Főoldal > SZÉPSÉG > Magyar tervezők a divat élvonalában

Magyar tervezők a divat élvonalában

divatdivattervezőkollekciómagyar
0

Írta: and

Arra már régóta büszkék lehetünk, hogy a tudomány, művészet és gazdaság élvonalbeli képviselői között szép számmal találkozhatunk magyarokkal. Mostantól dizájner körökben is egyre többször csendülhetnek fel ismerős nevek: a hazai tehetségek a nemzetközi divat-porondra is betörtek. Most bemutatjuk azokat a fiatal tervezőket, akiknek munkásságára érdemes figyelni. USE unused, akikre Hollywood is felfigyelt Elegáns szabásvonalak, minőségi […]

Arra már régóta büszkék lehetünk, hogy a tudomány, művészet és gazdaság élvonalbeli képviselői között szép számmal találkozhatunk magyarokkal. Mostantól dizájner körökben is egyre többször csendülhetnek fel ismerős nevek: a hazai tehetségek a nemzetközi divat-porondra is betörtek. Most bemutatjuk azokat a fiatal tervezőket, akiknek munkásságára érdemes figyelni.

USE unused, akikre Hollywood is felfigyelt

Elegáns szabásvonalak, minőségi anyagok és határtalan kreativitás jellemzi a Füzes Eszter, Godena – Juhász Attila és Tóth András által alkotott tervezőhármast. A USE unused csapata a tradicionális értékek modern dizájnba való átültetésével kétszer is rangos elismerésben részesült. 2004-ben az Év Fiatal Divattervezője majd a 2005-ös évben az Év Divattervezője díjat tudhatták magukénak. A fiatalok megjárták már a legendás párizsi és New York-i divatheteket is. Sikerük titka, hogy ruháik minőségiek, könnyen viselhetőek és egyszerűek, mely hitvallásuk szerint nem nyomja el a személyiséget, hanem segít megmutatni önmagad. A mottó olyannyira bevált, hogy a 2009-es Teen Choice Awards-on Ashley Tisdale öltötte magára egy kreációjukat. Közösségi oldalukon nemrég a vásárlók véleményét hívták segítségül, hogy egy szívünkhöz igazán közelálló kollekció születhessen.

Bővebben olvashatsz róluk itt: www.use.co.hu

rekavago.jpg ()Vágó Réka, a magyar cipő királynő

Hogy, hogy lehet egy női magas sarkú kényelmes? Nos, ha például a tervező évekig versenytáncolva tapasztalta meg, milyennek is kellene lennie annak a bizonyos tökéletes lábbelinek. Réka 2003-ban diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, de tanult a híres London College of Fashion-ben is. Tervezett a Tisza cipőnek, majd 2005-ben egyedi, kézi készítésű remekeit saját márkanév alatt indította útnak. A cipőtervező, akit idén Women of the Year díjra is jelöltek, egyedi táska és régen várt férfi cipő kollekcióval is megörvendezteti rajongóit.

Rékáról bővebben itt olvashatsz: www.rekavago.com

Je Suis Belle, azaz szép vagyok

Fiatalság és játékosság- ez a Dévényi Dalma és Kiss Tibor által alkotott Je Suis Belle. Idén tavasszal ez ragyogó kékeket, tüzes pirosokat és laza, elegánsan gyűrt szürke lent jelent.
Különleges, könnyed dizájnjaikat forgalmazó márkájuk 2005-ben született és azóta számos hazai és külföldi elismeréssel, többek között egy dániai első helyezettel büszkélkedhetnek. 

Az idei tavaszi kollekció a Berlini Divathéten debütált, ahol a modellek bohókás fejdíszekkel és különleges díszített cipőkben vonultak a kifutón. A tervezők igyekeznek a fiatalabb generációra is gondolni: minden szezonban előrukkolnak egy úgynevezett kapszula kollekcióval, mely néhány jól variálható, alacsonyabb árfekvésű darabot tartalmaz.

Bővebben olvashatsz róluk itt: www.jesuisbelle.hu

myrdinjo2.jpg ()Myrdin, a modern királylányok kedvence

A Czinder Tímea által tervezett alkalmi és esküvői ruhákba belebújva valódi, 21. századi királylánynak érezheted magad. A Náray Tamásnál, valamint Léber Barbaránál tanult tervező a könnyed anyagok és lágy selymek alkotta legújabb kollekcióját a római kor inspirálta, és bár az idei trendre a föld színek jellemzők, alkalmi ruháival Myrdin kollekciója ennél egyedibb színek világába csábít.

A nyári esküvői szezon közeledtével a menyasszonyok Timi kreációiban garantáltan a szertartás főszereplői lesznek, hiszen egy személyiségünkhöz megálmodott ruha pontosan olyan lesz, mint amilyet mindig is szerettünk volna. Timi munkái során arra koncentrál, hogy a ruhák maximális energiaráfordítással a lehető legjobban tükrözzék viselője személyiségét, így a nagy napon valóban saját magunkat adhassuk. Myrdin alkalmi ruháit a hazai hírességek is felfedezték maguknak: többek között Kustánczi Lia és Ördög Nóra is vásárolt néhány egyedi darabot a gyönyörű kollekcióból. 

Timiről bővebben itt olvashatsz: www.myrdinfashion.com

Légy Timi Facebook oldalának rajongója: http://www.facebook.com/pages/Myrdin/73958483789

anhtuan.jpg ()ANH TUAN, a táskaguru

Kézzel készített bőrcsodáinak minden darabján látszódik az igényesség, a régi kézműves technikák tisztelete és az időtlen elegancia. Luu Anh Tuan, aki 2006-ban nyerte el az Év Fiatal Divattervezője címet, mindig is az izgalmas anyagokkal való kísérletezésről volt híres. A szegecselt, vagányul elegáns táskákhoz passzoló könnyen hordható, feketében pompázó kollekció ötvözi a tradicionálisat a modernnel, melynek darabjai számos európai nagyváros üzleteinek polcain fellelhetőek. Ebben a szezonban újdonságképpen szaruból készült ékszerekkel kápráztatja el a divatrajongókat.

Anh Tuan-ról bövebben itt olvashatsz: www.anh-tuan.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X