Főoldal > SZÉPSÉG > Íme a legjobb otthon-csinosító ötletek!

Íme a legjobb otthon-csinosító ötletek!

dekorációlakás
0

Írta:

Most éppen nincs pénzed egy teljes lakásfelújításra? Sebaj! A következő egyszerű, ám anná

Most éppen nincs pénzed egy teljes lakásfelújításra? Sebaj! A következő egyszerű, ám annál bölcsebb tippekkel megvalósíthatod álmaid otthonát!

A kisméretű szobát „nagyítsd fel”

Ugyanannak a színnek a különböző árnyalatait használd a falra, a padlóra és a plafonra, így a szem a bútorokra fókuszál – nem a szoba méreteire.

Helyezz egy dekoratív tükröt a falra úgy, hogy benne az ablak tükröződjön! Így megteremthető a nagyobb tér illúziója, nem mellesleg kellemes látványt nyújt.

Ha kicsi a hálószobád, ne a sarokba told az ágyat, pozícionáld inkább a szoba közepére (de a támlája így is a fallal szemben legyen). Ettől a trükktől is nagyobbnak tűnik a szoba, a szűkös nappaliban pedig a kanapét helyettesítsd inkább kisebb fotelokkal, így is helyet spórolhatsz.

feherotthon1.jpg ()A fából készült asztalkát cseréld üvegasztalra. Azok a bútorok, amelyeken keresztül látsz, felnagyítják a teret, ahelyett hogy összezárnák.

A szobában lévő minták legyenek kisméretűek és minimalizáld a mennyiségüket! A sok, feltűnő minta hatására a szoba egyszerűen túlzsúfoltnak látszik.

Világos, hűvös színek – amelyek a kék és zöld színskálán mozognak – hatására a szobád tágasabbnak hat.

A nagyméretű szobát tedd meghittebbé

A nagy, pufók párnák szinte egyenesen arra késztetnek, hogy kucorodj a kanapéra, tedd fel a lábad és lazíts! Halmozd el ilyen pihe-puha párnákkal a kanapét!

A falat sötét színnel vond be, így az óriási szobát egy kicsit „összébb húzod”, és ha ragaszkodsz a mintákhoz, egyszerre csak egyet használj!

Ha nem engedheted meg magadnak a hatalmas szőnyeget, akkor végy négy ugyanolyan olcsó, de stílusos darabot!

Szerezz a szobába egy túlméretezett bútort, például egy nagyobb szekrényt vagy egy zongorát! De arra ügyelj, hogy a tér egyik oldalába pozícionáld, így nem ez lesz a szoba központi része.

A padló vonatkozásában a sötét barnától a lágy mézszínig váltakozó faárnyalatok meleggé, otthonossá varázsolják a szobát.

A rejtett világítás, a függő lakberendezési tárgyak vagy egy csillár mind „lejjebb hozzák” a plafont.

Válaszd ki a megfelelő színt!

Ha kétséged van a választott színt illetően, fess egy 60 centis négyzetet a falra, és néhány napig hagyd fent, hogy lásd, egyáltalán illik-e a lakás hangulatához!

lakas2.jpg ()A kék valamennyi árnyalata nyerő választás. Minden kékes „beütésű” árnyalat, mint például az ibolyaszín vagy a levendula lágyítja a szoba hangulatát.

Egyáltalán nem tudod, milyen színt válassz? Nézz szét a gardróbban! Azokkal a színekkel, amelyeket viselni is szeretsz, nem lőhetsz mellé.

Fontold meg a szürke használatát az előszobában vagy az étkezőben. Szuper háttérül szolgál a képzőművészeti alkotásoknak, emellett gyönyörűen kiemeli az üveg-, a kristály-, és az ezüsttárgyakat is.

Nem tévedhetsz, ha a hagyományos tanácsokat követed: a padló sötét, a falak világosabbak és a plafon a legvilágosabb.

Ha a falon nem mersz bevállalni egy-egy élénkebb, feltűnőbb színt, akkor szerezz be olyan árnyalatú párnákat, és ezekkel csinosítsd az otthonod!

Szőnyeget vásárolnál? Ez az egyik legnagyobb színes felület a szobában, és mint ilyen, minél semlegesebb színt szerzel be, később annál többféle dekorációs opció közül választhatsz.

A zöld szinte mindenhez megy, és egyfajta szimbólum is lehet, amely a természethez való visszatérést is jelképezi.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X