Főoldal > SZÉPSÉG > Így változtass a szépség-berögződéseken!

Így változtass a szépség-berögződéseken!

alapozóhajsminkszépség
0

Írta: and

Ha már évek óta ragaszkodsz egy bizonyos frizurához, sminkhez akkor sem kell teljes átalakítást végrehajtani a külsődön, néhány apróbb változtatás itt-ott és máris az egész kinézeted felfrissül. Olvasd el tippjeinket és tündökölj új pompában! Csak konzervatív, visszafogott színeket használsz a szemhéjadra Ha modern végeredményt szeretnél, akkor ne csak visszafogott színeket használj, viszont mindig ragaszkodj egy […]

Ha már évek óta ragaszkodsz egy bizonyos frizurához, sminkhez akkor sem kell teljes átalakítást végrehajtani a külsődön, néhány apróbb változtatás itt-ott és máris az egész kinézeted felfrissül. Olvasd el tippjeinket és tündökölj új pompában!

Csak konzervatív, visszafogott színeket használsz a szemhéjadra

Ha modern végeredményt szeretnél, akkor ne csak visszafogott színeket használj, viszont mindig ragaszkodj egy adott színcsaládhoz – például variáld a lila különböző árnyalatait – ha rétegezni akarod a színeket, vagy pedig alkalmazz csak egy feltűnő színt a szemhéjadon és az alsó szempillák tövében is. Ha a színek kiválasztására kerül sor, az „ellentétek vonzzák egymást” elvét kövesd, azaz a tengerkék kihangsúlyozza a barnát, a kék szemek még élettelibbek lesznek az aranynak köszönhetően, a zöld szemek pedig egyenesen szikrázni fognak a lilának köszönhetően.

Gimi óta ugyanolyan a frizurád

Lehet, hogy a gimiben még neked volt a legmenőbb frizurád, de ez nem biztos, hogy napjainkban is megállja a helyét. Persze ha már évtizedek óta hosszú a hajad, és még nem vagy kész rá, hogy megválj a loboncodtól, akkor az apró módosítások itt is óriási különbséget eredményezhetnek. Például már az sokat nyom a latba, ha az eddig megszokott középről oldalra helyezed a választékot, és ezzel még a hajad volumenét is fokozhatod. A tincseidet úgy is megemelheted, ha olyan szérumot juttatsz rájuk, amely vastagítja a szálakat, így is nagyobb tömeget kreálhatsz a hajadnak.

szep2.jpg ()

Vastag rétegben viszed fel az alapozódat

Ha szinte vakolatként helyezed fel az alapozót az arcodra, akkor ideje egy kicsit „könnyíteni” ezen is. A vastag, nehéz alapozók helyett válassz egy tiszta, folyékony formulájú terméket, ami hibátlan fedést és természetes összhatást biztosít. A bőrhibákra és az egyenetlen bőrre ecset segítségével vigyél fel korrektort, így anélkül kendőzheted el a problémás területeket, hogy vastag alapozóval borítanád be azokat.

Kivasalt haj nélkül nem lépsz ki otthonról

Ha hullámos, vagy göndör hajad van, ideje, hogy búcsút ints azoknak az eszközöknek, amelyek forróssággal „kínozzák” a fürtjeidet. Hogy megőrizd a hajad eredeti állapotát, kezdj olyan samponnal és balzsammal, amely hidratáló hatású, így a hajad nem fog kiszáradni, és annak a valószínűsége is kisebb lesz, hogy nagyon begöndörödjön a sörényed. Aztán dolgozz olyan hajformázó termékekkel, amelyek megzabolázzák a göndör loknikat, amik így a helyükön maradnak, és nem válik az egész frizurád rakoncátlanná. Mindezt törülközőszáraz hajra alkalmazd, és ha lehetséges, hagyd a levegőn megszáradni a tincseidet, vagy ha gyorsan kész szeretnél lenni, akkor a hajszárítót alacsony fokozatra kapcsold, és használj diffúzort.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X