Főoldal > SZÉPSÉG > Hullámok és loknik: készítsd el és ápold!

Hullámok és loknik: készítsd el és ápold!

hajhajápoláshajhullámniveaszépség
0

Írta:

A hullámos haj sikkes és sokoldalú. Lehetsz vele elegáns díva, de féktelen lázadó is. Ezt a frizurát egyáltalán nem bonyolult elkészíteni – elég átkefélni, rögzíteni és már indulhatsz is. A hullám ráadásul a hosszú és a rövid hajú nőknek is jól áll. Csak ne feledd: a forró hajsütővas rendszeres használata árt a hajnak, így hát gondolj előre rakoncátlan tincseid ápolására.

Nem kell bonyolult hajfonatokban, frizurákban, hajdíszekben gondolkodnod, a hullámok önmagukban ékesítenek. A hullámos haj gyönyörű és vonzza a tekintetet. Megmutatjuk, hogyan készítheted el hajsütővassal, speciális, vagy egy egyszerű hajvasaló segítségével. Eláruljuk, hogyan érheted el, hogy a hullámok pár óra múlva se veszítsenek tartásukból. És nem feledkezünk meg a helyes ápolásról sem, amelyet nem csak a gyakran göndörített haj érdemel meg.

Ha besütöd a hajad, lehet belőled akár egy hollywoodi díva, egy romantikus tündér, de valaki olyan is, aki úgy fest, mint akin nem is látszik, hogy reggel felcsavarta a haját. Ez utóbbi abban az esetben, ha elköveted a leggyakoribb hibák valamelyikét és hajad lelapul. Hogyan kerülheted ezt el? És hogyan lehetnek olyan hullámaid, mintha éppen a fodrásztól jöttél volna? Megmutatjuk, mire figyelj a hajsütővas használata előtt és milyen frizurát válassz, ha hódítani szeretnél.

Készítsd elő a hajad!

Szépek a hullámok, de a hajsütővas gyakori használata kiszárítja a hajat. Ezért foglalkozz tincsiddel és válassz a hajszerkezetednek megfelelő regenerálást. A NIVEA Hairmilk hajápoló termékcsalád kíméletes a vékonyszálú, a normál vastagságú és a vastag szálú hajhoz is.

Felejtsd el a hajvégektől induló csavarást is. Ha a hajtincset a végénél fogva csavarod rétegezve a forró hajsütővas köré, soha sem éred el a kívánt eredményt. A meleg nagyja a végeket éri, a hajtincs közepét nem melegíti át, a hajvégek kiszáradnak, a hullámok pedig gyorsan elveszítik formájukat. Ezért a hajtincseket fordítva csavard fel – a haj közepétől a vége felé.

6 tipp a tökéletes hullámokért

1. Adj tartást a vékonyszálú hajnak is!

Amennyiben dús tartású frizurára vágysz, de vékony szálú hajad van, jól teszed, ha a hullámok mellett döntesz. A hajsütővas segítségével tincsenként csavard fel a hajadat. Vigyázz, hogy ne tekeredjen meg! A hajtincseket laposan csavard a vasra fentről indítva egészen a hajvégekig. Ezt követően keféld át a hullámokat, ami olyan dússá teszi a frizurát, amilyennek megálmodtad.

2. Emeld ki a természetes hullámok szépségét!

A hajad természetesen göndörödik, mégsem az igazi? Formázd anélkül, hogy elveszítené a természetes alakját. Csavard fel a hajadat a sütővassal, de előtte még finoman tekerd meg a tincseket. A kialakult loknit óvatosan formázd az ujjaiddal. A tekerésnek köszönhetően a tincsek nem lesznek szimmetrikusak. Helyenként göndörebbek, helyenként lazábbak lesznek. Az eredmény: természetesnek ható, dús hajkorona.

3. Légy bohém királynő!

Lazán borzolt, hanyag és szexi. Ilyen a bohém stílusú frizura. A gyönyörű loknik fokozatosan könnyedén szétborzolt hullámokká változnak. Ideális frizura mindenkinek, akinek nagyon hosszú vagy sűrű haja van. Ehhez a stílushoz a hajtő felől kezdd el felcsavarni a hajadat és fokozatosan haladj a végek felé. Vigyázz, nehogy kicsússzon a hajad és figyelj, hogy minden tincset teljes hosszában csavarj fel. Természetes hatású csigáid lesznek, amiknek elég csak a végét átfésülni az ujjaiddal.

4. Nincs hajsütővasad? Elő a hajvasalóval!

Lehet, hogy furcsán hangzik, de a természetesnek tűnő hullámokat a hajvasalóddal is elővarázsolhatod. Gyors, mégis igazán hatékony megoldás, ha épp nincs kéznél a hajsütővas. De vigyázz, ne szokj rá, mert mindennapos használat mellett a hajad kiszárad és ezzel tincseid épségét kockáztatod.

Hogyan is fogj hozzá? Helyezd merőlegesen a hajvasalót nagyjából a hajtincs közepére, és csavard az arcod felé. Aztán már elég csak átkefélni és rögzíteni. Az eredmény: laza, természetes hatású hullámok.

5. Vastag szálú haj esetében segít a hajcsipesz

Igazán nem könnyű úgy becsavarni a vastag szálú hajat, hogy a hullámok tényleg kitartsanak. A tökéletes hullámok eléréséhez tehát segítségre van szükség. Hajsütővassal csavard fel a tincset a közepétől a tincs vége felé haladva, a hullámot azonban ne engedd el, rögzítsd hajcsipesszel. Ezt csak akkor vedd ki, ha a hajad már teljesen kihűlt, majd fixáld hajlakkal. A frizura így jobban fog tartani.

6. Változz hercegnővé!

Az üzletek tele vannak speciális hajformázókkal, amelyek segítségével gyorsan és egyszerűen tökéletes hullámokat varázsolhatsz magadnak. Csak egy kis gyakorlás kell hozzá. Az automatikus csavaró rendszer minden hajtincset óvatosan felmelegít és felteker. A tökéletesen szimmetrikus hullám pár másodperc alatt elkészül. Belőled pedig mesebeli hercegnő lesz. Ha természetesebb külsőre vágysz, könnyedén fésüld át a loknikat – akár az ujjaiddal, akár fésűvel.

Forrás: Nivea


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X