Főoldal > SZÉPSÉG > Így legyen stresszmentes a karácsonyod! (x)

Így legyen stresszmentes a karácsonyod! (x)

karácsony
0

Írta:

A karácsonyi időszak sokak számára igen stresszes tud lenni. Az év végi rohanás, az ünnepeket körülvevő elvárások, az évek alatt kialakult társadalmi nyomás nem mindig fér össze azzal, hogy folyamatosan változik az életünk. Hoztunk pár tippet, amivel stresszmentessé teheted a karácsonyi készülődést!

  • Írj listát az ajándékokról

Az első és egyben legstresszesebb pontja a karácsonyi előkészületeknek az ajándékvásárlás. Valószínűleg ezzel a legtöbben egyetértenek, hiszen megtalálni a tökéletes ajándékot a család minden tagjának nem egyszerű feladat. Talán a legjobb módszer, ha listát írsz, hogy kinek mit szeretnél adni karácsonyra, majd ez alapján állsz neki a keresgélésnek. A listát természetesen nemcsak az ajándékgyűjtésre használhatod, hanem felírhatod rá a többi ünnepi teendődet is, így megkönnyítve a készülődést. Nincs is annál jobb stresszoldó, mint egyesével kihúzni a lista különböző pontjait.

  • Kérj segítséget az előkészületekben

Tévhit, hogy mindent egyedül kell megcsinálnod. Nyugodtan kérj segítséget a család többi tagjától például a karácsonyi dekoráció elkészítésében. Ilyenkor nem csak a saját válladról veszel le egy hatalmas súlyt, hanem így a család is együtt lehet, és még több emléket raktározhattok el az ünnepekről. Készítsetek együtt karácsonyi dekorációkat, mint például egy adventi koszorút. Meglepődnél, mennyire megnyugtató együtt kreatívkodni szeretteiddel. Nézd meg, hogyan készíthetsz saját kezűleg, egyszerűen karácsonyi dekorációkat.

  • Maradj a jól bevált recepteknél

Ha kevés időd van az előkészületekre, vagy éppen megcsúsztál a teendőkkel, semmi értelme, hogy még az ünnepi menün is stresszelj. Maradj a jól bevált recepteknél! Hidd el, a család többi tagja sem várja el, hogy mint egy mérgezett egér rohangálj egész nap, vagy hogy idegeskedj, mert a recept nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna. Másrészt ilyenkor mindenki a tradicionális ételekre készíti a gyomrát. Ha mégis szeretnél valami újat vinni az idei vacsorába, akkor próbálj ki egy új karácsonyi terítéket. Sokkal egyszerűbb és kevesebb stresszel jár, mint gondolnád. Kattints ide inspirációért!

  • Fordíts időt magadra

A nagy készülődésben ne feledkezz meg magadról sem, és fordíts időt arra, hogy relaxálj egy picit. Több opció is létezik erre: egy nyugtató fürdő például csodákra képes, mert ellazít és végre kipróbálhatod a kollégáidtól kapott fürdősót is! Másik jól bevált tipp, ha bevezetsz a mindennapokba egy szépségápolási rutint. A koreai szépségápolási rutin például remek megoldás lehet, hiszen ilyenkor nemcsak magadra fókuszálsz, hanem a bőröd is megköszöni később a törődést.

  • Engedd el magad és szórakozz picit

Természetesen nem kell itt feltétlen éjszakába nyúló bulizásra gondolni, bár ha téged ez lazít el, akkor mozdulj ki barátaiddal és engedd el magad. Ha nem vagy az éjszakázás híve, akkor elég, ha egy kis jókedvet viszel a mindennapjaidba. Vezess be egy új tradiciót az irodába, és kezdjétek el a karácsonyi pulcsi napot! Idén december 20-án lesz a nemzetközi karácsonyi csúnya pulcsi nap! Használd ki ezt a lehetőséget, hogy egy kis bolondozást vigyél a saját és kollégáid szürke téli napjaiba! Itt kedvedre válogathatsz az idei karácsonyi ronda pulcsi kollekcióból.

 

Legvégül ne feledd, az ünnepi időszak a szeretteinkkel való időtöltésről szól, ezért nem érdemes feleslegesen aggódnod. Biztos az egész család boldog lesz már attól a ténytől, hogy együtt lehettek.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X