Főoldal > SZÉPSÉG > Trendmániásoknak: íme, 2012 kihagyhatatlan darabjai!

Trendmániásoknak: íme, 2012 kihagyhatatlan darabjai!

anyagdivatruhaselyemtrend
0

Írta: and

Colour blocking A colour blockinggal egy csapásra kitűnhetsz a tömegből, hiszen nem kell más tenned, csak kiválasztanod egy-két élénkebb színt – a legjobb, ha ezek kontrasztban állnak egymással – majd ezeket ügyesen elegyítened egy szetten belül. Ez az irányzat abszolút a színeket ünnepli, amelyekkel még jobban kifejezheted az egyéniséged. Másrészt azért is ötletes, mert a […]

Colour blocking

A colour blockinggal egy csapásra kitűnhetsz a tömegből, hiszen nem kell más tenned, csak kiválasztanod egy-két élénkebb színt – a legjobb, ha ezek kontrasztban állnak egymással – majd ezeket ügyesen elegyítened egy szetten belül. Ez az irányzat abszolút a színeket ünnepli, amelyekkel még jobban kifejezheted az egyéniséged. Másrészt azért is ötletes, mert a színek jó megválasztásával a visszafogottabb tavaszi sziluetteket feldobhatod, kicsit vadabbá teheted.

colourb.jpg ()Gondolkodj globálisan!

A tervezők idén a messzi távolból merítettek ihletet, ez gazdag mintákat, föld tónusokat és egy kis egzotikus felhangot eredményezett. Érdemes az olyan minták után kutatni, amelyek egy-egy különleges népcsoportot, vagy a rájuk jellemző motívumokat idéznek meg, és ezt a hatást ékszerekkel – például Afrikát megelevenítő stílus esetén fából készült darabokkal – is felerősítheted.

afrika1.jpg ()

A ’20-as évek tündöklése

A ’20-as évek bátor és feltűnő, a függetlenségével éppen hogy csak ismerkedő nője kimeríthetetlen inspirációt jelentett a csillogó szettek megálmodásához. Bővebb szabásvonalakkal, magasabb derékszabású nadrágokkal, szoknyákkal, könnyed esésű ruhákkal és V -, illetve csónaknyakú felsőkkel is megidézheted a ’20-as éveket.

A feltűnő virágminták vonzereje

A buja virágminták az évtizedek során már többször is uralták a kifutókat, és idén a bátrabbak megint akár tetőtől talpig virágba borulhatnak. Ám ha nem szeretnéd, hogy minden ruhadarabodat virágok borítsák, akkor csak egy darabra fókuszálj, legyen az például egy virágos kosztümkabát, vagy egy szoknya. Az öltözéked többi része legyen visszafogott, a szoknyához válassz egy fehér felsőt, a kosztümkabáthoz pedig passzínts fekete nadrágot.

Lágy selyem

A selyem lágy esése jellegzetesen nőiessé teszi még a maszkulin darabokat is, legyen az például egy zakó vagy egy ing. Ezek főként pasztell árnyalatokban pompáznak, ami szintén imádnivalóvá teszi ezt az irányzatot.

tengerzold.jpg ()

Tengerzöld

Ez lesz az év egyik igazi slágerszíne. Egy olyan lágy árnyalat, amelyet meglepően könnyen lehet viselni, és szinte mindenkinek jól áll. Ha más színnel párosítanád, akkor próbáld ki világosabb szürkével – remekül mutatnak együtt.

Fehéredj ki!

Igaz, hogy a fehér iránti szenvedélyünk leginkább nyáron domborodik ki, de már tavasszal is beépítheted ezt az üde és tiszta színt a ruhatáradba. A fehér az anyagoknak is különleges hangsúlyt kölcsönöz; idén a tervezők a bővebb szabású ruháknál és a rendkívül lágy esésű anyagoknál fordultak a leggyakrabban a fehérhez.

Aszimmetrikus szegélyek

Ha tavasszal csak egy, de annál mesésebb ruhába akarsz befektetni, akkor az legyen aszimmetrikus szegélyekkel ellátva. A végeredmény csodás lesz, és ha társítasz hozzá egy díszes szandált, már meg is van a tökéletes nyári szetted, ami a bulikban is megállja a helyét.

Sportosan csinos

A New York-i divathéten az egyik legdominánsabb trend keretein belül a tervezők az amerikaiak kedvenc témáját keltették életre: a sportot. A kifutókat színes anorákok, kapucnis pulcsik és a szörfösök szerkóját idéző darabok lepték el.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X