Főoldal > SZÉPSÉG > Íme, 2012 legtrendibb kiegészítői

Íme, 2012 legtrendibb kiegészítői

csizmadivattáskatrend
0

Írta: and

Vízivilágot idéző kiegészítők A tavaszi kiegészítők megtervezésekor a Chanel a kagylók és a korallzátonyok csillogó világából merített ihletet, kagylóformájú pénztárcák és gyöngyökkel díszített lábbelik is felbukkannak a kollekcióban. A Chanel mellett, a tengeri csillag és a tengeri csikó, valamint a vízi világot idéző darabok a Versace kifutóin is rendre feltűntek koktélgyűrűk és túlméretezett karika fülbevalók […]

Vízivilágot idéző kiegészítők

A tavaszi kiegészítők megtervezésekor a Chanel a kagylók és a korallzátonyok csillogó világából merített ihletet, kagylóformájú pénztárcák és gyöngyökkel díszített lábbelik is felbukkannak a kollekcióban. A Chanel mellett, a tengeri csillag és a tengeri csikó, valamint a vízi világot idéző darabok a Versace kifutóin is rendre feltűntek koktélgyűrűk és túlméretezett karika fülbevalók formájában.

thomassabo.jpg ()Vagányság újraértelmezve

Thomas Sabo 2012-es tavaszi-nyári Sterling Silver kollekciója a Glam&Soul nevet viseli; a csillogás és a lélek különlegessége ezekben az ékszerekben ötvöződik, a régi kedvencek – a koponyától a tengeri csillagig, a kereszttől a szárnyas szívig – újraértelmezésében teljesedik ki. A Glam&Soul mellett a Különleges Ráadás kollekcióból is kedvedre válogathatsz – szó szerint – hiszen magad kombinálhatod össze az ékszereket. A kollekció a gyöngyházra, az ónixra, és az arab hatásokra egyaránt épít. A Rebel at heart elnevezésű vonalnál a kemény lázadás hangulata elegyedik a lélek művészetével, az ikonikus koponyák, keresztek és horgonyok egy apróbb méretben születnek újjá. A Klasszikus kollekció pedig a hamisítatlan elegancia kedvelői számára igazi telitalálat, az új gyűrű sorozatban például a főszereplők a kígyó szív fekete vagy vörös cirkónia kövekkel, és az új lóhere, ami a szárnyas szív kollekció méltó kiegészítése.

Bájos, virágos ékszerek

A Prada kollekciója a nőiességet és a tavasz hírnökeként, a virágokat ünnepli, a modellek kiegészítőin, fülbevalóin bájos, rózsás motívumok köszöntek vissza, a hosszú nyakláncokon pedig a virágszirmokat kristályokkal ötvözték. Hasonlóan elragadó kiegészítőket láthattunk Oscar de la Rentanál is, ahol „vörös korallokkal”, kristály virágokkal ékesített csillár fülbevalók és karkötők kerültek a figyelem középpontjába, míg Roberto Cavalli virágos koktélgyűrűket, hangsúlyos, szintén virágba borult nyakpántokat álmodott meg erre az évre. A Dolce&Gabbana tervezőpárosa még a szokatlan, ám annál dekoratívabb zöldségformáknak is teret adott, tehát itt a virágokat a paprika és a paradicsom váltotta fel.

thomassabo2.jpg ()Fantasztikus műanyag

A műanyaghoz a Balenciaga és a Marni is szívesen nyúlt, de míg a Balenciaga a műanyag futurisztikusabb formáját ragadta meg óriási karperecek személyében, addig a Marni a ’60-as évek pop art stílusában gondolkodott, amely mind a csillár fülbevalókon mind pedig a csillogó, kör alakú, úgynevezett bib nyakláncokon is tükröződik. A Fendi 2012-ben szintén a csillogás és az élénk árnyalatok mellett tette le a voksát színes csíkokkal díszített karpereceivel.

gyürü.jpg ()A kézitáska a nyerő

A táska az egyik legfontosabb kiegészítő a nők életében, nem csak azért mert praktikus, és mindent elnyel, de egy jól megválasztott darabbal a stílusunkon is sokat dobunk. Az év befutója a vállra akasztható kisebb, színes kézitáska, amiből hangulatodhoz, stílusodhoz igazodva választhatsz élénk, de visszafogott árnyalatot is. Igazából idén nincs határ a táskák formája és színe tekintetében; ha a szolidabb irányzatot képviseled, biztos, rábukkansz a tökéletes minimalista stílusú kistáskára, ha pedig kitűnnél a tömegből, a különleges dizájnokból is kedvedre válogathatsz.

cipo.jpg ()Cipőből is csak nőieset!

Kétség nem fér hozzá, ebben az évben a nőies lábbelik uralják majd az utcákat. Bár az őrülten magas sarkak még mindig dívnak, azért Valentinonál már feltűnt az elbűvölő, csipkével szegélyezett balerina cipő is. Louis Vuitton és a Chanel is visszatért a retró gyökerekhez, a Louis Vuitton a cipőkön is visszaköszönő pasztellszínekkel a „hagyományos” szépség kedvelőit célozza meg, míg Karl Lagerfeld „visszarepít minket a jövőbe” a ’60-as éveket fémjelző, űrkorszakot idéző, ezüstös bokacsizmáival. A legmeghökkentőbb darabok viszont a vastag szíjjal ékesített platform cipők, amik a ’90-es évek „holdjáróira” emlékeztetnek, ezek a legkülönfélébb színekben pompáznak, többek közt zafírban és mélykékben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X