Főoldal > SZÉPSÉG > 7 szépítő titok, amit a méz ad

7 szépítő titok, amit a méz ad

mezszépségápolás
0

Írta:

Nem véletlen, hogy annyi mézes arckrém, ajakbalzsam, testápoló, tusfürdő, sampon és egyéb kence készül – ezt az aranyló csodaszert ugyanis univerzálisan használhatjuk a szépségápolásban. Természetes gyógyító hatása van a méznek, emellett gyulladáscsökkentő  és antibakteriális is.

Arra figyelj, hogy a macis dobozos méz azért nem fogja megoldani az összes bőrproblémádat, hiszen a nyers, pasztőrözetlen állapotú mézet tudod a leghatékonyabban felhasználni.

Arcmaszk

A nyers méz hidratálja, puhítja a bőrt, mert a benne található cukor természetes nedvesítő, amely növeli az arcbőr víztartalmát, és ezáltal csökkenti a szárazságát. Ehhez közvetlenül az arcbőrre kell nyers mézet felkenned, és 20 perc hatóidő után lemosnod.

Gyengéd hámlasztó

A nyers méz kikristályosodása után remek archámlasztó, hiszen hozzátapadnak az elöregedett bőrdarabok, amit aztán könnyen le lehet dörzsölni. Mivel antibakteriális hatású is, ezért mindennapos használatra is ideális. Kicsit melegítsd fel a kezedben a nyers, szemcsés mézet, majd kend fel. Néhány perc hatóidő után egy nedves, puha törölközővel dörzsöld le.

Pattanáskezelő

A méz gyulladásgátló és antibakteriális hatású, így a vörös, duzzadt pattanások kezelésében is hatékony lehet. Ehhez vidd fel a pattanásra, majd 10-15 perc után mosd le.

Mézes fürdő

Igazi királynői fürdőzésben lehet részed, ha 2 evőkanál mézet feloldasz egy csésze forró vízben, majd egy kád vízbe öntöd. A bőröd a hidratáló hatásnak köszönhetően selymesen puha lesz ezután!

Puhítja a köröm bőrét

A mézet még a körmök bőrének ápolására is használhatod: kenj a körmeid tövébe egy keveset a nyers mézből, majd 15 perc hatóidő után mosd le.

Hajkondicionáló

Mivel a méz természetes hidratáló, ezért hajad ápolására is alkalmas lehet, mint kondicionáló. Ehhez negyed csésze nyers mézet kell elkeverned meleg vízben, majd ezt eloszlatni a hajadon. Hagyd hatni pár percet, majd alaposan öblítsd ki.

Ajakbalzsam

Ha ajkaid kirepedezésre hajlamosak, akkor használj mézet erre a problémára is! Ehhez a nyers mézet kend közvetlenül az ajkaidra, majd néhány perc után finoman mosd le.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X