Főoldal > SZÉPSÉG > Megdöbbentő összetevők a kozmetikumokban

Megdöbbentő összetevők a kozmetikumokban

kozmetikumkrémránctalanítószépség
0

Írta: and

Na jó, nem egészen, de a csigaváladékot bizony használnak öregedésgátló összetevőként, cserebogarat a szájfénynél, és sok hasonlóan megdöbbentő dolgot azokban a kozmetikumokban, amit nap mint nap használsz. Nem tudjuk az összes bizarr dolgot felsorolni, de ez a néhány is elég sokkoló. Ráadásul, legálisan teszik a kozmetikumokba. Sokról azért nem is tudhatsz, mert számos ország van, […]

Na jó, nem egészen, de a csigaváladékot bizony használnak öregedésgátló összetevőként, cserebogarat a szájfénynél, és sok hasonlóan megdöbbentő dolgot azokban a kozmetikumokban, amit nap mint nap használsz.

Nem tudjuk az összes bizarr dolgot felsorolni, de ez a néhány is elég sokkoló. Ráadásul, legálisan teszik a kozmetikumokba. Sokról azért nem is tudhatsz, mert számos ország van, ahol nem kell bevizsgáltatni vagy feltüntetni az összetevőket. Biztos tudni akarod, mit kensz az arcodra?

Fémek

Ólom, arzén, berillium, kadmium és higany – ha csak nyomokban is, de fellelhető néhány kozmetikumban, viszont az összetevők között nincs feltüntetve, mivel a minimális mennyiség miatt nem kötelező. Ettől függetlenül a nehézfémek hosszútávon felgyülemlenek szervezetben és szívproblémákat okozhatnak.

kozmetikumcikk1.jpg ()Dinamit

A kovaföld a dinamit egyik fő összetevője, valamint olyan anyag, melyet fogkrémben, dezodorban, hintőporban vagy hámlasztószerekben használnak.

Zselatin

Főtt disznó- és marhabőr vagy esetleg főtt baromfi csontok. Jól hangzik? A samponok, balzsamok, szájfények csomagolásán hidrolizált kollagén néven meg is találod, és szerepe leginkább az öregedés elleni harcban van.

Cserebogár

A színük lett a vesztük, ugyanis a szép karmazsin piros árnyalatot a hajfestékekhez és rúzsokhoz cserebogarakból nyerik. Megfőzik őket, aztán kiszárítják, és mozsárban porrá törik.

Fóka-olaj

Nos, egy kis fókaolajos arcpakolás? Ugyan kérlek, hisz a fókaolaj gazdag omega-3 zsírsavakban, és manapság – azon kívül, hogy a bőr pihe-puha lesz tőle – kapszulában is fogyasztják.

kozmetikumcikk2.jpg ()Fülemüle ürülék

A new york-i szalonok csiliárdokat is elkérnek azért, hogy madárkakit masszírozhassanak a gazdag hölgyek arcába. És ez nem vicc! Korábban japán Kabuki előadók használták arcuk fehérítésére, manapság pedig guanin nevű enzimtartalmáért használják öregedésgátló és bőrfelszín-javító termékekben.

Bika sperma

Fakó és élettelen a hajad? Kenj rá szárazon egy kis bika ondót, mely proteinben gazdag és máris ragyogni fog. A beszerzése persze, macerás lehet.

Sperma

Korábban hihetted városi legendának, de mára bizonyított, hogy menő szalonokban arcpakolásokban használják antioxidáns hatása miatt. Így a spermadonor is új értelmet nyer, igaz?

Méhlepény

A legjobb öregedésgátló, sejtmegújító krémekben használnak bárány- vagy akár emberi placentát.

Csigaváladék

Ennek a gusztustalan kis teremtménynek a ragacsát körültekintően gyűjtik, és a legjobb hidratáló krémekbe teszik, de emellett még fellelhető akne elleni szerekben regeneratív hatása miatt.

Villámgyors fogyás tablettákkal (x)

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!

Top 6 zsírégető étel


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X