Főoldal > SZÉPSÉG > Dús, csillogó hajat szeretnél? Íme, a legtutibb tippek

Dús, csillogó hajat szeretnél? Íme, a legtutibb tippek

dúsfrizurahajsampon
0

Írta: and

Kezdjük az elején: nagyon sok múlik azon, hogy van levágva a hajad. A réteges vágással dús hatást kelthetsz, ezzel a technikával a haj tömege is megváltoztatható, így például sokkal könnyebben kreálhatsz göndör loknikat a frizurába. De fontos, hogy egy olyan készítmény is kéznél legyen, ami biztos megoldást jelent és a probléma „gyökerénél” fejti ki a […]

Kezdjük az elején: nagyon sok múlik azon, hogy van levágva a hajad. A réteges vágással dús hatást kelthetsz, ezzel a technikával a haj tömege is megváltoztatható, így például sokkal könnyebben kreálhatsz göndör loknikat a frizurába. De fontos, hogy egy olyan készítmény is kéznél legyen, ami biztos megoldást jelent és a probléma „gyökerénél” fejti ki a hatását.

Fiatal és erős hajtincsek egy kis odafigyeléssel

A hajhullás számos dolognak tulajdonítható, de ahogy telnek-múlnak az évek szinte biztos, hogy mindenkinél jelentkezik. Olyan tényezők is közbeszólnak, mint a stressz, a légszennyezettség, de az egészségi állapotod és a táplálkozásod is rányomja a bélyegét. A hormonális változások is befolyásolják a tincseid épségét, épp ezért a Hair hajfiatalító és hajnövekedést serkentő szérum (9900 Ft) két, férfiaknak és nőknek szánt változatban is kapható. A benne lévő szalicilsav a fejbőrre, a búza- és szójaprotein a hajszálak szerkezetére hat, míg a paprika, a kakukkfű és a körömvirág kivonata biztosítja a fejbőr jobb vérellátását, a cickafarkfű pedig meggátolja a túlzott faggyútermelést.

Sok múlik a samponon és a kondicionálón

A samponból, kondicionálóból mindig a lehető legjobbat válaszd, amit megengedhetsz magadnak, de a fodrászodat is megkérdezheted, hogy milyen professzionális terméket ajánl a dús sörény érdekében. Ha a hajad festett, lényeges, hogy olyan készítményt keress, ami nem csak dúsít, de a hajad színét is óvja. Ha a loboncod rendkívül vékony szálú, használj volumennövelő sampont és kondicionálót, ami jobban megemeli a hajszálakat. Egyébként a dús haj egyik titka az, hogy a balzsamot csakis hajtöveknél szabad alkalmazni, mert így nem nehezíti el a szálakat, és nem fog lelapulni a frizura.

ducikk.jpg ()Wellness Cafe tipp: L’Oreal Paris Elséve Hajtőemelő Sampon (759 Ft); Avon Advance Techniques Hajdúsító balzsam vékony szálú hajra (479 Ft)

Egy kis hajhab csodákra képes

Törölközővel itasd fel a vizet, majd a hajtövekre vigyél fel egy kevés volumennövelő hajhabot, aztán egy nagyfogú fésűvel fésüld át a loboncod, de óvatosan bánj a vizes hajjal. Ne cibáld nagyon, mert a nedves tincsek sérülékenyebbek, könnyebben töredezhetnek, mint a szárazak.

Wellness Cafe tipp: Toni&Guy label.m Volume Mousse volumennövelő hajhab (2800 Ft)

Száríts helyesen!

Hajtsd előre a fejed, így hajszárítóval alaposan meg tudod szárítani a töveket. Legyen majdnem teljesen száraz a hajad, majd állj fel ,és fogj egy körkefét, amivel megemelheted a hajtöveket, irányítsd ide a hajszárítóból áramló hőt, így maximális volumenre tehetsz szert. A hajvégeket viszont úgy szárítsd meg, hogy egy kicsit összekuszálod, „pihésíted” őket az ujjaiddal.

Ha még dúsabb hatást szeretnél…

Ha időmilliomos vagy és jó adag türelemmel rendelkezel, próbáld ki a melegíthető hajcsavarókat! Ideális például akkor elkészíteni a sminked, amíg várod, hogy a hajad kihűljön, ezt semmiképp sem mismásolhatod el, mert akkor nem lesz szép a végeredmény. Hogy megvédd a hajad a hajszárítóból vagy a hajcsavarókból eredő hőtől, kísérletezz olyan termékekkel, amelyek argánolajat tartalmaznak, hiszen ez egy olyan összetevő, ami megőrzi a haj egészségét és táplálja is azt.

Wellness Cafe tipp: EMMEBI Italia Argan olajos sampon (2500 Ft)

Fotó: Profimedia – Red Dot

Curver Grand Chef ételtartó (x)

Fedezze fel a powerfruit erejét!

Kavard fel a port és nevess!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X