Főoldal > SZÉPSÉG > A 8 legdurvább sminkhiba, amitől öregebbnek látszol

A 8 legdurvább sminkhiba, amitől öregebbnek látszol

hibasminkszépség
0

Írta:

Rosszul felvitt alapozó Amikor az első apró ráncok megjelennek, vagy az első meleg napsugarak hatására felbukkannak

Rosszul felvitt alapozó

Amikor az első apró ráncok megjelennek, vagy az első meleg napsugarak hatására felbukkannak a szeplők, sok nő azon nyomban az alapozó után nyúl, és egyáltalán nem fukarkodik vele, olyannyira nem, hogy az összhatás inkább visszataszító, semmint tetszetős. A felesleg szinte „összegyűrődik” a bőrön, így nagyítva fel a ráncokat, a vastag réteg pedig kimondottan maszkszerűen hat. Keress inkább könnyen felszívódó terméket, ami hidratál, és egyszerűbb is felvenni, mint a porállagúakat. A folyékony termékeket ujjal applikáld a bőrödre, így biztos nem viszed túlzásba a használatát.

Wellness Cafe tipp: Maybelline Dream Fresh BB krém (2299 Ft)

bb.jpg ()Vastag korrektor-réteg

A korrektoroknál akkor követhetsz el baklövést, ha a különböző bőrhibákra ugyanazt a terméket veted be. A pattanásra, bőrpírre felvitt termék túl vastagnak bizonyul a szem alatti karikák elkendőzésére. Ezekhez egy kicsit áttetsző készítményt használj, amit korrektorecsettel vigyél fel, majd egy picit ütögesd be az ujjaiddal is.

Wellness Cafe tipp: Alverde Ecsetes Korrektor (899 Ft), Clinique Even Better Concealer (5400 Ft)

Ragadós és elmaszatolódó szempillafesték

Noha a vízálló termékek kevésbé hajlamosak elmaszatolódni, az erősebb formulájú spirálok kiszáríthatják a pillákat, amelyek így még vékonyabbak és törékenyebbek lesznek. Ha figyelemmel kíséred a TLC csatorna Mit ne vegyél fel? című műsorát, akkor ismerősen csenghet Carmindy neve. Nos, az amerikai sminkmester a következőt tanácsolja: “Ha nem vagy éppen „eleresztve” szempillákkal (tehát vékonyak és nem elég sűrű), akkor úgy teremtsd meg a vastag pillák illúzióját, hogy egy csokibarna szemöldökceruzával húzott vonalat elmaszatolsz a szempillák tövében. Spirálból pedig válassz lágy textúrájút, így nem töredeznek tovább a pillák.

Wellness Cafe tipp: Catrice Szemöldökceruza Blond But Brow’d (699 Ft); Oriflame Szempilla-kiemelő Spirál (1150 Ft), Maybelline Colossal Volume Express (1999 Ft)

Metálos szemhéj

Egyszer minden légből kapott divathullámnak leáldozik a csillaga; most éppen a fagyos, fémes illetve csillogó árnyalatok vannak soron. A matt árnyaltok gyönyörűbbek, nem mellesleg még jobban kiemelik a tekintetet. Ha erőteljesebben szeretnéd kihangsúlyozni a szemeidet, akkor azt szilva színű szemceruzával tedd meg.

Wellness Cafe tipp: Alverde Mono Matt Szemhéjpúder (350 Ft)

Mélyvörös ajkak

Ősrégi tény: egy sötét szín, legyen akár a padlón, a falon vagy éppen az ajkaidon, sokkal kisebbnek láttatja az adott felületet, mint amilyen az valójában. Ezenfelül egy mély, sötét árnyalat a fogat is kevésbé fehérnek mutatja. Ha azonnal szeretnéd felfrissíteni a kinézeted, akkor egy enyhén csillogó szájfényt válassz, például korall színben. Mindenképp ragaszkodsz a vadító piros ajkakhoz? Akkor a mélyvörös helyett a narancsosabb árnyalatok között válogass.

Wellness Cafe tipp: Avon Glazewear Sparkle szikrázó szájfény Coral Reef (1129 Ft),
MAC Cremesheen Rúzs, Brave Red (5600 Ft), Avon Színmegújító briliáns ajakrúzs (1620 Ft)

bobbi.JPG ()Ódivatú pirosítók

Sokan az ódivatú barnás, vagy rózsás árnyalatokkal próbálnak egy kis „életet lehelni” az arcukra, de pont ezekkel az árnyalatokkal kizárt a siker. Az élénk színű pirosítók viszont fiatalossá és üdévé varázsolják a pofidat, így még az őszi-téli sápadtságon is könnyen úrrá lehetsz. Keress krémes terméket, amelyet jobban el lehet dolgozni, nem úgy, mint a porállagú készítményeket. És még a bőrt is hidratálják!

Wellness Cafe tipp: Bobbi Brown Pot Rouge Krémes Pirosító Arcra és Ajkakra, Pale Pink (5625 Ft), Avon Ideal Luminous arcpirosító (3150 Ft)

Túlszedett szemöldök

Ahogy öregszünk, fontos, hogy ellenálljunk a túlontúl vékony szemöldök kísértésének. Szerencsére vannak olyan szuperjó szemöldökceruzák és púderek, amelyek segíteni tudnak a túlritkított szemöldökön.

Wellness Cafe tipp: Essence Szemöldökápoló Készlet (700 Ft)

mac.jpg ()Túlzásba vitt púderezés

Nagyon vékony vonal húzódik a ragyogó és a zsírosan fénylő bőr között, és sokan nem vagyunk biztosak benne, hol is van ez a vonal. Azok, akik túl sokat visznek fel a púderből, épp a bőrük természetes fényét tompítják el teljesen. Hogy ne ess túlzásba, és hogy egy ici-pici fényt azért megőrizz, olyan púdereket részesíts előnyben, amelyek ásványi anyagokat tartalmaznak. A terméket soha ne dörzsöld a bőrödbe, hanem apró, ütögető mozdulatokkal vidd fel!

Wellness Cafe tipp: MAC Blot Púder (6900 Ft)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X