Főoldal > SZÉPSÉG > 5 ósdi divatszabály, amit jobb, ha elfelejtesz

5 ósdi divatszabály, amit jobb, ha elfelejtesz

barnadivatszíntrend
0

Írta:

Ne viselj télen fehéret! Bár nálunk nincs annyira kőbe vésve, mint az Egyesült Államokban, valljuk be, itthon is ritkán látni fehér ruhát vagy nadrágot viselő embert télen. Ősztől tavaszig leginkább a barna és szürke árnyalatok, valamint az örök-elegáns fekete darabok fogynak a legjobban. Egy-egy élénk szín még előfordul az emberek ruhatárában, de a tiszta fehér […]

Ne viselj télen fehéret!

Bár nálunk nincs annyira kőbe vésve, mint az Egyesült Államokban, valljuk be, itthon is ritkán látni fehér ruhát vagy nadrágot viselő embert télen. Ősztől tavaszig leginkább a barna és szürke árnyalatok, valamint az örök-elegáns fekete darabok fogynak a legjobban. Egy-egy élénk szín még előfordul az emberek ruhatárában, de a tiszta fehér csak ritkán. Érthető, ha praktikai okokból te sem preferálod a fehér ruhákat, de a világos színről egyáltalán nem kell lemondanod. Ideje megismerkedni a „téli fehérrel”, amely olyan árnyalatokat jelent, mint a tojáshéj, a krém-, a csontszín és társaik. A fehér cipőket természetesen jobb a szekrény mélyén hagyni, viszont egy-egy csinos világos kötött darabbal nyugodtan feldobhatod a borongós outfited.

A mintás felső nem barátja a mintás alsónak

Biztos te is észrevetted, hogy ma már egyre merészebb kombinációkat álmodnak meg a dizájnerek, amelyek szépen átvándorolnak a mindenki által elérhető divathálózatok polcaira is. Lehet, hogy nagyanyáink korában felháborítónak számítottak a „harsány” párosítások, de ma minél bevállalósabban öltözködsz, annál jobb.  Kukkants be a szekrényedbe, és próbáld fel a leglehetetlenebb összeállításokat; hidd el, meg fogsz lepődni, hogy a csíkos bizony jól nézhet ki a pöttyössel, a tyúklábmintával, sőt még az apró virágokkal is. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor válassz felülre egy viszonylag semleges csíkozású fölsőt, míg alulra húzhatsz egy expresszívebb darabot.

teldivat2.jpg ()Felejtsd le a farmer-farmer párosítást!

Ez a szabály nem teljesen elvetendő, ugyanis van igazságalapja. Abban az esetben, ha az inged és a nadrágod egy árnyalatú, akkor valóban nem ajánlatos a kettő párosítása, abban az esetben viszont, ha a felsőd világos, kőmosott, és az alsód egy igazi, sötét farmerkék – vagy fordítva, akkor bátran párosíthatod őket. Semmi baj nincs az azonos anyaggal, csupán arra figyelj, hogy kontrasztos legyen a kombináció. Nyugodtan feldobhatod a szerelésed egy-egy kiegészítővel, hiszen ez tovább tompítja a farmer dominanciáját, viszont válassz fekete bőrből készült darabokat, hogy elkerüld a countryénekesnő kinézetet.

Ne viselj feketét barnával vagy sötétkékkel!

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ez az egyik legelterjedtebb, széles körben leginkább betartott szabály. Emiatt valószínűleg nem lesz könnyű, de mindenképpen felejtsd el! Ósdi felfogás, amelyet a mostani trendek már rengetegszer felülírtak. Szakértők szerint egyébként akár egyszerre is viselheted a három színt, mégsem fogsz stílusgyilkosnak tűnni, mivel mindhárom árnyalat semleges. Ha még mindig nem sikerült meggyőzni, kezdésnek próbálj meg egy tetőtől talpig fekete összeállítást, és dobd fel egy barna, vagy sötétkék zakóval, kabáttal. 

Vörös hajad van? Felejtsd el a piros színt!

Ennél a pontnál sajnos nem tehetünk mást, mint diszkriminációt kiáltani! Hát ki hallott már olyat, hogy a hajszíne szűk keretek közé szorítson egy nőt. Ha vörös vagy, és eddig csak titokban vágyakoztál egy-egy piros blúz vagy kabát után, ideje, hogy cselekedj, és tanulj Hollywood vörös démonaitól (Christina Hendrix-től, vagy Cynthia Nixon-tól), akik bizony nem dőlnek be semmilyen divatszabálynak. Az egyetlen dolog, amire figyelned kell, az a tökéletes árnyalat kiválasztása. Próbáld fel az összes piros ruhát, ami tetszik, de csak azokat dobd be a kosárba, amelyek harmonizálnak a hajad vörösével, valamint a bőröddel, hiszen valakinek az erőteljesebb árnyalatok állnak jól, míg mások a sötétebb tónusokban tudnak igazán ragyogni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X