Főoldal > SZÉPSÉG > Sminkelj úgy, mint Angelina Jolie!

Sminkelj úgy, mint Angelina Jolie!

púdersminkszépségsztártus
0

Írta: and

Kétségtelen, hogy Angelina Jolie Hollywood egyik legnépszerűbb és legszebb színésznője. Ha valahol feltűnik, minden szem rá szegeződik. Végzet asszonya külsejét tökéletes sminkje teszi teljessé, melynek fő kelléke a vadító pillantásért felelős fekete szemhéjtus. Tökéletes alapozás A sminkelés első és legfontosabb momentuma az alapozás, ezáltal eltűntethetjük az apróbb bőrhibákat. Angelina – másokkal ellentétben – inkább világosabb […]

Kétségtelen, hogy Angelina Jolie Hollywood egyik legnépszerűbb és legszebb színésznője. Ha valahol feltűnik, minden szem rá szegeződik. Végzet asszonya külsejét tökéletes sminkje teszi teljessé, melynek fő kelléke a vadító pillantásért felelős fekete szemhéjtus.

Tökéletes alapozás

A sminkelés első és legfontosabb momentuma az alapozás, ezáltal eltűntethetjük az apróbb bőrhibákat. Angelina – másokkal ellentétben – inkább világosabb alapozót használ a porcelánbőr elérése érdekében. Ügyeljünk arra, hogy a nyakat és a füleket se felejtsük ki a műveletből, így elkerülhetjük a „maszk” hatást. A szemek alá még világosabb korrektort használjunk, így tekintetünket üdévé és frissé varázsolhatjuk. Amennyiben kerekebb arcformával áldott meg minket a sors, ne essünk kétségbe, egy apró trükkel kiválóan nyújthatunk az arcunkon optikailag: a homlok két oldalára, valamint a járomcsont alá – ahová a pirosító is kerül – sötétebb árnyalatú alapozót vigyünk fel.

Wellness Cafe tipp: Ne az ujjainkat, vagy szivacsot használjunk, hanem inkább ecsetet, így ugyanis sokkal természetesebb hatást érhetünk el.

Igéző szemek

Angelina Jolie vonzereje leginkább a szemeiben rejlik. Sminkének gyakori eleme a fekete tus, amit kizárólag a felső szemhájára használ, úgy, hogy kifelé haladva egyre vastagabb vonalat rajzol, majd a végén kissé túlhúzza azt. (Ez viszonylag sok gyakorlást igényel, épp ezért ne keseredjünk el, ha elsőre nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk.) Alulra jóval halványabb, általában barnás árnyalatot választ, így sminkje nem lesz túl hivalkodó. Ráadásul, ha ott is feketével húzná ki, az optikailag kisebbítené a szemet.

A szemhéjára általában natúr színeket használ, mint például a bézs, a halvány rózsaszín, esetleg az egészen világos barna, így sokkal természetesebb hatást ér el, mintha ugyanúgy a feketéhez nyúlna. Egy újabb trükk a színésznőtől, hogy a szemöldöke alá mindig tesz egy leheletnyi gyöngyházfényű fehér púdert, ezáltal kiemeli annak tökéletes ívét.

shutterstock_84598453.jpg ()Végezetül az elmaradhatatlan lépés: a szempillaspirál. Ez a momentum teszi fel az i-re a pontot, tekintetünk, ezáltal sokkal nyitottabbá és kifejezőbbé válik. Használat előtt óvatosan húzzuk le a felesleges festéket a spirálról, így elkerülhetjük a pillák összecsomósodását. Drámaibb hatást érhetünk el, ha festés előtt szempilla göndörítővel kezelésbe vesszük az egyenes szálakat, ezáltal lényegesen hosszabbnak és íveltebbnek tűnnek majd.

Ajkak

A színésznő csak ritkán használ feltűnő színeket az ajkaira, egyrészt azért, mert arcának ez a része önmagában is feltűnő, másrészt, mert a hangsúly a szemein van. Bármennyire is kedveled a vérvörös rúzst, ennél a sminknél inkább maradj a natúr árnyalatoknál, ezzel elegánsabb és finomabb nő benyomását keltheted. Egyvalamiben viszont eltérhetünk a színésznőtől, az pedig a szájfény használata. Angelina csupán néha ragad szájfényt, de nem is csoda, hiszen az még jobban nagyítaná ajkait. Amennyiben átlagos szájjal büszkélkedhetsz, nyugodtan adj az ajkaidnak egy kis extra csillogást, de csakis natúr árnyalatban.

Pirosító

A sminkelés utolsó lépéseként adjunk egy kis színt az arcunknak. A világos bőrhöz a rózsaszín, valamint a halvány barack árnyalatok a legmegfelelőbbek, így a fekete tussal megrajzolt szemünk még hangsúlyosabb lesz. Puha, ferde ecsettel vigyük fel a pírt, és ügyeljünk arra, hogy jól dolgozzuk el.

A Novorin orrcsepp használata a mindennapokban

Top 6 zsírégető étel


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X