Főoldal > SZÉPSÉG > Miért jó a tőzeges arcmaszk? Kipróbáltuk!

Miért jó a tőzeges arcmaszk? Kipróbáltuk!

arcápolásszép bőrvegán
0

Írta:

Néhány éve számomra az a legfőbb szempont a kozmetikumok vásárlásakor, hogy natúr és vegán jelöléssel rendelkezzenek.

A natúr termék azt jelenti, hogy mentes a szintetikus anyagoktól, és előállítása során kizárólag természetes eredetű alapanyagokat használtak, míg a vegán logó garantálja, hogy állati eredetű összetevő sincs a készítményben, és nem végeztek állatkísérleteket sem a gyártásakor. Mivel egyre többen igénylik a hasonló termékeket, szerencsére akad bőven a piacon ilyen kozmetikum, az olcsóbb, a drogériák sajátmárkás natúrtermékeitől kezdve a drágább, kézműves arc- és testápolókig.

Végre megtaláltam a tökéletes arcmaszkot!

Az arcpakolások terén eddig még nem volt szerencsém, nem leltem rá a tökéletes arcmaszkra, amíg ki nem próbáltam a TURBLISS bioaktív bőrfeszesítő és tonizáló maszkját. A márkáról azt kell tudni, hogy balneológiai tőzeg felhasználásával készíti számos termékét – ezt az anyagot szokták használni fürdőzésre, iszappakolásra is. A maszk, amelyet teszteltem, ezen kívül tartalmaz citromfüvet és rózsavizet is, melyek remek bőrregenerálók. A tőzeg pedig huminsavakban és fulvosavakban gazdag, ezáltal fokozza a sejtmegújulást, és mélytisztító hatása is van.

Érzékeny bőrűek is használhatják

A TURBLISS tőzegmaszk használata tényleg pofonegyszerű volt: heti 1-3 alkalommal érdemes felvinni az arcra, ügyelve rá, hogy a szem- és szájkörnyékre ne kerüljön belőle, majd 10 perc hatóidő után le is lehet mosni. Az érzékenyebb bőrűeknek egyébként 5 percig elég az arcon hagyni a maszkot. A maszk színe erős sötétbarna, az illata pedig leginkább az erdei avarra emlékeztet – nekem személy szerint nagyon tetszett az illata.

A pakolás állagra nagyon sűrű, durva iszapszerű, ezért érdemes felvitel után egy kicsit benedvesíteni is, hogy ne száradjon rá olyan hamar az arcra. Mivel szaunázáshoz is ajánlják, én volt, hogy zuhanyzás előtt kentem fel, hogy a gőzzel együtt dolgozhasson, majd a végén lemostam. A maszk első használata után azt tapasztaltam, hogy a bőröm puhább, míg a második alkalomtól kezdve már fényesebb, ragyogóbb is lett.

turbliss

És mit tud a tőzegvíz?

A maszkot nem csak vízzel lehet nedvesíteni felvitel után, hanem a TURBLISS által készített tőzeges hidratáló permettel is. Ez szintén egy 100%-ban natúr, vegán, kézműves készítmény, amely színtiszta tőzeges vízből áll, semmi egyébből, és szintén tartalmaz huminsavakat. Mivel csak tisztított tőzegvízből készült, ezért hipoallergén, így az érzékeny bőrűek is bátran használhatják.

A permetet természetesen nem csak a maszk nedvesítésénél érdemes bevetni, a reggeli és esti arctisztításra is kiváló. A tőzeges víz egy pumpás fejjel ellátott üvegcsében van, így közvetlenül az arcra is permetezhetjük. Nekem ezzel a módszerrel is bevált, de úgy is, hogy először egy vattakorongra fújtam belőle. A tőzeges víz nagyszerűen eltávolítja a sminket és a szennyeződéseket is arcról, és pórusösszehúzó hatása is van, így segít, hogy a bőr mélyebb rétegeibe kevesebb káros anyag kerülhessen.

Mindkét termékkel látványos eredményeket tudtam elérni, feszesebb, puhább és fényesebb lett a bőröm a használat után, így a BB krémen kívül nincs arra szükség, hogy alapozót is használjak sminkeléskor. A termékek illata nagyon friss, és az arcomon is éreztem, hogy feltöltődött a használatuk után.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X