Főoldal > SZÉPSÉG > Krémezz a sima popsiért és combokért!

Krémezz a sima popsiért és combokért!

cellulitnarancsbőr
0

Írta: and

A melegebb idővel előkerülnek a rövidebb sortok, szoknyák, majd később a fürdőruhák is. Az apró

A melegebb idővel előkerülnek a rövidebb sortok, szoknyák, majd később a fürdőruhák is. Az apró ruhadarabokkal együtt újra középpontba kerül a nők rémálma, a narancsbőr. Ma már sajnos a nők nagy részét érinti ez a csúf probléma, amely nincs összefüggésben a túlsúllyal, hiszen a vékony nők combja és feneke is ugyanúgy lehet cellulitiszes. Kezelésére számos módszer létezik, de tartós eredmény csak életmódváltással érhető el. Fontos a sok mozgás, kellő folyadékfogyasztás, a cukrokról viszont le kell mondani. A narancsbőr elleni harcot krémekkel is erősítheted. Most megmutatjuk, milyen hatóanyagokat keress, és hogyan alkalmazd őket helyesen.

Mit keress a címkén?

A legnagyobb gyártók minden évben előrukkolnak egy újfajta cellulitisz elleni krémmel, amely valamilyen szuper fantázianevű hatóanyag-komplexet tartalmaz. Nos, az ilyeneknek a legtöbb esetben nem érdemes bedőlni. Keress inkább krémeket természetes összetevőkkel, mert ezek a leghatékonyabbak. A paprika, a fahéj, a menta és a koffein a legjobbak: kivonataik helyi vérbőséget okoznak, ezáltal serkentik az anyagcserét és a zsírbontást. A narancsbőrt csakis úgy lehet eltüntetni vagy halványítani, ha a kötőszövet anyagcseréjét helyreállítjuk, ebben segíthetnek a megfelelő krémek. Kiegészítő hatóanyag lehet még a rozmaring, a citrom, zöld tea, ananász és guarana kivonata: ezek is segítenek a zsírégetésben, illetve aktivizálják a nyirokrendszert.

popsi2.jpg ()Masszírozz és tekercselj!

Ha találtál egy szuper krémet, amely lehetőleg minél nagyobb arányban tartalmazza a fenti összetevőket, akkor megtetted az első lépést a sima popsiért és combokért. Most már csak arra kell figyelned, hogy naponta legalább egyszer használd is. A legjobb, ha este zuhanyzás után alaposan bemasszírozod a kritikus területeken, majd betekercseled magad, így fokozhatod a krém hatását. Ehhez használhatsz speciális testtekercselő fóliát, de tökéletesen megteszi a háztartási folpack is. Ha jó szorosan becsomagoltad magad, pár percen belül érezned kell, ahogy combod-popsid elkezd felmelegedni: ez jó jel, beindult a vérkeringés! Elsőre csak egy kis adag krémmel próbáld ki, különben szinte égetni fogja bőrödet a fólia alatt. A legjobb, ha 20-30 percig így tudsz maradni, majd utána hűtsd vissza a bőröd levendula krémmel vagy egyszerűen hideg vizes öblítéssel. Ha ezt mindennap megismétled, mellette figyelsz a helyes táplálkozásra és megiszol naponta legalább 2 liter ásványvizet, már egy héten belül látni fogod a javulást. A narancsbőr teljes megszüntetése azonban türelmet kíván: hetekbe-hónapokban is telhet, mire teljesen eltűnnek a gödröcskék, és bizony utána is szükséges a heti egyszeri „fenntartó kezelés”.

Lotion, gél vagy olaj?

Ma már rengeteg fajta kiszerelésben és állagban kapható narancsbőr elleni készítmény. Alapvetően az állag nem befolyásolja, hogy mennyire hatásos az adott termék. Elsősorban tehát a hatóanyagokra figyelj, és csak utána legyen döntő szempont a kiszerelés. Annyit mindenesetre érdemes tudni, hogy a gélek szívódnak fel a leggyorsabban. Ezért ha intenzív kezelést tervezel, és reggel is bekennéd magad, válassz géles állagú cellulitisz elleni krémet. Az olajokkal elsőre nem könnyű bánni, hiszen hamar szétfolynak és mindent beborítanak, viszont általában a legnagyobb koncentrátumban tartalmazzák a hatóanyagokat, ezért érdemes esténként velük kísérletezni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X