Főoldal > SZÉPSÉG > Nyári önbizalomtréning

Nyári önbizalomtréning

divatfürdőruhanyárönbizalomszépségtrend
0

Írta: and

A fürdőruhaszezon sokakat stresszel, de mi most megmutatjuk, hogyan győzd le a félelmeid. 1. Készülj fel Bármilyen

A fürdőruhaszezon sokakat stresszel, de mi most megmutatjuk, hogyan győzd le a félelmeid.

1. Készülj fel

Bármilyen furcsán hangzik, de a többi feszült szituációhoz hasonlóan ezen is segíthet, ha felkészülsz rá. Indulás előtt végezz el egy 5-10 perces meditációt (a neten is találsz hozzá kalauzt, ha még nem próbáltad), amiben arra fókuszálsz, hogy jól szeretnéd érezni magad a bőrödben. Gondolatban menj végig szép lassan a tested problémás pontjain, éld meg, hogy azok is hozzád tartoznak, és valahol mélyen szereted is őket, csak a külvilág ítéletétől tartasz. Csak akkor lépj ki az ajtón, ha már érzed, hogy megnyugodtál.

2. Fókuszálj másra

Ha azzal töltöd az egész napot, hogy a tested tökéletlenségei felett keseregsz, azzal nagy valószínűséggel elrontod mindenki szórakozását, de legfőképp a sajátodat. Mikor észreveszed magadon, hogy már megint a narancsbőrödön vagy a melled méretén lamentálsz, gyorsan csinálj valami egészen mást: játsszatok strandfocit, menjetek el úszni vagy csak sétáljatok egy nagyot. Ha egyedül vagy, tudatosan irányítsd át a fókuszt: vegyél elő egy könyvet vagy újságot, esetleg hunyd be a szemed, és merülj el a körülötted lévő hangokban. Bármit is teszel, ne hagyd, hogy a félelmeid eluralkodjanak rajtad!

bikinitest2.jpg ()3. Válassz jó társaságot

Imádod a barátnőidet, de iszonyúan idegesít, amikor a strandon heverészve azon vihognak, ki hogy néz ki fürdőruhában? Ha tényleg jó barátok, ezt nyugodtan megmondhatod nekik. Mondd el, hogy te sem vagy teljesen elégedett az alakoddal, és nagyon frusztrál, ha erről a témáról van szó. Inkább hívd fel a figyelmüket arra, hogy a szomszéd pléden fekvő duci nőnek milyen szép a haja vagy a szeme, vagy hogy a mellettetek játszó kövér kisgyerek valójában mennyire cuki. Ha te a jóra fókuszálsz, ők is megtanulják tisztelni ezt, és nem kell folyton negatív kommenteket hallgatnod.

4. Gyakorolj

Vannak térd fölé érő szoknyáid és rövid sortjaid, de már évek óta a szekrény mélyén lapulnak? Akkor most kapd elő őket! Csakúgy, mint a világon a legtöbb dolog, a bátorság is elsajátítható kitartó gyakorlással. Haladj kis lépésekben: először csak a boltba szaladj le combközépig érő sortban, aztán már a barátnőddel való kávézáshoz is felveheted. Jó gyakorlat ez arra, hogy megacélozd magad a kíváncsi, érdeklődő vagy éppen lesajnáló tekintetek előtt, és hidd el, egy idő után egyszerűen immunissá válsz rájuk. Ezek után pedig mit neked egy fürdőruci, igaz?

5. Ne feledd: nem csupán a tested vagy

Manapság, amikor körülöttünk minden a fiatalságot és a szépséget isteníti, könnyen elfelejtjük, hogy az ember nem csupán a testéből áll. Sablonosan hangzik, de igaz: téged mint emberi lényt nem a cellulitisz vagy a combod térfogata határoz meg. Te vagy a szép hajad, a szikrázó tekinteted és a sugárzó mosolyod is, te vagy az ölelésre tárt karod, a kezed, a szíved és az agyad, ami megvalósítja a szuper ötleteidet, és még mennyi, de mennyi minden! Aki csak a külcsínt látja, az meg is érdemli, inkább azzal törődj, aki veszi a fáradtságot, hogy beszélgetni kezdjen veled.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X