Főoldal > SZÉPSÉG > Ne hagyd, hogy szomjazzon a bőröd!

Ne hagyd, hogy szomjazzon a bőröd!

arcápolásbőrbőrápolásfolyadékhidratációszépségápolásvíz
0

Írta:

Persze a bőr másképp jelzi, ha felborult a vízháztartása, így ezekre a jelekre kiemelten kell ügyeln&

Persze a bőr másképp jelzi, ha felborult a vízháztartása, így ezekre a jelekre kiemelten kell ügyelnünk, ha azt szeretnénk, hogy bőrünk sokáig puha tapintású és fiatalos kinézetű maradjon. Ehhez pedig fontos megismernünk a bőr dehidratációjának jeleit és a megoldást annak érdekében, hogy elkerüljük azt.

A víz számos jótékony hatással bír szervezetünkre nézve, hő- és súlyszabályozó, méregtelenítő és emésztést serkentő jellemzői miatt az emberi test egyik legfontosabb alkotóeleme. Egy felnőtt szervezetének átlagos víztartalma a testtömeg kb. 60%-át teszi ki, mely a sejtekben, a sejtek közötti térben valamint a vérben oszlik el. Ezt a nagy mennyiséget rendszeresen pótolnunk kell, hiszen vizet folyamatosan veszít a szervezetünk a nap folyamán, bőrünk például átlagosan 300 ml vizet naponta. Ez a nyári melegben, amikor a hőmérséklet meghaladja a 28 °C-ot, akár a 600 ml mennyiséget is elérheti. A hőmérséklet mellett bőrünk kiszáradását több tényező is fokozhatja, nyáron például a légkondicionálás és az ennek köszönhető alacsony páratartalmú, száraz levegő, a napozás és az UV sugarak valamint a sós vízben való fürdőzés is. Ezen kívül a dohányzás, az alkohol- és a koffeinfogyasztás is mind hozzájárulhatnak a bőr dehidratációjához. Ugyanakkor tudnunk kell, hogy a száraz bőr elősegíti a ráncok megjelenését, idővel pedig a ráncok elmélyülése a bőr öregedésének első meghatározó jele lehet. Tehát, ha megfelelően hidratáljuk a bőrünket az apró ráncok is később alakulhatnak ki, így késleltethetjük a bőrünkön látható öregedési jeleket.

 hidratacio.jpg ()

Ám mit tehetünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk bőrünk kiszáradását?

„A bőr dehidratációja tulajdonképpen azt jelenti, hogy a bőr külső rétege veszít nedvességtartalmából, melynek következtében bőrünk feszül és húzódik, hámlik vagy viszket, valamint csökken a rugalmassága. Ilyenkor már nem elég csupán a fokozott vízfogyasztás, hanem bőrünk külső ápolásra is szorul. Helyre kell állítani a bőr víztartalmát, hogy az ismét puha, sima és rugalmas lehessen”- adta meg a választ Istenes Kata, az AVON bőrápolási szakértője.

A bőr hidratálására válasszunk bőrtípusunknak megfelelő hidratáló krémet, mely vízmegkötő és táplálóanyagokat egyaránt tartalmaz. A bőr tökéletes hidratálásához az AVON a magvak erejét hívta segítségül és új arcápoló termékcsaládjában a Nutra Effectsben olyan izgalmas aktív összetevőket egyesít, mint például a papagájvirág-, a gránátalmamag vagy éppen az egzotikus csengésű chiamag. Az utóbbi aprócska magocska például nagy mennyiségben képes vizet megkötni – a saját súlyának tizenkétszeresét képes magába szívni. Ezen kívül rendkívül magas az antioxidáns tartalma, valamint 34%-ban tartalmaz omega-3 zsírsavakat, ezáltal lassíthatja az öregedés folyamatát valamint segíti bőrünk hidratálását.

A Nutra Effects termékcsalád mindegyik tagja parabén-, színezék- és ftalátmentes, így az érzékenybőrűek is használhatják.

Forrás: Well Pr/ AVONTovábbi cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X