Főoldal > SZÉPSÉG > Tuti tippek vízparti sminkeléshez

Tuti tippek vízparti sminkeléshez

sminkstrandvízállóvízpart
0

Írta:

Örök kérdés a hölgyek körében: vajon sminkeljék-e magukat a strandra, vagy sem. Sokan megszólj&

Örök kérdés a hölgyek körében: vajon sminkeljék-e magukat a strandra, vagy sem. Sokan megszólják azokat, akik némi festékkel az arcukon jelennek meg a vízparton, de miért ne csinosíthatnánk ki magunkat ilyenkor is? Persze nem arról van szó, hogy teljes make-up-ban kellene tündökölnünk, de aki jobban érzi magát egy finom, diszkrét sminkben, az bátran megteheti. Természetesen jól meg kell választani, hogy mit használunk, hiszen nincs annál kellemetlenebb, mint amikor az arcunkról a verejtékkel együtt folyik le a smink is.

Alapozzunk, vagy sem?

Azok, akik szép, egyenletes bőrrel rendelkeznek, az alapozást nyugodtan kihagyhatják, hiszen a vízparti smink lényege, hogy minél kevesebb készítményt használjunk. Viszont, akiknek pattanások, hegek, vagy egyéb bőrhibák tarkítják az arcát, nem kell lemondaniuk az alapozó mesés hatásáról. Ebben az esetben azonban érdemes jobban megnézni, mit is választunk, mert az általában használt termékek nehezek és eltömítik a pórusokat, amit ha nap ér, bőrünk biztosan nem fogja megköszönni. Éppen ezért használj inkább vízbázisú, vízlepergető alapozót, de még jobb, ha színezett, hidratáló nappali krémet dolgozol be az arcodba, főleg, ha az még fényvédőt is tartalmaz. Igaz, ezek a készítmények nem fednek annyira, mint a normál alapozók, de tökéletesen hagyják lélegezni a bőrödet, ráadásul még a káros UV-sugárzástól is megvédenek. A mi kedvencünk a Garnier BB krémje, ami mostmár zsíros, fénylő bőrre is kapható.

A pirosítót, ha lehet, mellőzd a strandon. Egyrészt mert pluszban elzárja a pórusokat, másrészt, mert nem egy esti buliba mész, tartsd inkább szem előtt a maximális természetes hatást!

makeup2.jpg ()A szemek kiemelése észrevétlenül

Mint a legtöbb sminknél, a hangsúly itt is a szemeken van – persze alig észrevehetően. Fontos, hogy ne használj élénk színeket, helyette válassz barna, terrakotta, vagy bézs árnyalatokat! A szem kontúrozása tekintetében felejtsd el a vastag, fekete tust, nyúlj inkább barna, vízálló kontúrceruzához, de azzal is csodákat művelhetsz, ha a bevizezett ferde ecseteddel belenyúlsz a szemhéjfestékbe, és azzal húzod meg a pilláid tövében a vonalat. Amit semmiképp ne felejts el, az a szempillaspirál, azon belül is a vízálló használata, ugyanis minden sminknél ez teszi fel az i-re pontot, hiszen sokkal nyitottabbá, kifejezőbbé teszi a tekintetet.

Wellness Cafe tipp: Artdeco Perfect Color Volume Vízálló szempillaspirál

Egy újságírónk tesztelte is: “Túlzás nélkül állíthatom, hogy az egyik legjobb vízálló szempillaspirál, amit valaha használtam. Gyakorlatilag lerobbanthatatlan a szempillákról, pedig kemény tesztelésnek vettetem alá. Végigcsinált velem egy munkanapot, utána elmentem benne BodyArtozni – aki ismeri, tudja, hogy ez milyen izzasztó és kemény mozgásforma, majd az edzőteremben még a zuhany alá is beálltam “festékestül”. És jelentem, nem kenődött, nem maszatolódott, hanem fennmaradt: pont olyan volt, mint reggel. Az egyetlen hátránya előnyéből adódik: csak a jó minőségű, kifejezetten vízálló sminkre való szemfesték-lemosó birkózik meg leszedésével, de hát végülis ezért gyártanak ilyen lemosókat. Pluszpont, hogy érzékeny szemem sem gyulladt be tőle.”

Ha szeretnéd, hogy a szemfestéked ne csússzon el strandolás közben, használj szemhélypúder alapozót. Olvasd el kollégánk véleményét az Artdeco termékéről: “Finom krémes állaga miatt könnyű felvinni a szemhéjra, sima alapot biztosított a szemhéjfestékeknek. Nagyon szépen kihozta a színeket, és akinek száraz vagy normál bőre van, annak biztos, hogy tartós is lesz. Nekem a zsíros bőrömről fél nap után lecsúszott, de így is tovább tartott, mint a legtöbb szemhéjalap, amit kipróbáltam.

Miben segíthet a kozmetikus?

Sokan elfeledkeznek róla, pedig a leggyakrabban kért szolgáltatások egyike a szépségszalonokban. Hogy mi ez? A tartós szempilla és szemöldökfestés. Amennyiben nem szeretnél a sminkeléssel sok időt tölteni, kérd meg a kozmetikusodat, színezze be a pilládat (esetleg a szemöldöködet), hogy ne kelljen vele bajlódnod. Kb. egy hónapon keresztül élvezheted a hatását, ráadásul igen diszkrét, mégis feldobja az arcot. Viszont vigyázz, előtte mindenképp végeztess bőrpróbát, nehogy későn derüljön ki, hogy allergiás vagy rá!

Rúzs helyett ajakbalzsam

Rúzst teljesen felesleges a vízparton használni, a színezett ajakápolók sokkal inkább megfelelnek a célnak. Kitűnően hidratálnak, adnak egy diszkrét színt a szájnak, sőt, ha szerencséd van, még fényvédőt is tartalmaznak. Amennyiben extra tartós rúzst kensz magadra, könnyen meglehet, hogy a benne lévő kemikáliák a napfény hatására allergiás reakciót váltanak ki – tehát nem érdemes kísérletezgetni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X