Főoldal > SZÉPSÉG > Szépülj kattintásra! – Online sminkmesterek

Szépülj kattintásra! – Online sminkmesterek

kozmetikumsminksminkmestersminktippszépségblog
0

Írta:

Megtetszett Natalie Portman sminkje a Fekete hattyúban? Nem tudod, hogyan készítsd el magadnak Taylor Swift szexi hullámos frizuráját? Netán bizonytalan vagy, melyik alapozó lenne számodra a legtökéletesebb? Nem kell szakembert fogadni, szakkönyveket bújni vagy sminktanfolyamot elvégezni, a szépségblogok szerzői választ adnak minden kérdésedre, beszámolnak a legújabb termékekről és trendekről – nem ritkán videóbejegyzések formájában. Mutasd […]

Megtetszett Natalie Portman sminkje a Fekete hattyúban? Nem tudod, hogyan készítsd el magadnak Taylor Swift szexi hullámos frizuráját? Netán bizonytalan vagy, melyik alapozó lenne számodra a legtökéletesebb? Nem kell szakembert fogadni, szakkönyveket bújni vagy sminktanfolyamot elvégezni, a szépségblogok szerzői választ adnak minden kérdésedre, beszámolnak a legújabb termékekről és trendekről – nem ritkán videóbejegyzések formájában.

Mutasd a zsákmányod!

Ahogy a legtöbb internetes őrület, az első szépségblogok is Amerikából származnak. Az akkor még csak tizenéves lányok leginkább saját szórakoztatásukra kezdtek el videókat készíteni arról, hogyan kell megvalósítani egy-egy sztár jellegzetes sminkjét vagy frizuráját, ám a legnagyobb videómegosztó portálnak, a YouTube-nak köszönhetően a legtehetségesebb tinik csatornáinak nézettsége hamar megugrott: milliók lettek kíváncsiak az amatőr lányok profikat megszégyenítő trükkjeire.

smink2.jpg ()Sikerük titka pont abban rejlik, hogy ők nem szakavatottak, csupán megszállottan szeretik a különböző szépségápolási szereket. Úgy tudják elmagyarázni egy-egy smink vagy frizura elkészítését, hogy azt a laikusok is megértsék, és könnyen megvalósíthassák. Ráadásul a termékekről sem a gondosan megfogalmazott pr-szöveget, hanem saját véleményüket és tapasztalatukat adják tovább. Nem hiszem, hogy ismeretlen előtted az az öröm, ha kedvező áron jutunk hozzá jó termékekhez. Hát még ha elújságolhatod másoknak, milyen jó vásárt csináltál! Az úgy nevezett „haul”, azaz zsákmányvideókban a bloggerek az egyszerű dicsekvés helyett az olvasóikat tájékoztatják a legújabb termékekről – az ilyen értékelések nagyon hasznosak tudnak lenni, ha drágább sminktermék megvásárlására készülsz, hiszen megtudhatod, másoknak mennyire vált be. A tengerentúlon már egyértelműen látszik, hogy a szépségblogok szerzőinek véleményére adnak a fiatal nők. Egy nemrég készített kutatás azt mutatja, hogy a szépségápolási termékek kiválasztásakor kétharmadukat elsősorban kedvenc bloggerük véleménye befolyásolta. Lássuk, kiket érdemes követni!

Kik ők?

Az egész a divatbloggerekkel kezdődött, mára a divatvilág kifejezetten alapoz rájuk: első sorban ülhetnek a bemutatókon, tervezőket inspirálnak, véleményüket neves magazinokban is publikálják. A szépségblogok szerzői sem kevésbé elismertek: sokuk egy-egy márka szépségnagykövete lett, vannak, akik saját sminktermékeket dobtak piacra, de az sem ritka, hogy keresett sminkmesterré váltak.

smink3.jpg ()Az egyik legnagyobb szépségguru Michelle Phan alias RiceBunny. A 24 éves vietnami–amerikai lány 2006-ban kezdett el blogolni, mára pedig a YouTube legnépszerűbb női feltöltőjévé és a Lancome nagykövetévé vált. Videóiban lépésről lépésre mutatja be, hogyan fessék magukat a szemüvegesek, miként hozható helyre az eltörött rúzs, de Lady Gaga elképesztő sminkjeit is néhány laza mozdulattal magára pingálja (www.youtube.com/user/MichellePhan).

Az amerikaiak másik nagy kedvence Blair Fowler, aki juicystar07 néven jut el lányok millióihoz. A 18 éves Blair néhány évvel ezelőtt egyszerű zsákmányvideókkal kezdte, azóta viszont igazi szakértővé nőtte ki magát. Sminktippeket és frizuraötleteket ad iskolába, bulikra és bálokra, ugyanakkor hónapról hónapra bemutatja kedvenc szépségápolási termékeit. A csinos lány tavaly magántanuló lett, hogy minél több időt tudjon blogjával és webshopjával (www.shopglitzyglam.com – Magyarországra is szállít) foglalkozni. Szépségküldetéséhez nővére, Elle is csatlakozott (www.elleandblair.com).

Michelle kedvenc sminkcuccai:

Make Up Forever Gold Metallic pigment
L’Oreal HIP Color Truth krémes tus
Maybelline – Expert Wear szemhéjpúder (Night Sky árnyalat)
Bobbi Brown Pot Rouge for Lips and Cheeks (Blushed Rose árnyalat)
Lancome Teint Miracle alapozó
Lancome Teint Miracle Instant Retouch Pen korrektor

Blair kedvenc kozmetikumai:

MAC szájkontúrceruza (Dervish árnyalat)
MAC Viva Glam kollekció Lady Gaga szájfény
L’Oreal Million lashes szempillaspirál
Essie körömlakkok (St. Lucia Lilac vagy Mademoiselle árnyalat)

A teljes cikket keresd a Maxima magazin legfrissebb számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X