Főoldal > SZÉPSÉG > 6 kérdés a narancsbőrről

6 kérdés a narancsbőrről

cellulitinfraszaunamegelőzésnarancsbőrváltózuhany
0

Írta: and

Mi a narancsbőr? A narancsbőr a bőr alatti kötőszövet meglazulása, a sejtek között lerakódó kocsonyaszerű anyag, amely a zsírsejtek megnövekedésétől alakul ki. A zsírsejtek ugyanis egyre nagyobb csomókba rendeződnek. A narancsbőr folyamatosan alakul ki, először csak akkor látható, ha a bőrt az ujjaid közé csíped, azonban később már szabad szemmel is nagyon jól láthatóvá válnak […]

Mi a narancsbőr?

A narancsbőr a bőr alatti kötőszövet meglazulása, a sejtek között lerakódó kocsonyaszerű anyag, amely a zsírsejtek megnövekedésétől alakul ki. A zsírsejtek ugyanis egyre nagyobb csomókba rendeződnek. A narancsbőr folyamatosan alakul ki, először csak akkor látható, ha a bőrt az ujjaid közé csíped, azonban később már szabad szemmel is nagyon jól láthatóvá válnak az apró gödröcskék. Sokan gondolják, hogy csak a teltebb nőket érinti ez a probléma, pedig egy soványabb és fiatalabb lány is lehet narancsbőrös.

narancscikk1.jpg ()Hogyan alakul ki?

Kialakulása egy nagyon összetett folyamat. Összefüggésbe hozzák a helytelen táplálkozással, a mozgásszegény életmóddal, az elégtelen májműködéssel, valamint a hormonális zavarokkal, és az alkati adottságokkal. Ezen kívül fontos tudni, hogy a női test bizonyos részeken, mint például a comb, a fenék vagy a csípő, nagyobb mennyiségű zsírt képes elraktározni, amitől nagyon nehéz megszabadulni. Amikor az apró zsírsejtek megduzzadnak, lelassul a vérkeringés, ami anyagcserezavarokat eredményez, végül pedig narancsbőrt. Ma már sajnos egyre fiatalabb korban alakul ki a lányoknál ez a bőrprobléma.

Megelőzhető?

Igen, mint minden problémánál, itt is fontos a megelőzés. Ha még nem rendelkezel látható gödröcskékkel, akkor ideje gyorsan változtatnod életviteleden, hogy ne is alakuljanak ki. Legfontosabb a megfelelő életmód, ami azt jelenti, hogy igyekezned kell csökkenteni a stresszt, megfelelően kell táplálkoznod, és főleg rendszeresen sportolnod. Ezek azok a dolgok, amikre mindenképpen szükséged van akkor is, ha megelőzni szeretnéd, és akkor is, ha kezelni.

Mik a legjobb kezelési módszerek?

Az egyik nagyon egészséges és nagyon hatékony módszer az infraszauna. Egy tíz alkalmas kúra több évet is fiatalíthat a bőrödön, pórustisztító és sejtregeneráló hatásának köszönhetően. Amellett, hogy segít a cellulit eltüntetésében, megszabadít a felesleges súlyfeleslegtől és a stressztől, valamint méregtelenít. Ezen kívül alkalmazhatsz masszázst is, ami az infraszaunával együtt még hatékonyabb, de jó hatású lehet a testtekercselés is. Azt azonban fontos tudnod, hogy a mindent ígérő krémek sajnos nem fognak segíteni. A narancsbőr eltűntetéséhez hosszú időre van szükség, amihez kitartónak kell lenned.

narancscikk2.jpg ()Min változtass, hogy sikerüljön eltüntetni?

Először is fogyassz sok folyadékot, lehetőleg vizet, gyümölcslevet vagy ízesítetlen gyógyteát. A napi adagod legyen minimum napi két liter, így távozni tudnak a felszabadult salakanyagok. Fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt. Ezeknek alacsony a kalóriatartalmuk, vízhajtó hatásúak, emellett rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak. Segítenek eltávolítani a salakanyagokat. Végül a legfontosabb: mozogj! Nem kell hetente többször konditerembe menned, elég, ha mondjuk, sétálsz minden nap 20-30 percet, és lift helyett a lépcsőt használod.

Mit tehetsz otthon?

A már említett életmódbeli változások mellett vannak olyan praktikák is, melyek segítségével még hatékonyabbá teheted a harcot. Ilyen például a luffaszivacsos dörzsölés. Hetente egyszer ajánlatos alulról felfelé körkörös mozdulatokkal dörzsölni a kényes terültet. Ha kipirosodik az csak jót jelent. Egy másik hatékony lehetőség a hideg-meleg váltózuhany. Ez fokozza a vérkeringést, és erősíti a kötőszöveteket. A vízsugarat mindig alulról felfelé vezesd a lábon, esetleg közben szivaccsal dörzsölheted is a bőrfelszínt.

Fotó: Profimedia.hu

Epilálás – 8 tévhit, amit el kell oszlatnunk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X