Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért lesz sokkal jobb az életed az almaecettől

Ezért lesz sokkal jobb az életed az almaecettől

almaecetbőrápolásegészséggyulladás
0

Írta:

Természetes, pénztárcabarát és nagyon egészséges. Számos oka van annak, miért érdemes akár csak napi két kanál almaecetet inni, mutatjuk is, miért lesz jobb tőle az egészséged.

Az almaecet igazán sokoldalú konyhai alapanyag, mely nem csak salátákat tud izgalmasabbá tenni, de szervezetünkre is számos hatása van, amiért hálásak lehetünk.

Az almaecetben rengeteg antioxidáns található. Béta-karotin tartalma, és az abból keletkező A-vitamin miatt elpusztítja a rákot okozó molekulákat. Akár napi két kanál almaecet vízben feloldva segíthet a gyulladások csökkentésében. Kívülről is segít, az almaecet ugyanis rugalmassá teszi és frissíti a bőrt, így kitűnően lép fel az öregedés ellen is.

Beauty girl looking at mirror while touching her face and checking pimple, wrinkles and bags under the eyes, during morning beauty routine. Smiling pretty woman applying cream on her face in bathroom. Happy smiling beautiful young woman applying moisturizer.

Egy-két kanál ecet vízben feloldva segít a puffadás és a teltségérzet javításában is. Az almaecet kiváló baktériumölő is, így vele gargalizálva elkerülhető a kellemetlen szájszag kialakulása, ráadásul még fogfehérítő hatással is bír.

Bár megfázás ellen nem az almaecet a megoldás, az enyhe megfázásokkor keletkező torokkaparást, irritációt egy kis almaecetes vízzel is lehet enyhíteni.

Bár egészséges, az almaecet túlzott fogyasztása káros mellékhatásokkal járhat, így érdemes módjával, kizárólag vízzel hígítva fogyasztani.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X