Főoldal > SZÉPSÉG > 5 természetes összetevő, ami garantáltan beválik a hegek ellen

5 természetes összetevő, ami garantáltan beválik a hegek ellen

arcdiétae-vitaminheghegekhegesszépség
0

Írta:

Ma már rengeteg készítmény, kozmetikai eljárás és lézeres kezelés vehető igénybe, ha az arcodon, vagy a tested más pontjain lévő hegeket szeretnéd eltüntetni.

Most azonban nem a mesterséges megoldásokat, hanem a természetes gyógymódokat vesszük szemügyre, melyek a kutatások szerint hatásosan és véglegesen eltüntetik a sokszor maradandó nyomokat hagyó hegeket.

1. E-vitamin

Az E-vitamin (másnevén az alfa-tokoferol) egy olyan zsírban oldódó antioxidáns, mely bizonyítottan erősíti a bőrt, gátolja az öregedést, megelőzi a maradandó hegek kialakulását, valamint felszabadítja a bőrt a sejtekben képződő szabadgyököktől, melyek különböző gyulladásokat, aknéket és mitesszereket hozhatnak létre a bőr felszínén.

Hiányával minden seb nehezebben gyógyul be, ezért bőrgyógyászok gyakran szokták javasolni az E-vitamint tartalmazó bőrápolási készítmények rendszeres használatát, valamint az olyan E-vitaminban gazdag ételek fogyasztását, mint a napraforgó, a búzacsíra, a tökmag, az olívaolaj, a mogyoró, az édesburgonya, a müzli, a tojás, a máj és a hús.

39842163 - imperfections

2. Hagymakivonat

A hagyma Allium cepa néven is elhíresült csodaleve rengeteg sebgyógyító gélben és kencében van jelen, hiszen remek gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású, ráadásul sok kollagén is található benne, mely segít a heges bőrfelszín regenerálódásában.

Használatát leginkább hipertrófiás,égési, valamint a műtéti hegekre javasolják, mert ezeken alkalmazva érhető el a legoptimálisabb változás.

3. Méz

Nagyanyáink nem költöttek drága krémekre, ha égési sebekről vagy gennyes pattanások utáni hegekről volt szó – csupán virágmézet kentek a kívánt felületre. Az ásványi anyagokkal, vitaminokkal és antioxidánsokkal teli nyers virágméz a legújabb kutatások szerint is képes a sebhegek eredményes halványítására – bár a hipertrófiás hegeknél sajnos nem bizonyult hatásosnak.

4. Aloe vera

Már évszázadok óta használják sebgyógyításra, ezért mindig legyen a kozmetikai kistáskádban, ha túrázni, utazni vagy kirándulni mész! Az aloe vera leveleiben található gélszerű folyadék segíti a bőr összehúzását és regenerálódását, valamint csökkenti a heg körül kialakult genny- és gyulladásképző folyamatokat.

5. Olajok

A kókuszolaj és az olívaolaj (a kollagén fokozott termelése miatt) köztudottan hozzájárul a természetes bőrszépítő folyamatokhoz, ezért nem érdemes kihagyni a felsorolásból. Ha csak naponta egyszer használod, már akkor látványos javulást érhetsz elő, de vigyázz – csak 100%-ban természetes olajat vigyél fel a bőrödre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X