Főoldal > SZÉPSÉG > Mi kerüljön a neszeszerbe?

Mi kerüljön a neszeszerbe?

arcápolásbőrápoláskrémnapozásnaptejszépségutazás
0

Írta:

Nyaraláshoz számos pipereszerre van szükségünk, a hely azonban sokszor kevés a bőröndben. Érdemes okosan és alaposan átgondolni, mit viszünk magunkkal!

A könnyű smink természetesen a nyaralás során sem maradhat el. Városnézéshez, romantikus vacsorához, vagy éjszakai kiruccanáshoz is tökéletes lehet egy BB bőrszépítő, hidratáló arckrém, mely több termék hatását egyesíti: friss, egységes arcszínt kölcsönöz, elfedi az apró bőrhibákat, de a hatás mégsem lesz vaskos, vagy maszkszerű. Mindeközben a könnyű krém csodásan hidratál, UV szűrője segítségével védi a bőrt a nap káros sugaraival szemben.

A strandon, napozás előtt, illetve a nap végén nem árt megszabadulni a sminkmaradványoktól. Egy frissítő kendő egy lépésben alaposan és kíméletesen eltávolítja a szennyeződéseket és akár a vízálló szempillaspirált is. De nem csupán ezért praktikus: több terméket ki tudsz vele váltani, így nem kell külön tonikot, sminklemosót, vagy arclemosót tenned a neszesszerbe, és abban is biztos lehetsz, hogy véletlenül sem fog kifolyni a táskádban, könnyű és praktikus! A törlőkendők egyébként is jó szolgálatot tesznek, főleg akkor, ha egy csöppség is részt vesz az utazáson.

A nyaralás kapcsán az első gondolataink egyike, milyen csodás lesz heverészni, pihenni a napon, tengerparton. A napozókrémek óriási kínálatából érdemes olyat választani, ami a teljes család számára megfelelő védelmet biztosít, így elég egy flakonnal bedobni a strandtáskába. Érdemes olyan napozóspray-t választani, aminek könnyű, áttetsző formulája gyorsan felszívódik, hűsít és nem hagy ragacsos nyomot a bőrön, ezért a nagyobbacska gyerekek, vagy a párunk is szívesen fogja venni, ha a pumpás alkalmatossággal óvjuk bőrüket a nap káros hatásaival szemben. Vízálló, FF20, FF30 és FF50 faktorszám változatokban kapható, így az úti célnak, vagy bőrünk adottságainak megfelelően választhatjuk ki a leginkább megfelelő terméket. A legkisebbeknek viszont speciális készítményekre van szükségük, hiszen az ő bőrük még nem olyan fejlett, mint a nagy tesóké, vagy éppen a miénk, így válasszunk speciális, gyerekek számára fejlesztett napozókrémet.

Napozás és strandolás után érdemes alaposan megtisztítanunk a bőrünket, és jó választás, ha olyan tusfürdővel tesszük mindezt, melyben ápoló olajok gondoskodnak a bőr regenerálásáról. Ezt azonban egy nyaralás során érdemes speciális, napozás utáni termékekkel is segíteni. Ha már megszoktad a zuhanyzás közben használható testápolók kényelmét, akkor fellélegezhetsz: már létezik napozás után ajánlott változat is, mely egyszerre frissíti fel és nyugtatja meg bőrödet. Az ilyen tusfürdők különleges összetevői gyorsan felszívódnak a nedves bőrbe, leöblítése után, a zuhanyból kilépve pedig nincs szükség további napozás utáni hidratáló termék használatára. A gyors zuhany után azonnal öltözködhetsz, így egyetlen perc sem megy kárba a nyaralás során: kezdődhet a következő program!

Amikor utazásra készülünk nem az ajakápoló lesz az első, ami eszünkbe jut a csomagolás közben. Mégis fontos gondolnunk ezekre a hasznos apróságokra is, hiszen az ajkaknak is fokozott hidratálásra és napvédelemre van szüksége a nyaralás ideje alatt. Válasszunk olyan ajakápolót, amely magas fényvédő tartalommal óvja az ajkakat a leégéstől, eközben pedig lágyan hidratálja, hogy csókolnivalóan frissek és vonzóak maradjanak.

Forrás: Nivea


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X