Főoldal > SZÉPSÉG > Megvan az ideális arcplasztika

Megvan az ideális arcplasztika

arcápolásarcplasztikaplasztikaplasztikai műtétszépségszépségápolás
0

Írta:

Az életkor előrehaladtával a bőr is öregedési folyamaton megy keresztül, melynek során csökken a benne lévő kollagén –, és rugalmas rostok száma.

Az arcbőr elveszíti feszességét, és egyre petyhüdtebbé válik, melyre a kozmetikai készítmények és kezelések már nem hatásosak. Egy egyszerű és fájdalommentes face-lifting műtét azonban tartós megoldást jelenthet a ráncok eltüntetésére.

A bőr öregedési folyamata egyénileg változó életkorban kezdődik, és az alkati tulajdonságokon túl bizonyos életmódbeli szokások és betegségek is befolyásolják előrehaladását: a túlzásba vitt napozás, stressz, alkoholfogyasztás, dohányzás, nem elegendő alvás és a pihenés hiánya mind-mind felgyorsítják a bőröregedését, és az elváltozások megjelenéséhez olyan tényezők is hozzájárulhatnak, mint a májbetegség, érelmeszesedés, magas vérnyomás, cukorbetegség, valamint egyes gyógyszerek tartós szedése is. Mindezt arcbőrünk, nyakunk feszessége sínyli meg leginkább.

Egy bizonyos életkor után visszafordíthatatlan az öregedés!

A bőr kollagéntartalma 25 éves kor körül kezd el csökkenni, így a ránctalanító krémek használatának megkezdése ilyenkor válik optimálissá. Persze ez a határ egyénenként változik, és felfelé vagy lefelé egyaránt tolódhat, de egy kamasz évei végén járó szervezetnek nincs szüksége a feszesítőkben található tápanyagokra. Ha ránctalanító krémet szeretnénk vásárolni, érdemes alaposan körülnézni a drogériák polcain, és megválogatni, milyen összetevőkből álló terméket választunk, a kőolajszármazékok, parabének – azaz tartósítók – és a felesleges illatanyagok ugyanis többet ártanak, mint segítenek. Fontos figyelembe venni azt is, hogy az idő előrehaladtával a kozmetikumok már kevésnek bizonyulnak majd, hiszen a természetes öregedést semmilyen krémmel nem lehet megállítani, vagy visszafordítani egy bizonyos életkor után. Ilyenkor jön képbe a face-lifting módszere.

Mi is pontosan a face-lifting?

„A face-lifting egy ráncműtéti eljárás, melynek során a felesleges bőrrészek eltávolításával megfeszítik a megereszkedett, kinyúlt, ráncosodó bőrt. Noha a kezelés a bevésődött, mély barázdákat és sebhelyeket nem tünteti el, általa a bőr feszessé és fiatalosabbá válik a teljes arcon és a nyakon, akár 20 évet is fiatalíthat”- árulta el Dr. Fábián Emília, a Fabian Medical&Anti Aging Clinic orvosigazgatója. „A műtét altatásban történik, és a velejáró hegek szinte láthatatlanok: csupán a fül előtti kis barázdában marad egy cérnavékony, alig észrevehető kis seb, a többi a hajas fejbőrön, valamint a fül hátsó részén teljesen rejtve van. Az eredmény tartóssága általában 5-8 év, de ezt nagyban befolyásolják a fent említett életmódbeli tényezők, valamint a testalkatunk, és hogy milyen életkorban feküdtünk kés alá.”
Kiknek ajánlott az arcplasztika?

„Mindenki végezhet arcplasztikát, aki a tükörbe pillantva látványos javulást szeretne felfedezni, és feszesebb, üdébb arcbőrre vágyik. Azonban a hosszantartó eredményhez, és az öregedés késleltetéséhez nem elég különféle kezeléseknek alávetnünk magunkat. Minden esetben javasolt a rendszeres mozgás, egészséges étrend, az optimális anyagcsere érdekében a megfelelő mennyiségű vitamin, ásványianyag és nyomelem bevitele és természetesen változókorban a megfelelő hormonok szintentartása bioazonos ösztrogénnel, progeszteronnal, DHEA-val, stb. –mindezzel valóban tartós és kiváló műtéti eredmény érhető el”- vallja Dr. Fábián Emília, a Fabian Medical&Anti-Aging Clinic orvosigazgatója, majd hozzáteszi, hogy így nem csupán sokáig gyönyörködhetünk a sikeres műtét eredményében, és tovább őrizhetjük meg fiatalságunkat, de a közérzetünk, fizikai és szellemi  állapotunk is érezhetően javul majd.

Forrás: Lifestyle Communications


További cikkeink a témában

karácsony

Így legyen stresszmentes a karácsonyod! (x)

Írta:
4 napja 0

A karácsonyi időszak sokak számára igen stresszes tud lenni. Az év végi rohanás, az ünnepeket körülvevő elvárások, az évek alatt kialakult társadalmi nyomás nem mindig fér össze azzal, hogy folyamatosan változik az életünk. Hoztunk pár tippet, amivel stresszmentessé teheted a karácsonyi készülődést!