Főoldal > SZÉPSÉG > Állítsd meg az öregedést esszenciális olajokkal

Állítsd meg az öregedést esszenciális olajokkal

arcápolásesszenciális olajolaj
0

Írta:

Próbáld ki ezeket a remek olajokat

Az emberek igazán sok mindenre képesek annak érdekében, hogy a bőrük fiatalabbnak tűnjön. Az egyszerű hidratáló krémektől kezdve a botoxon át egészen a plasztikai műtétekig sok minden előkerül, ha bőrfiatalításról van szó. Az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb mód mégis az, ha az alábbi olajokat használod, ezek ugyanis számtalan olyan hatóanyagot tartalmaznak, amitől a bőr egészségesebb és fiatalabb kinézetűvé válik. Megmutatjuk a 6 legjobban fiatalító olajat.

Szantálfa olaj

A szantálfa olaj illata egészen elképesztő, jellegzetes, s méltán ismert antibakteriális hatásáról. Kutatások bizonyítják, hogy ez az olaj gátolja az UV-sugarak károsító hatását. Megvédi a bőrt az irritációtól és fertőzésektől. Próbáld ki 2 hétig a szantálfa olajat, s meglátod, milyen előnyöket ad neked.

Fenyőtömjén olaj

Ez az olaj gyulladás- és fertőzéscsökkentő hatással bír, emellett nagyon jó bőrvédőként funkcionál. Használd az idegek és a bőr csillapítására.

Helichrysum olaj

Antioxidáns tartalma miatt a bőrt hatékonyan regenerálja, gyógyítja, méregteleníti és csillapítja a fájdalmat. Ennyi minden tud nyújtani pár csepp olaj, hát nem szuper? De ez még nem minden, természetes módon óvja a bőrt a napsugaraktól, kondiban tartja, és nagyon hatékonyan lép fel ekcéma vagy pikkelysömör esetén.

Mirha olaj

Legtöbbünk számára a betlehemi játékokból ismerős ez az olaj, mivel a három királyok egyike ezzel lepte meg az újszülöttet. Nos, ez nem véletlen, a mirha nagyon sok jótékony hatása között van a bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő, gomba-, baktérium- és vírusölő hatás.

Rózsaolaj

Talán az egyik legismertebb az itt szereplő 6 olaj közül, mivel a szépségipar előszeretettel használja. Ez kollagén-megkötő hatásának is köszönhető. A kollagén nagyon jó a ráncok és a megereszkedett bőr ellen.

Levendulaolaj

Allergia ellen és gyulladás esetén is hatásos. Leginkább a száraz bőrön segít, de ha valamilyen fertőzéssel, kisebb égési sérüléssel vagy egyéb bőrproblémákkal küzdesz, nyugodtan alkalmazhatod a levendulaolajt.

Ha ezeket az olajokat rendszeresen használod, könnyebben előzöd meg a korral járó foltokat, gyulladást, bőrkárosodást és ráncokat. Mindenképpen beszélj a bőrgyógyászoddal, mielőtt elkezdenéd használni a fenti olajok bármelyikét, hogy elkerüld az allergiás reakciót.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X