Főoldal > SZÉPSÉG > Önbizalomnövelő nőnapi tippek, hogy megszeresd önmagad

Önbizalomnövelő nőnapi tippek, hogy megszeresd önmagad

nőnapönbizalomszépség
0

Írta:

Gondoltál már arra, hogy a nőnapnak többről is kellene szólnia, mint egy szál virágról az asztalodon, amit a férfi kollégáidtól kaptál? Miért ne szólhatna ez a nap csak és kizárólag Rólad?

Tedd az idei nőnapot igazán különlegessé és ünnepeld meg egy kis gondoskodással és odafigyeléssel a benned élő független, magabiztos és erős Nőt!

Egy nő szépsége nem csak a külső, de a belső jegyek egyensúlyában is rejlik: tisztában van saját értékeivel, öntudatos és összhangban van önmagával. Ahhoz, hogy ez az egyensúly meglegyen, néha szükség van arra, hogy időt töltsünk el saját magunk társaságában, és újra felelevenítsük, hogy mik azok az értékek, amik kívül és belül is széppé varázsolnak minket. Szépségünk felfedezésére és magabiztosságunk növelésére ösztönöz minket nőnap alkalmából az AVON is, az alábbi tippek segítségével:

Nézz más szemmel magadra!

Hajlamosak vagyunk arra, hogy a sminkelés során arcunk azon a részeire koncentrálunk a leginkább, amiket nem kedvelünk annyira. E helyett hangsúlyozzuk azt, amit a legjobban szeretünk önmagunkon. Amikor belenézünk a tükörbe, tárjuk fel, köszöntsük, és élvezzük saját szépségünket. Akár bókoljunk saját tükörképünknek, például azzal, hogy „Hú, milyen szépek a szemeim!” vagy „Gyönyörű formájú a szám!”. Ha megtaláljuk a szépet a saját arcunkon és fel is vállaljuk azt, az nem a hiúság, hanem az egészséges magabiztosság jele.

 

Fedezd fel a kedvenc sminkterméked!

A nőnap a legjobb alkalom arra, hogy megtaláljuk azt a dekorkozmetikumot, amitől a legjobb formába kerülhetünk. Sokszor már attól szebbnek érezhetjük magunkat, ha kifestjük szempilláinkat vagy kirúzsozzuk ajkainkat egy dögös színnel. Ha így nézzük, akkor akár egy egyszerű szempillaspirál is valóságos önbizalombomba lehet, mellyel nem csak mi érezhetjük magunkat bátrabbnak, hanem csábító tekintetekkel áraszthatjuk el környezetünket is. Miért ne lehetne ez akár az AVON új Big & Multiplied dúsító szempillaspirálja?

Kapcsolj ki!

A stresszmentesítés az egyik leghatásosabb szépségfegyver. A mindennapi problémák és feszültségek nemcsak a kedélyállapotunkra, hanem bőrünkre is hatással vannak. Ezek elengedése segít enyhíteni a bőr gyulladását, mely a ráncok és az öregedés jeleinek kialakulásához vezethet. Meditáljunk, jógázzunk, vagy csak töltsünk otthon egy csöndes, pihentető estét, melyek mind segítenek ellazulni. Amint jobban érezzük magunkat bőrünkben, több kedvünk lesz felvinni akár a már említett vibráló színű rúzst is ajkainkra.

Kényeztesd magad egy otthoni DIY szépségkezeléssel!

Egy otthon is könnyen kivitelezhető szépségkezelés tökéletes és egyben költséghatékony módja annak, hogy picit kényeztessük magunkat. Ápoljuk lábunkat egy frissítő pedikűr segítségével vagy szánjunk időt egy ápoló arcmaszk felvitelére. Esetleg vegyünk egy forró, lazító fürdőt, melybe kedvenc habfürdőnk mellé öntsünk némi tejet is. Ez garantáltan erővel tölt fel bennünket, ami után teljesen más szemmel nézünk majd a világra – és persze magunkra is.

Vezess szépségnaplót!

Lefekvés előtt írjuk fel azt az 5-10 dolgot, ami miatt aznap szépnek éreztük magunkat. Jegyezzük fel, hogy milyen szépséget fedeztünk fel a környezetünkben, magunkban vagy akár másokban. Hogy miért? Ha felismerjük a szépet körülöttünk, az nagyban hozzásegít bennünket ahhoz, hogy magunkban is ráleljünk.

Vidd el magadat „randizni”!

Az a jó abban, ha néha önmagával is foglalkozik az ember, hogy ilyenkor garantáltan azt teheti, amit csak szeretne. Ragadjuk meg az alkalmat és csináljunk valami olyat, amiben igazán örömünket leljük, menjünk el például moziba. Ha saját magunkkal töltünk el egy kis időt, nem törődve azzal, hogy mit gondolnak mások, azzal is az önbizalmunkat növelhetjük. Ez pedig a legvonzóbb smink, amit csak viselhetünk.

Forrás: Avon


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X