Főoldal > SZÉPSÉG > 6 dolog, amit muszáj megtenned a bőröd szépségéért

6 dolog, amit muszáj megtenned a bőröd szépségéért

0

Írta:

Ezeket ne felejtsd el este, hogy mindig szép legyen a bőröd!

A nők bőre az idő múlásával érzékenyebb lesz a szennyeződésekre, nap okozta károsodásokra és a mindennapi stresszre. Ahhoz, hogy késleltesd a bőr öregedését, egyre inkább oda kell figyelned rá, különös tekintettel az esti, lefekvés előtti bőrápolásra. Egy friss tanulmány szerint ugyanis a bőrsejtek gyorsabban nőnek alvás közben, ezért nagyon fontos, hogy este megfelelően ápold a bőröd.

Miért is különösen fontos az esti bőrápolás? Nos, a bőröd éjszaka hajtja végre a regeneráló munkát, vagyis ilyenkor javítja ki azokat az apró sérüléseket, melyeket nap közben szerzett. Ezért is nagyon fontos, hogy éjjel ne legyen rajta smink, naptej és szennyeződés. Továbbá a bőr számára ez a megfelelő idő arra, hogy saját maga termeljen öregedésgátló hatóanyagokat. A kutatások azt mutatják, hogy a retinoidok és a C-vitamin nagyon jó bőrápolók és csökkentik a ráncosodás mértékét is.

Itt van az a 6 esti bőrápolási tanács, melyek rendszeres elvégzésével fiatalabb, puhább és szebb bőr tulajdonosa lehetsz.

1. Tisztítás

Az első lépés, hogy távolíts el minden szennyeződést és a sminket is alaposan. Ha nem mosod le rendesen az arcbőröd lefekvés előtt, fokozod a pattanások és egyéb bőrproblémák kockázatát. Tudtat, hogy éjszaka a vérkeringésed segít az arcbőrödnek, hogy újraépítődjön? Ha ezt tudod, biztosan nem hagyod ki az este arctisztítást. Használhatsz egy igazán gyenge kefét és langyos vizet, de fontos, hogy ne vidd túlzásba! Ha érzékeny a bőröd, használj illatmentes és hipoallergén tisztítószert. Vigyázz, az eltömődött pórusok pattanásokhoz vezetnek, ezért is nagyon fontos ez a lépés.

2. Arcmaszk

Egy enyhítő arcmaszk megnyitja a pórusokat, aktiválja az anyagcserét és tápanyaggal látja el az arcbőrt. Sok maszk esetében jelentős szerepe van aromaterápiának is, egy kemény nap után igazi testi-lelki felfrissülést jelent egy ilyen maszk: tedd fel, relaxálj és élvezd a maszk nyújtotta előnyöket.

3. Használj retinoidot

Miután megtisztítottad az arcbőröd, vigyél fel egy kis mennyiségű retinoidot a száraz arcbőrre. A retinoid azon dolgozik, hogy derűsebb és egészségesebb legyen az arcbőröd, ezen felül csökkenti az eltömődött pórusok jelenlétét, fokozza a kollagéntermelést. A retinoid nagyon hatásos, azonban szárítja a bőrt, ezért a használata után érdemes egy hidratálót kenni a bőrre.

4. Hidratáld a nyakad és arcod

Az éjszakai hidratálás segíti a bőr regenerációját. Használj kifejezetten éjszakai krémet, ugyanis az a különbség a nappali és éjszakai krém között, hogy a nappali krém nem olyan sűrű és napfényvédő is van benne, az éjszakai pedig sűrűbb, nehezebben szívódik be, de puhává varázsolja a bőrt reggelre. Keress olyan éjszakai krémet, ami C-vitamin és antioxidáns tartalmú, hogy még nagyobb legyen a siker reggelre.

5. Ne feledd a szemed

A szem környéke nem olyan, mint az arcbőr többi része, különleges gondoskodást igényel. Szerencsére találhatók olyan termékek, melyek kifejezetten erre az érzékeny területre vannak kifejlesztve. Ezekben a speciális termékekben általában koffein is található, mert ez nagyon jól enyhíti a szem alatti karikák erősségét, de akár a puffadást is.

6. Feküdj le korán

Biztosan tapasztaltad már, hogyan vitalizál egy rendes alvás. Nos, nincs ez másként a bőröd esetében sem. Éjszaka a bőröd is kipiheni a stresszt, kijavítja a sérüléseket, melyeket a nap folyamán szerzett. Egy jó alvás után a bőröd is jobban érzi magát. Éjszaka, alvás közben termelődik a legtöbb kortizol, amely hormon felelős a bőrt ért sérülések regenerálásáért. Ha este nem hagysz elég időt neki, a bőröd nem tudja végrehajtani a feladatait.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X