Főoldal > SZÉPSÉG > Tüntesd el a sminkfoltokat a ruhából

Tüntesd el a sminkfoltokat a ruhából

mosássminksminkfolttisztítás
0

Írta:

Ahelyett, hogy lemondanál a ruhádról, ami sminkfoltos lett, próbáld ki az alábbi trükköket.

A Popsugar összeállított egy útmutatót, hogy lehet eltávolítani a különböző sminkfoltokat.

Rúzsfolt

Fújj egy kevés hajlakkot a rúzsfoltra, és hagyd állni 10 percig. Ezután töröld le szivaccsal, majd dobd a mosásba. Az olaj és a viasz alapú rúzsok eltávolításához kipróbálhatod a hintőport vagy a szódabikarbónát is.

Vízálló szempillaspirál

Ha olyan hosszan tartó smink hagyott foltot, mint a vízálló szempillaspirál, próbáld meg a foltot sminklemosóval eltüntetni. Arra figyelj, hogy a termék olajmentes legyen, hogy ne kend el jobban a foltot.

Alapozó

A por és a folyékony állagú alapozót is előkezelheted samponnal vagy borotvakrémmel, mindkettő tisztító hatású. Az előkezelés után dobd be a ruhát a mosásba.

Önbarnító

Az ágyneműhuzaton vagy a ruhán maradt önbarnító folt eltávolításához először öblítsd le az érintett területet hideg vízzel. Ezután egy szivacs és mosogatószer segítségével próbáld eltávolítani a foltokat, hogy ezzel feloldd benne az olajat. Végső megoldásként glicerinnel is próbálkozhatsz.

Megjegyzés: Ezek a javaslatok a foltok azonnali kezelésére vonatkoznak. Érdemes arra is figyelni, hogy ne szárítsd meg a ruhát addig, amíg a foltot nem távolítottad el, mert a hő még jobban beszáríthatja a foltot.

Forrás: popsugar.com

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X