Főoldal > SZÉPSÉG > Így színezd a hajad természetes úton!

Így színezd a hajad természetes úton!

hajfestéshajszínezésmódszerpraktikatermészetes
0

Írta: and

Lényegében nincs olyan hajfesték, amely teljes mértékben biokészítménynek minősülne. Annak érdekében, hogy a hajszínünk drámai változáson essen át és szikrázóan ragyogjon, szükség van kémiai anyagok bevetésére is, például oxidációs színezékre vagy hidrogén peroxidra. Noha a boltokban találkozhatunk ammóniamentes termékekkel, amelyeket különböző olajokkal gazdagítottak, ezek ettől függetlenül nem felelnek meg a természetesség követelményeinek. Ha gyors és […]

Lényegében nincs olyan hajfesték, amely teljes mértékben biokészítménynek minősülne. Annak érdekében, hogy a hajszínünk drámai változáson essen át és szikrázóan ragyogjon, szükség van kémiai anyagok bevetésére is, például oxidációs színezékre vagy hidrogén peroxidra. Noha a boltokban találkozhatunk ammóniamentes termékekkel, amelyeket különböző olajokkal gazdagítottak, ezek ettől függetlenül nem felelnek meg a természetesség követelményeinek. Ha gyors és szembetűnő változást szeretnél elérni, mindezt természetes módon, próbáld ki a henna hajfestékeket.

logona.jpg ()Wellness Cafe tipp: Logona Henna hajfesték (2590 Ft) Növényi alapú készítmény, amellyel hajad életerős és ragyogó lesz.

Otthon elkészíthető hajszínezők

Vannak olyan természetes hajszínezők, amelyeket könnyűszerrel otthon is elkészíthetsz. A különböző fűszerekből és növényi kivonatokból előállított főzetekkel módosítható a haj árnyalata, akár új színt is kreálhatsz, de a folyamat semmiképp sem automatikus jellegű. Függően attól, milyen állapotnak örvend a hajad, és hogy mennyire észrevehető változást szeretnél, a természetes hajszínezés jó néhány napot, hetet vagy akár hónapot is igénybe vehet. Fontos, hogy megfelelő mértékű elszántsággal és türelemmel vágj bele az ilyesfajta hajszínezésbe. Ne feledkezz meg a speciális termékek, samponok használatáról sem, hiszen ezek felerősítik a hajszín vibrálását, káprázatosabb és szemet gyönyörködtetőbb színre tehetsz szert, így előszeretettel alkalmazd ezeket.

Wellness Cafe tipp: Toni & Guy Color színfelfrissítő sampon és kondicionáló (2190 Ft) Ha mindennap ezekkel kényezteted a sörényed, a hajszíned élénk és tündöklő lesz. A készítmények nem csak a festett, de a természetes haj fényét is fokozzák. Különleges összetételük egyfajta fizikai színezőként funkcionál, így jóval tovább őrizhető meg a hajszín tartóssága. Szőkés és barna hajszínre kaphatók a termékek.

toniguy.jpg ()Világosítók

Ezekkel a főzetekkel abszolút természetes módon világosíthatod a hajad. De ne felejtsd el, ha a kiinduló hajszíned nagyon sötét, annak megváltoztatása kicsit tovább tart.

Keverj össze egy csésze valódi citromlevet és három csésze kamillateát. Alaposan masszírozd bele a hajadba, majd feküdj ki egy kis időre a napra. A gyorsabb eredményért egy hét alatt többször is ismételd meg a műveletet.

Egy deci ananász léhez keverj felaprított rebarbarát, majd a keverékkel itasd át a hajszálakat. Ezt követően ismételten irány a szabad levegő és a napfény.

A következő keverék már időigényesebb: háromnegyed csésze mézhez adj másfél csésze natúr joghurtot, ezzel nedvesítsd meg a hajkoronád. Masszírozd bele a hajadba, majd csavard körbe folpackkal. Ezt 8 órán át fenn kell hagyni, és csak azután öblítsd ki.
Négy evőkanál fahéjat párosíts két deci natúr joghurttal. Dörzsöld bele a hajszálakba, majd fél órát várj, míg leöblíted.

Wellness Cafe tipp: Henna Plus hennasampon szőke hajra kamillával (1540 Ft). A hennakivonat mellett jojobaolajat rejt magában, így regenerálja a hajat és rendkívüli fénnyel vonja be tincseket.

hajfestescikk.jpg ()Vörös árnyalatok

Ha vörös árnyalattal bolondítanád meg a frizurád, vagy csak a hajad természet adta vörösességét szeretnéd kihangsúlyozni, próbáld ki a következő módszereket:

Keverj össze fél csésze céklalevet fél csésze répalével. Masszírozd a hajba, és egy óráig hagyd fent.

Két bögre vizet forralj fel, majd dobj bele három filter hibiszkuszteát. Egészen addig forrald, amíg kb. másfél bögre víz marad vissza, majd vidd fel a hajadra. Ezt nem kell kiöblíteni, nyugodtan várhatsz vele a következő hajmosásig.

Egyharmad csésze összezúzott körömvirágot forrázz le két bögre vízzel. Szűrd le, és adj hozzá egy csésze vörös bort. Vond be vele a hajad, és hagyd rajta 30 percig.

Wellness Cafe tipp: Tigi Bed Head Colour Combat Goddess Sampon, festett barna és vörös hajra (3130 Ft). A vörös hajszín tartóssága sokáig fenntartható ezzel a termékkel, a sampon szulfátmentes, így a hajszálak felülete még simább és ezzel egyidejűleg még csillogóbb lesz.

nivea.jpg ()Ha sötétebbre vágysz

Ha sötétebb árnyalatot szeretnél, vagy a meglévő sötét színed erősségét fokoznád, akkor kísérletezz a következő főzetekkel:

Két bögre vízzel forrázz le félcsészényi száraz zsályát, majd szűrd át és vidd fel a hajra. 40 percig várj, mielőtt leöblíted.

Állíts elő erős teafőzetet feketeteából és cseresznyekéregből. Várj addig, amíg nagyon sötét színt nem kapsz. Masszírozd a megmosott hajadba a főzetet. A következő hajmosáskor kell csak kiöblíteni.

Főzz egy kevés kávét, majd hagyd kihűlni. Dörzsöld bele a tincseidbe – negyed óráig maradjon rajta a hajadon. Ezt követően meleg vízzel öblítsd ki.

Wellness Cafe tipp: Nivea Brilliant Brown Sampon barna hajra (1005 Ft). Gesztenye- , és kakaókivonattal óvja a barna hajat, puhává és ragyogóan selymessé varázsolja azt. UV-szűrővel és antioxidánsokkal véd az ártó környezeti hatásoktól.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X