Főoldal > SZÉPSÉG > Szuper trükkök a feszes, tónusos hasért

Szuper trükkök a feszes, tónusos hasért

diétaedzéshashasformálászsírégetés
0

Írta: and

  Középpontban a zsírégetés Sokszor kikapcsolunk, miközben edzünk. TV-t nézünk, fejben a bevásárló listánkat állítjuk össze, vagy éppen arra gondolunk, bárcsak vége lenne már az edzésnek, ahelyett, hogy arra összpontosítanánk, amit csinálunk. Ha nem kalandoznak el a gondolataid, és minden figyelmeddel a gyakorlatokra összpontosítasz, akkor könnyebben elkerülheted a sérüléseket is (mivel nincsenek zavaró elemek, így […]

 

Középpontban a zsírégetés

Sokszor kikapcsolunk, miközben edzünk. TV-t nézünk, fejben a bevásárló listánkat állítjuk össze, vagy éppen arra gondolunk, bárcsak vége lenne már az edzésnek, ahelyett, hogy arra összpontosítanánk, amit csinálunk. Ha nem kalandoznak el a gondolataid, és minden figyelmeddel a gyakorlatokra összpontosítasz, akkor könnyebben elkerülheted a sérüléseket is (mivel nincsenek zavaró elemek, így figyelni tudsz a testedre), össze tudod kapcsolni a testedet és a lelkedet, ezáltal több izmodat mozgatod meg, így pedig javíthatod az eredményeidet is.

Vegyél jóga vagy Pilates órákat!

Számos jógapóz és Pilates gyakorlat különösen ideális a tónusos hasizmok eléréséhez. Ha már eleged van a felülésekből a kardió- vagy az erőedzésed végén, válts jógára vagy Pilatesre, és végezd el ezek után a szokásos hasizom-erősítő gyakorlataidat. Amellett, hogy az izmaidat edzed, ezek a testi-lelki gyakorlatok bónuszként növelik a hajlékonyságot, és csökkentik a stresszt is.

hasizomcikk1.jpg ()Figyelj a diétádra!

Nem számít, hány órát töltesz minden héten az edzőteremben, ha a diétád nem stimmel, soha nem fogod látni azt a hat kockát. Ahhoz, hogy előcsalogasd a tónusos hasizmokat, tarts olyan diétát, amiben sok sovány fehérjét, alacsony zsírtartalmú tejterméket, gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát fogyasztasz.

Adj magadnak szabadnapot!

Mint minden más izmodnak, a hasizmodnak is szüksége van a pihenésre. Éppen ezért ne edz két egymást követő nap, két edzés között tarts egy nap szünetet. A pihenés segít az izmaidnak abban, hogy regenerálódjanak és erősebbek legyenek!

Képzelj el egy grapefruitot!

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, amikor a hasadra edzel, ha ezt lehajtott fejjel teszed. Ez ugyanis szükségtelen megterheléssel jár a nyakad számára, és ezáltal a mozdulatra sem tudsz annyira koncentrálni. Akárhányszor felüléseket végzel a földön, képzelj el magad előtt egy grapefruitot, ami az állad és a mellkasod között helyezkedik el. A jobb eredmények érdekében pedig ne engedd az álladat a mellkasodhoz közel!

Lassíts!

Azt hiszed, ha gyorsan túl vagy a gyakorlatokon, az eredmények is gyorsan jelentkeznek majd? Gondold át! Ahhoz, hogy igazán érezd a zsírégetést, próbálj lelassulni. Ha variálod a hasizom-erősítő gyakorlataid gyorsaságát, célzottabban dolgoztatod meg az izmaidat, így pedig jobban erősödsz.

Wellness Cafe tipp: érdemes egész edzés alatt megfeszítened a hasizmaidat, így még jobban fokozod a hatékonyságot!

hasizomcikk2.jpg ()Ne csak a hasra edz!

Sokan csak a felső hasuk formálására koncentrálnak, de nagyon fontos a hátunk, az alhasunk és az egész alsó testünk erősítése is. Ha ugyanis csak egy testrészünkre edzünk, az gerincsérüléshez és komolyabb fájdalmakhoz is vezethet. A hasizom gyakorlatok mellé éppen ezért végezz el pár hátizom erősítő gyakorlatot és guggolást is, edzés előtt pedig ne feledkezz meg egy alapos bemelegítésről, így teljes lesz a tréninged.

Fogyj fejben és lélekben is!

Az elhízás veszélyei


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X