Főoldal > SZÉPSÉG > Küzdj meg eredményesen a striákkal!

Küzdj meg eredményesen a striákkal!

bőrfolyadékstriákterhesség
0

Írta: and

A hirtelen és nagymértékű hízást a bőr kötőszövete nehezen viseli, mert nem tud lépést tartani vele, így apró csíkocskák, szakadások jelennek meg a bőrön, amelyek aztán életünk végéig megmaradnak. Persze a legjobb módszer mindig a megelőzés, de az öröklött hajlammal nincs mit kezdeni. A bőr egészségének megőrzése szempontjából legfontosabbak az A- ,C-, E-, F-vitaminok, ezeket […]

A hirtelen és nagymértékű hízást a bőr kötőszövete nehezen viseli, mert nem tud lépést tartani vele, így apró csíkocskák, szakadások jelennek meg a bőrön, amelyek aztán életünk végéig megmaradnak. Persze a legjobb módszer mindig a megelőzés, de az öröklött hajlammal nincs mit kezdeni. A bőr egészségének megőrzése szempontjából legfontosabbak az A- ,C-, E-, F-vitaminok, ezeket a gabonafélékben, zöldségekben és a gyümölcsökben megtalálod. Fogyassz kevés édességet és finomliszttel készült süteményeket, ezek ugyanis savasítják a szervezetet és a salakanyagok lerakódásának is kedveznek.

Mit tehetsz, hogy megelőzd?

Őrizd meg a bőr rugalmasságát! Naponta fogyassz legalább 2-3 liter folyadékot, ásványvíz vagy tea formájában, de a 100%-os gyümölcslevek is helyet kaphatnak. A táplálkozásnál részesítsd előnyben a vitaminokban és antioxidánsokban gazdag ételeket, fogyassz rendszeresen halféléket, fehérjét és olajos magvakat, valamint csíraféléket. A fürdésnél alkalmazott hideg-meleg váltózuhany is segít a bőr rugalmasságának megőrzésében, mint ahogy a rendszeres sport és szauna is. A hatás különböző masszázsokkal is fokozható. A hangsúly a rendszerességen van! Mindig használjunk a bőrünknek megfelelő kozmetikumot. A nagyon száraz és vízhiányos bőr könnyebben berepedezik, így akinek ilyen a bőre minden fürdés után kenje be. Állapotos nőknek léteznek olyan készítmények, amelyekkel jó eséllyel megelőzhetők a striák, érdemes már a terhesség elején elkezdeni a has kenegetését.

striak2.jpg ()Mit tehetsz, ha kialakult?

Többféle módszer is létezik, de az eredmény és a mérték sokban függ a bőrtípusodtól és attól, hogy milyen régóta vannak meg az apró csíkok. Kezelik már lézeresen, de a mikrodermabráziót is hatékonyan alkalmazzák egyes esetekben. Utóbbi a bőr csiszolását jelenti, eltávolítja az elhalt hámréteget és segíti az új bőr képződését. Ezt kiegészíthetjük tű nélküli mezoterápiával is, amely azon túl, hogy teljesen fájdalommentes, egészen mélyre tud különböző, jótékony hatóanyagokat bejuttatni, amelyek más módszerrel nem lehetségesek.

A különböző olajok is hatékonyak a már kialakult csíkokra: az olívaolaj az egyik legjobb, ráadásul ez többnyire minden háztartásban előfordul, de a lenmagolaj, az avokádó- és a búzacsíraolaj is sikeresen halványítják a már meglévő szakadásokat. A jobb hatás érdekében össze is keverhetjük őket.

Ha pedig a kencéken túl a mozgást sem utasítod vissza, akkor biciklizz egy zárt kamrában a siker érdekében. Többen is beszámoltak ugyanis a hypoxitréning jótékony hatásáról és nemcsak a narancsbőr eltűntetésében játszott főszerepéről. Határozottan halványította az apró csíkokat is.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X