Főoldal > SZÉPSÉG > 3 dolog, amivel árthatsz a bőrödnek nyáron

3 dolog, amivel árthatsz a bőrödnek nyáron

anyajegybőrápolásnyár
0

Írta: and

Ha nyár, akkor napfény és persze barnulás – de nem mindegy, hogyan. Ugyanis ha nem a megfelelő kozmetikumokat használod, vagy ha túl sokat használsz belőlük, könnyen a hiúságod csapdájába eshetsz.

A Wellandfit most ellát néhány jó tanáccsal, hogy továbbra is „jó bőr” legyél!

1. Sminkben strandolni? Soha!

Kozmetikusok és bőrgyógyászok sem ajánlják, hogy sminkben menj ki a tengerpartra, mert a make up sokat árthat a bőrödnek. Arról nem is beszélve, hogy egy részét leizzadod, másik része pedig a tengervízben köt ki. Ehelyett a megfelelő fényvédelemre helyezd a hangsúlyt: nappali krémedre vigyél fel minél magasabb faktorszámú, akár harmincas vagy ötvenes fényvédő krémet. Az arcod így szó szerint ragyogóan szép lesz, ez pedig felér a legklasszabb alapozód hatásával!

2. A narancssárga nem barna!

Ha túlzásba viszed az önbarnító használatát, azzal nemcsak azt éred el, hogy minden ruhádnak narancsos, vagy barna színe lesz, ami érintkezik a bőröddel, hanem azt is, hogy az emberek furcsán néznek majd rád. A természetellenes barnaság, a foltok vagy a narancssárga szín ugyanis kicsit sem dögösek! Törekedj inkább a természetes eredmény elérésére, és maximum egy-két árnyalatnyi barnulást várj el a krémektől.

3. Vigyázz az anyajegyeidre!

Nem győzzük eléggé hangoztatni, mennyire fontos nyáron bőrünk védelme a káros sugarak ellen, ám anyajegyeidre fokozottan figyelj: kend be őket magas faktorszámú napozókrémmel, és ne süttesd őket sokáig a tűző napon! Emellett nagyon fontos, hogy évente egyszer szakemberrel is átnézesd az anyajegyeidet. Sőt, azt sem árt tudnod, hogy vannak gyógyszerek, melyek szedése fényérzékenységhez vezet, ezért fokozott veszélynek vagy kitéve! Ilyenek többek között az antibiotikumok, belső fertőtlenítő szerek, de különböző krémek, kozmetikumok (AHA – savas hámlasztó készítmény) is rendelkezhetnek fényérzékenyítő hatással. Vigyázz magadra, és a bőröd is meghálálja a törődést!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X