Főoldal > SZÉPSÉG > Minden rendben odalent?

Minden rendben odalent?

bikinibikinivonalborotválásepilálásszépségszőrszőrtelenítés
0

Írta: and

Odafigyelés ide vagy oda, te is gyakran küzdesz a bikinialsód alatti makacs szőrszálakkal? Összegyűjtöttük az

Odafigyelés ide vagy oda, te is gyakran küzdesz a bikinialsód alatti makacs szőrszálakkal? Összegyűjtöttük az intim területeken jelentkező 3 leggyakoribb szőrtelenítési problémát, és azt is eláruljuk, hogyan tudsz végleg leszámolni velük!

Bikini-bibi #1 Benőtt szőrszálak

A gyengébb szőrszálaknál gyakran előfordul, hogy nem képesek áttörni a bőr felszínét, ezért befelé fordulva próbálnak utat törni maguknak. (Ez a kunkori intim szőrzet esetében sajnos sokszor megesik.) Az eredmény: apró, gyulladt, pattanásszerű kis puklik, amik ráadásul fájdalmasak is.

A megoldás: csökkenteni a gyulladást. A baktériumölő és fájdalomcsillapító hatású teafaolaj a viszketést is csökkenti: keverj össze egy pohár vizet 15 csepp olajjal, és töröld át vele a bőrödet naponta egyszer. Ez a mix pár nap alatt kifejti a hatását, így igazi életmentő lehet nyaralás vagy fesztiválozás előtt. A szőrbenövések ellen rendszeres bőrradírozással és hidratálással veheted fel a harcot – az érzékeny területre keverj házi bőrradírt kristálycukorból és olívaolajból (2:1 arányban), majd használd hetente legalább egyszer, zuhanyzás közben.

bikinivonal2.jpg ()Bikini-bibi #2 Viszketés, irritáció, pirosság

Ezeket a tüneteket általában a nem megfelelően megválasztott szőrtelenítő módszer okozza. Aki nem bírja a borotvát és az epilálást odalent, annak jó megoldás lehet a szőrtelenítő krém, ám ezekből is érdemes az érzékeny bőrre kifejlesztett verziókat választani, mert egyes készítmények kalcium-tioglikolátot, nátrium-hidroxidot és hasonló összetevőket tartalmaznak, amik könnyen irritálhatják a bőrödet.

A megoldás: mindig csekkold, hogy megfelelően fertőtlenítetted-e az eszközeidet és a bőrödet szőrtelenítés előtt és után. A legegyszerűbb, ha kamillateából készült főzettel öblíted le a borotvádat vagy az epilátorod fejét, a bőrödet pedig áttörlöd a teába mártott vattapamaccsal. Gyantából is létezik kíméletesebb verzió – a cukorpasztás szőrtelenítésnél a cukorgyantát langyosan viszik fel a bőrödre, és a szőr növekedésével megegyező irányba tépik ki a szálakat, így kevésbé irritálja a bőrt.

Bikini-bibi #3 Hegek, sebek

Egy-egy szőrtüszőgyulladás vagy elhibázott borotvamozdulat után könnyen keletkezhetnek sebek a bőrödön, amiket nagyon nehéz eltüntetni. Pláne, ha előzetesen nem figyeltél oda a megfelelő fertőtlenítésre, a bőröd alá jutó baciktól ugyanis könnyen eldurvulhat a helyzet, és a visszamaradó hegek évekig látszódhatnak a bőrödön.

A teljes cikket keresd a Wellness magazin legfrissebb lapszámában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X