Főoldal > SZÉPSÉG > Ne dobd ki a lejárt joghurtot! Mutatjuk, mire használd

Ne dobd ki a lejárt joghurtot! Mutatjuk, mire használd

joghurtlejárt joghurtszépségtrükk
0

Írta:

Ha az illata még jó, ne dobd a kukába!

Igazán dühítő tud lenni, mikor rájössz, hogy a kedvenc joghurtod már napokkal ezelőtt lejárt, nemde? Ha azonban a joghurt illata még kellemes, a szakértők szerint az evésen kívül a következő öt dologra is fel tudod még használni!

Hidratáló maszk

Ha a karantén idején természetes és “minden mentes” arcmaszkra vágynál, mindenképpen próbáld ki a joghurtos pakolást! A szakértők szerint a natúr görög joghurtban lévő tejsavkultúrák egyszerre védik, simítják és hidratálják az arcbőrt, ami különösen fontos most, mikor rengetegszer mossuk és fertőtlenítjük a bőrünket.

Pigmentcsökkentő pakolás

Kevesen tudják, de a joghurt a hidratáláson kívül a különböző máj-és napfoltok, valamint a kellemetlen pigmentfoltok fakításában is nagy szerepet játszik! Csak annyit kell tenned, hogy három teáskanálnyi adagot összekeversz egy kiskanálnyi citrommal, a masszát pedig körkörös mozdulatokkal belemasszírozod az érintett területbe!

Hajkondicionáló balzsam

Ahogy az arcbőrt, úgy a fejbőrt is ápolja a natúr joghurt! Ha például egy kis görög joghurtot és mézet összekeversz, csodás hajkondicionáló balzsamot készíthetsz magadnak! Csak arra ügyelj, hogy legalább 30 percig hagyd a masszát a hajkoronádon, utána pedig óvatosan mosd ki a szokásos samponoddal.

Természetes szőkítőszer

Most, hogy fodrászhoz nemigen lehet járni, egyre többen vágnak bele az otthoni hajfestésbe – ha azonban félsz a végeredménytől, próbáld ki az otthon könnyen elkészíthető citromos-joghurtos szőkítőszert!

Nincs más dolgod, mint egy kis bögre joghurtot összekeverni 2-3 teáskanálnyi citromlével, a masszát pedig a hajadon hagyni 30 percig. Ha több árnyalatnyi különbség nem is, az biztos, hogy észrevehetően világosabb lesz majd a hajad!

Gyulladáscsökkentő krém

Aknékra, pattanásokra és begyulladt szőrszálakra tökéletes megoldást nyújt a görög joghurt – amennyiben pedig extra erős hatóanyagra vágysz, a joghurtodhoz adj hozzá egy kis kurkumát, ami bizonyítottan csökkenti a gyulladások mértékét!

Lábápoló balzsam

Manikűrös, pedikűrös híján sem állhat meg az élet! A kirepedezett sarkok és száraz lábfejek fájdalmas állapota például kifejezetten enyhíthető egy kis joghurtos lábápoló balzsammal, melyet körkörös mozdulatokkal alaposan masszírozz a lábfejed egészébe!

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X