Főoldal > SZÉPSÉG > Soha ne tedd ezt a bőröddel

Soha ne tedd ezt a bőröddel

bőrbőrápolásbőröregedés
0

Írta:

Ha jót akarsz magadnak és az öregedést is késleltetnéd, akkor a következő egyszerű tanácsot fogadd meg!

Bizonyára már mindenkivel előfordult, hogy egy átbulizott éjszaka után egyenesen az ágyba huppant, ráadásul a parti sminkjében!

Ez a legrosszabb dolog, amit tehetünk magunkkal és az arcbőrünkkel, szóval akármilyen fáradtak vagyunk, érdemes gyorsan lemosni és tonizálni az arcunkat, mert a festéknek rengeteg káros hatása lehet. Többek között eltömíti a pórusokat, ami pattanások kialakulásához, gyulladáshoz is vezethet. Ráadásul az arcbőr veszíthet feszességéből is, és hosszútávon ráncosodhatunk, ha nem végezzük el a tisztítást.

Arról se feledkezz meg, hogy a kevés alvást öregíti a bőrt.  A pihenés létfontosságú, mert a stressz hormonok éjszaka állnak vissza a normál szintre. A sejtek ilyenkor állítják helyre a szerkezetüket, sőt az alváshiány miatt pattanások is jelentkezhetnek.

(címlap fotó: iStock)


További cikkeink a témában

bőr

Atópiás, száraz gyermekbőr – tippek a téli mindennapokhoz (x)

Írta:
0

A tél különösen próba elé állítja bőrünket. A hideg, a száraz levegő, a fény hiánya és a szél meggyengíti a felhámot, különösen azokon a területeken (arc, kéz és ajkak), amelyek leginkább ki vannak téve e hatásoknak. Megjelennek a kipirosodott foltok, a bőrirritáció és a száraz bőr valamennyi egyéb tünete.

Kövess Facebook-on!
X