Főoldal > SZÉPSÉG > 10 szuper szépítő ötlet kókuszolajjal

10 szuper szépítő ötlet kókuszolajjal

bőrbőrápoláskókuszkókuszolajkókuszvajszépség
0

Írta:

Igazi természetes csodaszer, hiszen nemcsak belsőleg tölt fel, de külsőleg is gyönyörűvé varázsol! Most 10 módot is elárulunk arra, hogyan használd ki még jobban a kókuszvaj hatásait!

1. A simább lábakért…

A borotvahab tele van tartósítószerrel és kémiai adalékanyaggal, ami igazi méregkoktél a bőrödnek – helyettesítsd inkább a kókuszolajjal, ami magas zsírtartalma miatt szuperül hidratál, az antibakteriális hatásának köszönhetően pedig tökéletes fertőtlenít és a gyulladt szőrtüszők kialakulását is megelőzi.

2. A puhább talpakért…

Ugye milyen kiábrándító, ha a csinos szandál alól kilátszik egy kemény, berepedezett sarok? Éjjelente kend be bőségesen az egész talpad kókuszvajjal és hagyd, hogy a bőröd beszívja egészen reggelig – így pihe-puha és extra hidratált lábikóid lesznek egész évben!

3. A tiszta sminkecsetekért…

Minimum havonta tisztítsd a sminkecseteidet a higiénia betartása és bacilusok elkerülése érdekében! A legjobb, ha te állítod össze a saját tisztítóhabodat: keverj össze egy kis antibakteriális gélt kókuszolajjal 1:1 arányban és voilá! A sminkecseted szebb és tisztább lesz, mint újkorában!

4. A fiatalabb arcbőrért…

Abszolút nincsen szükség drága kencékre és luxuskozmetikumokra ahhoz, hogy a bőröd feszes, fiatal és puha maradjon! A kókuszolaj tele van E-vitaminnal, antioxidánsokkal és olyan természetes összetevőkkel, amik nem találhatóak meg a parfümériák árulta termékekben. Kend be vele az egész arcodat éjjel és reggel üdébb leszel, mint valaha!

5. A tökéletes sminkért…

A túlkontúrozott, alapozós arc nagyon műnek hat, közelről pedig ijesztő – ha csak egy is ragyogást szeretnél adni az arcodnak, keverd össze a kókuszvajat egy kis BB krémmel és máris kész a tökéletes sminkalap a nyárra!

, Image: 206749204, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

6. A fénylő hajért…

Semmi más dolgot nincs, csak egy is kókuszolajjal bekenni a hajkefédet és végigsimítani párszor a hajadon! Véd az UV sugarak ellen, varázslatosan fényessé teszi a hajad és – a zselékkel, hajspray-kkel ellentétben – nem fogja lelapítani, megkeményíteni a loboncodat.

7. A friss leheletért…

Talán a fogorvosok többsége szkeptikus a kókuszolajjal való szájöblögetést illetően, azonban a kutatások azt bizonyítják, hogy azonnal kiöli azokat a baktériumokat, amik a kellemetlen szájszagért felelősek. Fogmosás után tehát öblögess nyugodtan!

8. A könnyű sminkeltávolításért…

A szemsmink lemosók sokszor nem tartalmaznak elég olajat, amiért kemény és száraz marad a szemkörnyéked, még a smink viselése után is. Ha veled is ez a helyzet, adagolj hozzá pár csepp kókuszolajat, ami extrán ápolja a bőröd és megóv a pandaszemektől! 

9. Az ápolt körmökért… 

Ha nem jársz rendszeresen manikűröshöz és inkább gyorsan elintézed a lakkozást, ez a tipp Neked való! Ha már a lakkozás előtt átkened a körmöd körüli bőrrészt kókuszolajjal, biztosan nem fogod összekenni a bőröd is piros körömlakkal, hiszen az olaj már önmagától is lekoptatja a lakkot!

10. A hibátlan arcbőrért…

A heti arcradírozással megelőzheted a pattanások és a bőregyenetlenségek kialakulását, de próbáld ki egy új, természetes radírt! Keverj össze egy kis cukrot kókuszolajjal és gyengéden masszírozd át vele az arcod. Meglátod, imádni fogod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X