Főoldal > SZÉPSÉG >  4 kínos nyári szépségbaki

 4 kínos nyári szépségbaki

nyársminkszépségszépségápolás
0

Írta: and

Mínusz 5 kg egy hét alatt! Leolvadt smink Ha már sminkelünk, szeretjük tökéletes külsővel elhagyni a h

Mínusz 5 kg egy hét alatt!

Leolvadt smink

Ha már sminkelünk, szeretjük tökéletes külsővel elhagyni a házat. De a rekkenő hőségben előfordulhat, hogy amire odaérünk a találkozóra, a szemceruza félig lecsúszott a szemünk alá, a hibátlan alapozás helyett pedig olajfoltok díszítik az arcunkat.

Stratégia: Ha magas a páratartalom, csökkentsd a sminkrétegeket! Minél kevesebb termék van a bőrödön, annál kevésbé lesz zsíros. Használj multitasking termékeket, például színezett hidratálót fényvédővel! A szemhéjadra krém- vagy gélalapú festéket kenj, ezek jobban bírják a strapát, mint a porállagúak.

Szúnyogcsípés

A nyár a szúnyogok szezonja is, szeretnek megkóstolni minket, és viszkető, piros dudorokat hagyni a testünkön. Nem túl kellemes érzés, és nem is szép látvány.

Stratégia: Kétszer is gondold meg, mit viselsz, ha vízpartra mész, ami a szúnyogok Mekkája. Az apró kis vérszívók ugyanis vonzódnak az élénk színekhez, vagy bármihez, ami úgy néz ki, mint egy virág. A testszag is fontos szerepet játszik. A Yale Egyetem kutatói megállapították, hogy az emberi verejték kifejezetten vonzza a női egyedeket (ugyanis, csak a nőnemű szúnyog csíp!).

Használhatsz szúnyogriasztó spray-ket, de érdemes kipróbálni az egyszerűbb, vegyszermentes megoldást is: keverj össze két teáskanállal a következő olajokból: macskamenta, bazsalikom, cédrusfa, citronella, boróka, citrom, mirha, fenyő, rózsa, muskátli vagy rozmaring. Az egészet öntsd bele egy csésze tiszta alkoholba, majd tedd spray palackba, rázd össze, és fújd be magad bőségesen.

smink2.jpg ()Zöld haj

A klóros víz nagyon meg tudja tréfálni a szőkéket. Ez a hajtípus ugyanis felszívja a klórt, és ettől zöld árnyalata lesz. A barnák és a vörös hajúak is veszélyben vannak, de csak amiatt, mert fénytelenebbé, fakóbbá, szárazabbá válhat a hajkoronájuk.

Stratégia: Használj bőségesen hajkondicionálót megelőzésként! Feltölti a nyitott kutikulákat, így a haj kevesebb klórt tud elnyelni. Strandolás után rögtön mosd meg a hajad tisztító samponnal, hogy minél előbb eltűnjön róla a klór! A kondicionáló kezelésről ezután se feledkezz meg!

Napégés

Még a legszorgalmasabb napfényvédős kenegetés során is előfordulhat a leégés. A fájdalmas vörös foltok előidézhetik a bőr korai öregedését, a ráncosodást és a napfoltokat.

Stratégia: Napozás utáni krémek ide vagy oda, a legjobb elsősegély a hideg tejes borogatás a bőrön, ugyanis a tejsav erős gyulladáscsökkentő. Ezután kend be a leégett területet hidrokortizon tartalmú kenőccsel naponta kétszer, hogy minél előbb abbamaradjon a szúrás. Ha megelőzni szeretnél egy esetleges leégést, egyél sok antioxidánst tartalmazó zöldséget, gyümölcsöt, amelyek segítenek csökkenteni az idő előtti öregedés és a bőrrák kockázatát is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X