Főoldal > SZÉPSÉG > Smink nélkül is gyönyörű lehetsz – Így csináld!

Smink nélkül is gyönyörű lehetsz – Így csináld!

kozmetikumsminkszépségtermészetes
0

Írta: and

Ismerős a következő szituáció? Már rég el kellett volna indulnod a munkába, vagy épp az esti buliba, de még mindig a tükör előtt álldogálsz, és egyszerűen soha nem tudod időben befejezni a szépészeti műveleteket. Ha szeretnél feleannyi idő alatt ugyanolyan csodás lenni, próbáld meg a sminkelési szokásaidat kicsit megregulázni, lerövidíteni. Nem csak hamarabb útra kész […]

Ismerős a következő szituáció? Már rég el kellett volna indulnod a munkába, vagy épp az esti buliba, de még mindig a tükör előtt álldogálsz, és egyszerűen soha nem tudod időben befejezni a szépészeti műveleteket. Ha szeretnél feleannyi idő alatt ugyanolyan csodás lenni, próbáld meg a sminkelési szokásaidat kicsit megregulázni, lerövidíteni.

Nem csak hamarabb útra kész leszel, de arra is rájössz, hogy nem kell mindig a sminkes doboz után nyúlni, mert anélkül is a legjobb formád hozhatod – néha, a kevesebb tényleg több. Íme, a tippjeink, amelyekkel mesésen nézhetsz ki, és magabiztosabb is leszel.

Tündökölj az öltözékeddel!

Ha a mindennapjaidban inkább semleges árnyalatú ruhákkal vértezed fel magad, akkor vigyél egy kis színt az öltözködésbe. Az élénk színű ruhatár csodákat tesz a bőrszínnel. A sötétvörös felsőtől például különleges hangsúly helyeződik az arccsontodra. A teltebb színű kék vagy zöld darabok pedig a világos bőrű nők szemét – akikre amúgy is a hűvösebb jegyek jellemzők – teszik ragyogóbbá.

sminknelkulcikk1.jpg ()Csinosítsd a szemöldököd!

A megfelelő formájú szemöldökív az arc egész megjelenését megváltoztatja. A tökéletes szemöldöktől a szemek nagyobbnak tűnnek, emellett keretet ad az arcnak, jóval kevesebb sminkre lesz szükség, ha eltalálod a helyes formát. Ha ezt nehezedre esik megállapítani, keress fel egy szakértőt, aki segít a csábos szemöldök megalkotásában. Ez után már otthon is meg tudod oldani a szemöldök karbantartását.

Hidratálj!

Minél szárazabb a bőr, annál öregebbnek és megviseltebbnek tűnik. Ám könnyedén visszaszerezheted a régi ragyogását, ha olyan nappali hidratálót használsz, ami tele van antioxidánsokkal és C-vitaminnal. Ezek az erős összetevők, ha valóban minden nap a bőrre kerülnek, elősegítik annak méregtelenítését, így az arcbőr sugárzó és rugalmas lesz. A legjobb, ha akkor viszed fel a készítményt, miután megmostad az arcod és a bőröd még kicsit nedves.

Mutass egy kicsit többet!

Az arcodról úgy irányíthatod lefelé a figyelmet, hogy olyan felsőt viselsz, amely kiemeli a nyakad. A V-kivágás megnyújtja a nyakat, hatására magasabbnak és vékonyabbnak látszol. Vagy válassz kövekkel ékesített nyakláncot, így a kulcscsontod és a dekoltázsod hangsúlyozhatod ki.

sminknelkulcikk2.jpg ()Göndörítsd a pillákat!

Egy szempilla-göndörítő a sminkfelszerelés leghasznosabb kelléke. Igazi „kötelező” szépészeti eszköz, ami másodpercek alatt varázsol káprázatos ívet a szempilláidnak, így a szemeid hatalmasnak tűnnek. Drámai változást eredményez, főleg ha meglehetősen egyenes pillákkal áldott meg az ég. A tekinteted azonnal éberebb lesz hatására, de mielőtt kísérleteznél, nem árt, ha tájékozódsz a használatáról.

Kezdésként győződj meg róla, hogy a pilláid makulátlanul tiszták, szárazak, és nincs rajtuk festék. Nyisd ki a göndörítőt, a szemeidet is mereszd nagyra, és helyezd be a felső szempilláidat az eszközbe. Pozícionáld a göndörítőt közel a pillák végéhez, finoman csukd össze, tartsd így tíz másodpercig, és ha szükséges, ismételd meg az eljárást.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X