Főoldal > SZÉPSÉG > Viszlát, szem alatti táskák!

Viszlát, szem alatti táskák!

ráncszemszempillatáska
0

Írta: and

Mit tegyél? 1. Fogyassz minél több A-vitamint tartalmazó élelmiszert! Például sárgarépát, tojást, sütőtököt vagy májat, ezek ugyanis segítik a szem látóképességét. 2.Tornáztasd! Nem csak a testünk igényli a mozgást, a szemgolyónak is fontos a gimnasztika – ez segít a fáradtság legyőzésében, mivel hatására fokozódik a szem vérellátása. 3. Aludj napi 7-8 órát! A kialvatlan szem […]

Mit tegyél?

1. Fogyassz minél több A-vitamint tartalmazó élelmiszert! Például sárgarépát, tojást, sütőtököt vagy májat, ezek ugyanis segítik a szem látóképességét.

2.Tornáztasd! Nem csak a testünk igényli a mozgást, a szemgolyónak is fontos a gimnasztika – ez segít a fáradtság legyőzésében, mivel hatására fokozódik a szem vérellátása.

3. Aludj napi 7-8 órát! A kialvatlan szem nemcsak viszket és fájdalmasan szúr, hanem megjelennek a szem alatti táskák is, amit elég nehéz eltűntetni hosszútávon. Fáradt szemre tehetsz búzavirágból készült teát, melyet egy vattadarabbal nyomkodhatsz óvatosan a szemedre. A szem alatti karikákat ugyanilyen módszerrel hársfateából készült borogatással tüntetheted el. Persze a drogériák polcain is számos készítményt találsz, amelyek azonnali hatást ígérnek. Gyulladt szemmel fordulj orvoshoz, de átmenetileg kamillateás borogatással enyhítheted a kellemetlenséget. A szem alatti táskákra petrezselymes borogatást tehetsz, de erre is kaphatóak már csodaszerek. A bőr évek múltán veszít rugalmasságából, ami egyben rosszabb vízháztartást is jelent. Megjelennek az apró, majd egyre mélyülő ráncok. Ezek nagyon hatékonyan kezelhetők különböző készítményekkel, érdemes minél előbb elkezdeni használni őket, hogy lassítsuk a folyamatot. A krémeket mindig óvatosan, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a bőrbe.

szemcikk.jpg ()Mit ne tegyél?

1. Óvd a szemed a portól, füsttől és a huzattól. A nap ellen vegyél fel szemüveget, és ne olvass mozgó járművön.

2. Ne sötétben, vagy félhomályban erőltesd a szemed olvasás közben. Ne ülj háttal a fénynek, és ne is nézz bele a lámpa erős fényébe.

3. Bármennyire is kellemetlen, ha fáj és szúr, ne kezdd el erőteljesen dörzsölni a szemed, és ne is nyúlj bele! Ha szempilla került a szemedbe, egy zsebkendővéggel távolítsd el – óvatosan, nehogy megsértsd a hártyát -, véletlenül se a kezeddel állj neki kipiszkálni!

4. Bármilyen jók is a mostani monitorok, ne ülj előtte egész nap! Óráként pihentesd meg a szemed, állj fel a géptől, és mozgasd át elgémberedett tagjaidat. Ha csak óránként legalább tíz percet adsz magadnak, máris sokat tettél a szemedért.

+1 tipp a kozmetikustól: hosszú és egészséges szempillák
Ha igéző szemeket szeretnél, vásárolj a gyógyszertárban ricinusolajat, majd egy apró kefét belemártva simítsd át vele naponta a szempilláidat, mintha szempillaspirált használnál. A kence segít a hosszabb szempillák elérésében, és fényesebbé varázsolja azokat.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X