőr “kicserélődik” és lezajlik a szaruképződés folyamata. Ha azonban valamilyen oknál fogva a szaruleválás gátolt, a sejtek elöregednek, így a bőrön élettelen, fakó ráncok jelennek meg. Ezen segíthet a bőr felső elszarusodott hámrétegének eltávolítása, a gyümölcssavas hámlasztás (kémiai peeling), melyhez AHA (alfahidroxisav)-savas készítményeket használunk” – mondja szakértőnk, Ceglédi Nikoletta kozmetikus.

Wellness Cafe tipp: A gyümölcssavas hámlasztás minden bőrtípusra alkalmazható, ám bízd mindig szakemberre az adagolást, illetve fontos, hogy a kúra szigorúan az ő felügyelete mellett történjen.

Miért hasznos a bőr hámlasztása?

A legújabb kutatások szerint az alacsony AHA-tartalmú hámlasztó, bőrmegújító készítmények hatékonyan, ám minimális kockázattal tesznek csodát az élettelen, fáradt bőrrel.

shutterstock_43964878.jpg ()A gyümölcssavak – a tejsav, a glikolsav – nem csupán oldják a szarusejtek közti kötőanyagot, ám a mélyebb rétegekben is kifejtik jótékony hatásukat, mivel a felszíni hámoldás után behatolnak (a sejtek közötti réseken át) egészen a szaruréteg aljáig, ahol serkentik a sejtosztódást, így elősegítik a bőr regenerálódását.

„A kúra során olyan összetételű gyümölcssavas oldatot alkalmazunk – mondja szakértőnk – mely a bőrben felszívódva automatikusan semlegesítődik. Az oldat rövid idő alatt feloldja az elhalt hámsejteket, élénkíti a bőrben zajló folyamatokat, így arcod természetessé, puhává és bársonyossá válik. A gyümölcssavas kezelések kúraszerűek, így a bőr regenerálása, és vitalitásának növelése nagyjából 1 hónapot vesz igénybe.”

Wellness Cafe tipp: A kezelések között használj otthoni ápolásra kifejlesztett, speciális napfényvédőket, a kúrák után pedig további 6 hétig alkalmazd ugyanezt. A gyümölcssavas hámlasztást célszerű tavasz elejéig igénybe venned, mert a kezelések alatt tilos a napozás!

Tüntesd el a bőrhibákat!

A gyümölcssavas hámlasztás fokozza a bőr tónusát, javítja annak textúráját, így arcodon új bőrfelület képződik. A kezelést akkor is igénybe veheted, ha síelés után bőröd a napfénytől károsodott. „A hámlasztó kúra késő ősztől-kora tavaszig alkalmazható, mert ilyenkor kisebb az UV sugárzás, ám nagyon fontos, hogy a kezelések alatt védd bőrödet naptejjel, illetve kerüld a szoláriumokat” – mondja Ceglédi Nikoletta.

A gyümölcssavas anyagok a kozmetikai megújulások támogatói, melyek a kezelések előtt felkészítik a bőrt a hatóanyagok befogadására. Segítségükkel hatékonyan regenerálható a bőr, illetve leoldható a megvastagodott szaruréteg, mely a legtöbb bőrprobléma okozója, és amely nem engedi a bőrt sem természetesen megtisztulni, sem önmagát táplálni. A különböző AHA-s kezelésekkel a legmakacsabb bőrproblémák is hatékonyan és gyorsan kezelhetőek.

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: www.newseason.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X