Főoldal > SZÉPSÉG > Így lesz a hajad nyáron is egészséges!

Így lesz a hajad nyáron is egészséges!

hajhajápolásszépségtáplálkozás
0

Írta: and

Védekezz a káros sugarak ellen! A haj a megjelenés egyik leglátványosabb része, ezért nagyon fontos, hogy nyáron is egészséges és szép legyen. Érdemes azonban a tengerparti vakáció előtt végiggondolnod, hogy hajadra mennyi veszély leselkedhet. A hajszálak 90%-a fehérjékből áll, amelyeket szarulemezkék vesznek körbe, ám a káros UV-sugarak hatására a lemezkék nem tudnak kellő védelmet nyújtani […]

Védekezz a káros sugarak ellen!

A haj a megjelenés egyik leglátványosabb része, ezért nagyon fontos, hogy nyáron is egészséges és szép legyen. Érdemes azonban a tengerparti vakáció előtt végiggondolnod, hogy hajadra mennyi veszély leselkedhet. A hajszálak 90%-a fehérjékből áll, amelyeket szarulemezkék vesznek körbe, ám a káros UV-sugarak hatására a lemezkék nem tudnak kellő védelmet nyújtani a haj mélyebb rétegeinek. Ennek hatására tincseid fakóvá, élettelenné, a hajvégek töredezetté válhatnak és a fejbőröd is kiszáradhat.

Ha mediterrán nyaralást tervezel, az erős napsugárzás ellen feltétlenül szerezz be egy könnyű kalapot, sapkát vagy fejkendőt és gondoskodj olyan hajápolókról is, amelyek kifejezetten a napsugárzás káros hatásai ellen védenek – tájékoztat Fehér Tamás, a hair’s [ku:l] szalon fodrásza.

nyarhajcikk.jpg ()A tengeri só vagy a medencék klórozott vize erősen roncsolja és szárítja a haj szerkezetét, így úszás után mindig használj lágy és könnyű samponokat, valamint a hidratálásról se feledkezz meg. Ha szuperfényes és egészséges fürtökre vágysz, vizes hajadat soha ne dörzsöld túl erősen és vásárolj ionizálós, hajszínvédő technológiával ellátott hajszárítókat, illetve hajegyenesítőket.

Wellness Cafe tipp: Pyhto Plage hidratáló napozás utáni hajpermet, Bonacure hajban maradó UV szűrő hajspray, Avon nyári napvédő sampon

Ügyelj a helyes táplálkozásra!

Hajad szépségéhez a külső védelem mellett a belső ápolás is hozzátartozik: minél egészségesebb ételeket fogyasztasz, tincseid annál selymesebbek és puhábbak lesznek. A friss zöldségekben, gyümölcsökben, az olajos magvakban rengeteg értékes vitamin található. A haj számára nyáron különösen fontos az A- és B-vitamin, amelyet nagy mennyiségben tartalmaz a tojássárgája, a sárgarépa, a máj vagy az élesztő. Az ásványi anyagok is hozzájárulnak a haj egészséges növekedéséhez, így fogyassz bátran tökmagot, mogyorót, aszalt gyümölcsöket, tengeri halakat és teljes kiőrlésű gabonaféléket. Kerüld a túlzottan csípős, fűszeres ételeket, az édességeket, a cukrozott üdítőket és nagyon fontos, hogy naponta igyál meg legalább 2 liter vizet.

nivealongrepair.jpg ()Kényeztesd hosszú fürtjeidet!

Vékonyodik, töredezik a hajad, elvesztette a vitalitását és SOS megoldást szeretnél a problémára? A Nivea új termékcsaládja mind az ápolásban, mind a formázásában segít meggátolni a gondjaidat. A Long Repair termékeket úgy fejlesztették ki, hogy teljes mértékben megfeleljenek a hosszú haj igényeinek, az egyedülálló hármas javító formula (keratin, természetes olajok, oryzanol) célzottan gondoskodik hajszálaid védelméről a gyökerektől egészen a hajvégekig. A Long Repair Sampon krémesen, lágyan tisztítja az igénybevett hajat, használatával selymes és könnyen kezelhető tincseid lesznek. Az innovatív formulában egyensúlyban vannak a különféle ápoló elemek, így a Long Repair Balzsam csodásan kisimítja a hajszálakat és nedves hajra kenve 99%-ban véd a hajvégek töredezése ellen. Bővebb infó: www.nivea.hu

Wellness Cafe tipp: Fleur de Santé Take a Shine sampon hosszú hajra, Gliss Kur tápláló olaj hajbalzsam hosszabb, szálkásodásra hajlamos hajra, Wella High Hair Leave It  Long krém hosszú hajra

Lee_Stafford_Poker_Straight_Dry_Shampoos.jpg ()Ápolj különlegesen!

Ha nincs időd reggel hajat mosni, ám szeretnéd a napot kellemesen indítani, próbáld ki a londoni mesterfodrász, Lee Stafford frissítő, száraz samponját, amelyet minden hajtípusra használhatsz és két hajmosás között matt bevonatot ad. Rázd meg jól a flakont és tartsd 20 cm távolságra a hajadtól, fújd be alaposan a tincseket úgy, hogy a spray főleg a hajtövekre jusson, majd fésüld át. Légy kreatív és formázd vele a hajadat a hihetetlenül dús eredmény érdekében. A terméket most 2390 Ft-ért vásárolhatod meg a Media Markt és a Saturn üzleteiben.

Páratlan gyengédséget ígér a Mediterraneo sampon, amely a bio extra szűz olívaolajnak és a panthenolnak köszönhetően táplálja, hidratálja hajadat és védi annak szerkezetét, míg a készítményben lévő aloe vera és rizsfehérje nyugtatja a fejbőrödet. A mediterrán hajkondicionáló még a leggyengébb hajat is élettel telivé és puhává varázsolja, az eredmény pedig szuper csillogás és könnyű kifésülhetőség.

Bővebb infó: http://www.myropolium.hu/

Jó lenne fogyni? Kattints!

5 szuper fogyitrükk, ami tényleg működik!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X