Főoldal > SZÉPSÉG > Megvan az ideális arcplasztika

Megvan az ideális arcplasztika

arcápolásarcplasztikaplasztikaplasztikai műtétszépségszépségápolás
0

Írta:

Az életkor előrehaladtával a bőr is öregedési folyamaton megy keresztül, melynek során csökken a benne lévő kollagén –, és rugalmas rostok száma.

Az arcbőr elveszíti feszességét, és egyre petyhüdtebbé válik, melyre a kozmetikai készítmények és kezelések már nem hatásosak. Egy egyszerű és fájdalommentes face-lifting műtét azonban tartós megoldást jelenthet a ráncok eltüntetésére.

A bőr öregedési folyamata egyénileg változó életkorban kezdődik, és az alkati tulajdonságokon túl bizonyos életmódbeli szokások és betegségek is befolyásolják előrehaladását: a túlzásba vitt napozás, stressz, alkoholfogyasztás, dohányzás, nem elegendő alvás és a pihenés hiánya mind-mind felgyorsítják a bőröregedését, és az elváltozások megjelenéséhez olyan tényezők is hozzájárulhatnak, mint a májbetegség, érelmeszesedés, magas vérnyomás, cukorbetegség, valamint egyes gyógyszerek tartós szedése is. Mindezt arcbőrünk, nyakunk feszessége sínyli meg leginkább.

Egy bizonyos életkor után visszafordíthatatlan az öregedés!

A bőr kollagéntartalma 25 éves kor körül kezd el csökkenni, így a ránctalanító krémek használatának megkezdése ilyenkor válik optimálissá. Persze ez a határ egyénenként változik, és felfelé vagy lefelé egyaránt tolódhat, de egy kamasz évei végén járó szervezetnek nincs szüksége a feszesítőkben található tápanyagokra. Ha ránctalanító krémet szeretnénk vásárolni, érdemes alaposan körülnézni a drogériák polcain, és megválogatni, milyen összetevőkből álló terméket választunk, a kőolajszármazékok, parabének – azaz tartósítók – és a felesleges illatanyagok ugyanis többet ártanak, mint segítenek. Fontos figyelembe venni azt is, hogy az idő előrehaladtával a kozmetikumok már kevésnek bizonyulnak majd, hiszen a természetes öregedést semmilyen krémmel nem lehet megállítani, vagy visszafordítani egy bizonyos életkor után. Ilyenkor jön képbe a face-lifting módszere.

Mi is pontosan a face-lifting?

„A face-lifting egy ráncműtéti eljárás, melynek során a felesleges bőrrészek eltávolításával megfeszítik a megereszkedett, kinyúlt, ráncosodó bőrt. Noha a kezelés a bevésődött, mély barázdákat és sebhelyeket nem tünteti el, általa a bőr feszessé és fiatalosabbá válik a teljes arcon és a nyakon, akár 20 évet is fiatalíthat”- árulta el Dr. Fábián Emília, a Fabian Medical&Anti Aging Clinic orvosigazgatója. „A műtét altatásban történik, és a velejáró hegek szinte láthatatlanok: csupán a fül előtti kis barázdában marad egy cérnavékony, alig észrevehető kis seb, a többi a hajas fejbőrön, valamint a fül hátsó részén teljesen rejtve van. Az eredmény tartóssága általában 5-8 év, de ezt nagyban befolyásolják a fent említett életmódbeli tényezők, valamint a testalkatunk, és hogy milyen életkorban feküdtünk kés alá.”
Kiknek ajánlott az arcplasztika?

„Mindenki végezhet arcplasztikát, aki a tükörbe pillantva látványos javulást szeretne felfedezni, és feszesebb, üdébb arcbőrre vágyik. Azonban a hosszantartó eredményhez, és az öregedés késleltetéséhez nem elég különféle kezeléseknek alávetnünk magunkat. Minden esetben javasolt a rendszeres mozgás, egészséges étrend, az optimális anyagcsere érdekében a megfelelő mennyiségű vitamin, ásványianyag és nyomelem bevitele és természetesen változókorban a megfelelő hormonok szintentartása bioazonos ösztrogénnel, progeszteronnal, DHEA-val, stb. –mindezzel valóban tartós és kiváló műtéti eredmény érhető el”- vallja Dr. Fábián Emília, a Fabian Medical&Anti-Aging Clinic orvosigazgatója, majd hozzáteszi, hogy így nem csupán sokáig gyönyörködhetünk a sikeres műtét eredményében, és tovább őrizhetjük meg fiatalságunkat, de a közérzetünk, fizikai és szellemi  állapotunk is érezhetően javul majd.

Forrás: Lifestyle Communications


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X