Főoldal > SZÉPSÉG > Hódíts a nyár legtrendibb napszemüvegeivel!

Hódíts a nyár legtrendibb napszemüvegeivel!

divatdivatháznapszemüvegtrend
0

Írta: and

Chanel Claudia Schiffert számtalanszor titulálták már a pontos, fegyelmezett, tipikus német nő megtestesítőjének. A Chanel 2011/2012-es őszi-téli szemüveg kollekciójának arcaként mindez fokozottan igaz, a 41 éves legendás modell ugyanis szigorúan elválasztott hajjal, szoros konttyal és eminens diákokra jellemző karakteres szemüvegkeretben pózol a kamerák előtt. Arról, hogy a hatás mégse legyen ódivatú, a márkára olyannyira jellemző […]

Chanel

Claudia Schiffert számtalanszor titulálták már a pontos, fegyelmezett, tipikus német nő megtestesítőjének. A Chanel 2011/2012-es őszi-téli szemüveg kollekciójának arcaként mindez fokozottan igaz, a 41 éves legendás modell ugyanis szigorúan elválasztott hajjal, szoros konttyal és eminens diákokra jellemző karakteres szemüvegkeretben pózol a kamerák előtt. Arról, hogy a hatás mégse legyen ódivatú, a márkára olyannyira jellemző kaméliavirág formájú, kacér fejdísz gondoskodik.

Ha pedig a kollekció szemüvegeire is pillantást vetünk, a Chanelre jellemző kifinomult eleganciát és igényességet fedezhetünk fel. A báránybőrrel bevont, szintén a márka védjegyének számító lánccal díszített szárak és a halvány fémszínek vintage-hatást kölcsönöznek a kollekció darabjainak. A napszemüvegek pillangó, macskaszem és pilótaszemüveg formában is kaphatók.

chanel.jpg ()Prada

A Chanelhez hasonlóan a Prada 2011-es tavaszi/nyári kollekciója is egyszerre innovatív, mégis hű a legendás divatház hagyományaihoz. Ennek megfelelően az idei kollekció elegáns stílusa, fém részletei, díszei, markáns formái és divatos színei egyszerre retro hatásúak és modernek.

Az egyes modellek között találunk nagyméretű, szögletes, a hetvenes évek playboy-stílusát idéző markáns kereteket, ahogyan a hatvanas éveket felelevenítő klasszikus, egyszerű pilóta-napszemüveget is. Színek terén hódít a fekete, a teknősminta, a dohányszín és a farmerkék. Szintén retro hatást kelt a terepszínű, áttetsző hálómintával díszített, a fekete, valamint a rombuszmintás, púderszínű kerekded formájú modell. A két nagyméretű, hatszögletű keret ezzel szemben elegáns és nőies, ahogyan a régimódi hangulatú, színátmenetes lencsével ellátott modell is, melyet vékony, csőszerű szár tesz még légiesebbé. A modellek klasszikus, visszafogott árnyalatban előnyösek igazán.

vogue.jpg ()Vogue – Katy Perry

A nyár egyik legnépszerűbb slágere, Katy Perry új videója, az „E.T.” szintén inspirálóan hatott a tavaszi-nyári szemüvegtrendekre. A klipben ugyanis az énekesnő a Vogue Eyewear 2011-es tavaszi/nyári napszemüveg kollekció egyik modelljében is látható, mely így szinte kötelező alkotóelemévé vált a divatmániások nyári kiegészítőinek. A napszemüveg egyszerre adja vissza a klip futurisztikus hangulatát, az ötvenes évek által ihletett körvonal azonban a retro hatásról is gondoskodik. Bár az énekesnő a klipben az áttetsző, fehér, sejtelmes lencséjű modellt viseli, a napszemüveg széles színválasztékban és lencse kombinációban kapható, hogy mindenki megtalálhassa a saját stílusának, ízlésének megfelelőt.

Ha a futurisztikus hangulat helyett inkább a klasszikus stílust részesítjük előnyben, a Vogue Eyewear új kollekciójában szintén találhatunk megfelelő darabot, például fekete keretet több tónusú lencsével vagy éppen az elhalványuló, sötét mézszínű teknőcmintást. A fiatalok divatos színpárosítások közül választhatnak – világoskék-ametisztet, orgonaszínű halvány lencsével vagy sötét narancssárga rózsaszínt, rózsaszín halvány lencsével.

Modern, futurisztikus hatás és hagyományőrző retro vonal keveredik tehát a legnagyobb divatházak és a sztárok nyári napszemüvegtrendjeiben, így egyszerre lehetünk trendik és klasszikusak.

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X