Főoldal > SZÉPSÉG > Így tűnjön fiatalabbnak a kezed

Így tűnjön fiatalabbnak a kezed

0

Írta:

Ne hanyagold el a kezeid ápolását

A legtöbb nő sok energiát és időt fordít arra, hogy a bőre fiatalabbnak és szebbnek nézzen ki. Az erőfeszítések általában megérik, de sokan csak az arc és nyak területeire koncentrálnak és megfeledkeznek a kezükről. Háziasszonyként, anyaként a kezünket sokat használjuk például mosogatásra, takarításra, bevásárlószatyrok cipelésére. Ezekkel nincs is semmi baj, de ha érzékeny és száraz a bőröd, az ilyen munkálatok tovább ronthatják a helyzetet.

Miért öregszik a kezed?

Ahogy az arcodat is érik az UV-sugárak, ugyanúgy a kezedet is, ez az egyik olyan tényező, mely befolyásolja a kezed kinézetét. A legtöbb bőrgyógyász azt javasolja, hogy a kezeden a bőrt épp olyan gonddal védd a sugaraktól, mint az arcodat. Ha jobban megnézed, láthatod, hogy a kezeden a bőr igen vékony, ha ez a bőrfelület kiszárad, sokkal könnyebben fog ráncosodni, ezért mindig figyelj rá, hogy valamilyen bőrápolóval be legyen kenve.

Megmutatjuk, mik azok a szokások, amiket érdemes elkerülnöd, ha szép bőrt szeretnél a kezeden látni. Figyelj oda, ezek a leggyakoribb hibák, amiket sokunk elkövet:

Durva szappannal mosod a kezed: Nem minden szappan jó a kézmosásra, mert ha nem megfelelő a szappan pH-értéke, könnyen befolyásolhatja a kezedét is. Olyan kézmosót válassz, mely használata után a kezed puha lesz, nem pedig száraz.

Túl sok szappan a kézmosáshoz: Sajnos nem tudsz változtatni a túl sok szappan és víz problémán, ha orvos vagy, esetleg olyan szakmát végzel, ahol a steril kéz elengedhetetlen, de ilyen esetben fontos, hogy jobban odafigyelj a bőrápolásra, mint mások. A túl sok szappan és víz ugyanis könnyen kiszárítják a kezedet, mely ráncokhoz és foltokhoz vezet, azon túl, hogy nem a legkellemesebb érzés.

Túl sok kézfertőtlenítő: Igen, a kézfertőtlenítő is káros lehet a bőrre. Az ilyen termékek általában alkoholt tartalmaznak, ami nagyon jó a baktériumok ellen, azonban szárítja a bőrt. Ha nem tudod elkerülni a kézfertőtlenítő használatát, csak a tenyereden használd és gondoskodj a megfelelő hidratálásról.

A kezeden a bőr ugyanolyan érzékeny, akárcsak az arcodon vagy a nyakadon. A téli kesztyű kivételével a kézfej nincs elrejtve sem a napsugarak, sem a szennyeződések elől. Azt persze nem lehet elkerülni, hogy főzés, takarítás, a gyerekkel való játék vagy a munkád során ne használd a kezed. A legjobb, ha megóvod a kiszáradáshoz és kesztyűt viselsz a vegyszerek vagy egyéb bőrszárító anyagok használatakor, valamint ha minden este és reggel gondoskodsz a kézfejed ápolásáról, ahogy azt az arcod esetében is teszed. Ha úgy érzed, a sima hidratálókrém már kevés, próbálkozhatsz kézfeltöltéssel, lézeres vagy scleroterápiás kezeléssel.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X