Főoldal > SZÉPSÉG > A kókuszolaj 9 meglepő felhasználási módja a szépségápolásban

A kókuszolaj 9 meglepő felhasználási módja a szépségápolásban

arcápolásbőrápoláskókuszolajszépségszépségápolás
0

Írta:

A kókuszolajat nem csak főzéshez használhatjuk, hiszen igazi szépségápolási csodaszer is egyben! Hidratálja a bőrt, felveszi a harcot a hideg idő károsító hatásaival és csökkenti az öregedés látható jeleit!

 

Valószínűleg a te konyhádból sem hiányzik a kókuszolaj, de azt is tudod, hogy a méregdrága szépségápolási szereid többségét is lecserélheted vele? A kókuszolajjal testápolóként hidratálhatod a bőröd és ajakbalzsamként ápolhatod vele a kicserepesedett ajkaidat, de ez csak kettő a számtalan felhasználási módja közül.

Hajpakolás

A kókuszolaj krémesen szilárd szobahőmérsékleten, hő hatására viszont folyékonnyá válik, ezt a képességét használjuk ki főzésnél és sütésnél is. Amíg a zuhany alatt állsz, tedd a kókuszolajas tégelyt meleg vízbe. Sampon használata után tegyél bőséges mennyiségű kókuszolajat a nedves tincseidre, és sodord kontyba a hajad. Hagyd hatni legalább 5 percig, majd mosd le bő vízzel. A gyenge hajszálakat fényes és egészséges hajkoronává varázsolja ez az egyszerű pakolás.

Testolaj

A krémesen szilárd kókuszolaj tökéletes, hogy testápolóként funkcionáljon a test egész területén. Kend be vele magad rögtön, miután kiléptél a zuhany alól, mert a nedves bőrbe remekül beszívódik. Könnyed trópusi illata használat után is megmarad. Ha masszázsolajra van szükséged, adj pár csepp borsmenta- vagy levendulaolajat hozzá.

Ajakbalzsam

A cserepes ajkak legjobb ellenszere az extrán hidratáló kókuszolaj. Rakd egy kis tégelybe, hogy a kedvenc ajakbalzsamodhoz hasonlóan a nap bármely szakaszában használhasd.

kokuszolaj2.jpg ()

Körömágybőr ápoló

Vedd duplán hasznát a kis kókuszolajos tégelyednek, és mondj örökre búcsút a berepedező körömbőrnek! Az ujjaiddal masszírozd be a körömbőrbe a jó felszívódásért. A kókuszolaj erősíti a körmöket, hidratálja a köröm érzékeny bőrét és fiatalosabbá teszi a kezeket.

Szemkörnyék ápoló

A szem alatt bőr vékony és érzékeny, így könnyen ráncosodik, puffad és a sötét karikák megjelenésének is kedvez. Ha nem akarsz vagyonokat költeni a csodakrémekre, amelyek nem is biztos, hogy a várt eredményt hozzák, vedd az irányt a konyha felé. Melegítsd fel az ujjaiddal a kókuszolajat, mielőtt a szemed alá kennéd.

Hajegyenesítő

Borsószemnyi mennyiségű kókuszolajat melegíts fel a kezeddel, majd rakd a hajadra, hogy egész napra védelmet nyújtson a haj göndörödésétől. Ha vastag szálú a hajad, csak a haj közepétől a hajvégeikig használd. Ráadásként ragyogó fényt és puhaságot kölcsönöz a hajnak.

Sminklemosó

Már egy teáskanálnyi kókuszolaj könnyedén megszabadít a sminktől, mindegy, hogy mennyire tartós és vízálló termékeket használsz. Masszírozd a felmelegített, folyékony kókuszolajat egyenesen az arcbőrödbe, és nézd, ahogy a smink szinte leolvad a bőrödről, majd öblítsd le meleg vízzel. A saját sminklemosó párnák készítéséhez pedig melegíts fel 1 teáskanálnyi kókuszolajat sminklemosó korongonként a mikróban. Majd kend be vele a korongokat, és hagyd a kókuszolajat beleszívódni egy éjszakáig. Tedd be őket egy kis műanyag tárolóba, így bármikor lemoshatod vele a sminked, akár edzés előtt is.

Testradír

Egy félcsészényi tengeri sót vagy cukrot dolgozz össze ugyanennyi felolvasztott kókuszolajjal, majd masszírozd a bőrödbe. Ez a testradír nagyszerűen eltávolítja az elhalt hámsejteket, így neked is újra bababőröd lehet. A térdeden és a könyöködön, ahol különösen érdes a bőr, rakj hozzá plusz sót vagy cukrot.

Borotvakrém 

Kifogytál a borotvahabból? Nyugalom, pánikra nincs ok, a konyhában biztos van kókuszolaj! Melegítsd fel használat előtt a tégelyt meleg vízben, majd kend be kókuszolajjal a bőröd borotválkozás előtt. A borotva könnyedén fog csúszni a bőrödön, a szőröket hatékonyan eltávolítva, ráadásul a bolti borotvakrémekkel ellentétben nem szárítja, hanem egyenesen hidratálja a bőrt. Vigyázz, mert az olaj csúszós, így a borotvát mindig száraz kézzel fogd meg.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X