Főoldal > SZÉPSÉG > A legnagyobb szépségápolási tévhitek

A legnagyobb szépségápolási tévhitek

arcbőrhajszépség
0

Írta: and

A legtöbb esetben, amikor szépészeti tanácsokat keresünk, praktikák végtelennek tűnő tárháza áll előttünk. Nem könnyű eldönteni, hogy ezekből melyek használhatóak, és melyek azok, amelyek csupán régóta fennálló „városi legendák”. Uborka a szemre Bizonyára te is találkoztál már olyan képekkel, melyeken a szépülni vágyó nő uborka karikákat pihentet szemein annak reményében, hogy az alatta lévő duzzanat […]

A legtöbb esetben, amikor szépészeti tanácsokat keresünk, praktikák végtelennek tűnő tárháza áll előttünk. Nem könnyű eldönteni, hogy ezekből melyek használhatóak, és melyek azok, amelyek csupán régóta fennálló „városi legendák”.

Uborka a szemre

Bizonyára te is találkoztál már olyan képekkel, melyeken a szépülni vágyó nő uborka karikákat pihentet szemein annak reményében, hogy az alatta lévő duzzanat leapad, és a szemkörnyék felfrissül. Ennek a praktikának van is alapja, mivel az uborkában található enzimek gyulladáscsökkentő és hidratáló hatással bírnak, a probléma azonban az, hogy ha a szemünkre helyezzük, akkor elvonja a vizet a bőrünktől, tehát pont az ellenkezője történik, mint amit szeretnénk. Gondolj csak bele, ezek a karikák egy idő után kiszáradnak (tehát a bőrünkből akarják a nedvességet pótolni), és nem azért, mert nekünk adták az értékes nedveket. 

ubi1.jpg ()Ezt tedd!

Helyette próbáld meg egy vattapamacsra csepegtetni a levét, majd tarts jéghideg kanalat a szemeden egy kis ideig. Hidd el, érezni fogod áldásos hatását!

Fogkrém a pattanásokra

Az egyik legnagyobb szépségápolási tévhit, a kozmetikusok nem győzik hangsúlyozni ennek a bőrre gyakorolt, roncsoló hatását. A fogkrém nem tesz mást, csupán kiszárítja a pattanások tetejét, viszont a mélyebb rétegekben lévő faggyútúltermelést nem állítja vissza. Pusztán annyit érünk el vele, hogy a megkeményedett aknékat lekaparhatjuk, de a gyulladást nem szűntethetjük meg vele. Mellesleg ha a pattanás teteje megszilárdul, akkor esélye sincs a benne lévő faggyúnak kiürülnie.

Ezt tedd!

Először is, felejtsd el, hogy kiszárítod a pattanás feletti részt. Inkább a reggeli arckrémezés előtt ecseteld le természetes teafaolajjal a problémás területeket.

Kétszer samponozzunk hajmosások alkalmával, mert akkor lesz csillogó a haj

Ez az állítás inkább marketingfogás, mintsem bizonyított tény. Az egyszeri, alapos mosással is tökéletesen meg tudjuk tisztítani a szennyeződésektől a hajunkat, csak ügyeljünk arra, hogy hosszan dörzsöljük. Az, hogy az kering a köztudatban, hogy ezt egy alkalommal többször kell megismételni, az azért alakult ki, mert akkor hamarabb elfogy a sampon, így kénytelenek vagyunk újabbat venni. Ez az állítás azért is hamis, mert így eltávolíthatjuk a fejbőrön lévő szükséges faggyúmennyiséget, ami könnyen korpásodáshoz és a haj szárazságához vezethet.

Ezt tedd!

Inkább moss gyakrabban hajat, mint egy alkalommal többször. Emellett fontos, hogy megfelelő sampont válassz.

A rendszeres hajvágással gyorsabban nő a haj

Ha ez igaz lenne, biztosan sokkal többen járnának fodrászhoz kizárólag csak vágatni. Sajnos az igazság az, hogy azon kívül, hogy eltűnnek a töredezett végek, semmi sem történik egy-egy ilyen művelet után. A haj ugyanis a hagymákból nő, tehát az új rész a fejtetőn található, nem a hajvégeken.

Ezt tedd!

Ha szeretnéd, hogy gyorsabban nőjön a hajad, minden nap masszírozd át jól a fejbőrödet, hogy a vérkeringés beinduljon. Emellett egyél sok B-vitamint, ugyanis ez serkenti a hajnövekedést.

A műköröm tönkreteszi az igazit

Akik leszedetik a műkörmüket, gyakran panaszkodnak arra, hogy az igazi körmük elgyengült, vékony, és állandóan betörik. Nos, ez valóban sokszor előfordul, viszont nem azért, mert a porcelán, illetve a zselés körömnek ilyen mellékhatása van, hanem mert nem megfelelően távolították el. A legtöbbször reszeléssel szabadulnak meg a megunt műkörömtől, gyakran azonban a sajátunk felső részét is eltávolítja egy nem jól képzett szakember.

Ezt tedd!

Amennyiben meg vagy elégedve a manikűrösöddel, mégis úgy érzed, nem tesz jót neked a műköröm, akkor időközönként nem árt levetetned, és körömerősítő lakkal kenegetned, hogy újra egészségesek legyenek. Valószínűleg alapból gyengék a körmeid, ezért szakadnak be gyakran.

Itt a Vitálkonyha, teszteld!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X