Főoldal > SZÉPSÉG > Botox-kezelés az egyik legjobb szépségklinikán: semmit sem veszthetsz, csak a ráncaid (x)

Botox-kezelés az egyik legjobb szépségklinikán: semmit sem veszthetsz, csak a ráncaid (x)

botox
0

Írta:

Kevesen tudják, hogy a botox neve valójában a világ egyik legerősebb mérgét, a botulinum toxint takarja. De hogyan lett ez a toxin az egyik legnépszerűbb szépészeti eljárás alapja, és hogy néz ki pontosan egy botoxkezelés?

A botox sikersztorija a szépségiparban a 2000-es évek második felében indult. Kezdetben a hollywoodi sztárok és más világhírességek privilégiuma volt a botox, mára azonban bárki számára elérhető kozmetikai kezeléssé vált.

Cikkünkben körüljárjuk:

  • pontosan hogyan érhető el egy toxinnal a ráncok megszüntetése,
  • mi a botoxkezelés menete,
  • és mi a jelentősége annak, hogy hol végzik el ezt a beavatkozást.

A botox hatásmechanizmusa: megszakad a ráncreakció

A botoxot, vagyis a botulinum toxint valójában egy anaerob baktérium bocsátja ki. A botox ráadásul egy úgynevezett exotoxin, ami azt jelenti, hogy ez a világ egyik legerősebb méreganyaga. De akkor mit keres a szépségiparban?

Nos, arra már a múlt század 50-es éveiben rájöttek, hogy az A-típusú botulinum toxin (BTX-A) képes meggátolni az izmok és az idegek közötti ingerületátvitelt. A század végére pedig az is kiderült, hogy ez a tulajdonsága felhasználható a ráncok egyik típusa, az úgynevezett ideiglenes, más néven mimikai ráncok kisimítására. De hogyan lehetséges ez?

Röviden arról van szó, hogy ha a botoxot az izmokba injekciózzák, meggátolja az acetilkolin nevű anyag felszabadulását. Az acetilkolin egy úgynevezett neurotranszmitter, amely az idegekből érkező ingerületek izmokba történő eljuttatásáért felelős . Hiányában az ingerületátvitel megszűnik, az izmok pedig elernyednek. Mivel a mimikai ráncokat (a tartósan jelenlévő statikus ráncokkal ellentétben) az izomműködés hozza létre, így ezek akár teljesen kisimíthatók a botox segítségével.

“Ebédterápia” – nem csak a sima arcbőrért

A botoxkezelést az USA-ban “lunch therapy” néven, vagyis “ebédterápiaként” is emlegetik, mivel annyira gyors és gördülékeny folyamat, hogy akár ebédszünetben is elvégezhető. Utána pedig ugyanazzal a lendülettel folytatható is a munka.

A kezelés előtt a szóban forgó testfelületet fertőtlenítik. Helyi érzéstelenítésre azonban nincs szükség, mivel az injektálás egy rendkívül vékony tű segítségével történik. Másrészt a botulinum toxin gátolja az ingerületátvitelt, így fájdalomérzet közvetítése sem történik meg az agy felé. Kezelés közben tehát legfeljebb enyhe zavaró érzet tapasztalható, fájdalom azonban nem.

A kezelés hatására az arcbőr kisimul, ez már néhány nap után észrevehető. A botox ugyanakkor bizonyos idő elteltével felszívódik és nyomtalanul eltűnik az izmokból. Az első botoxkezelés hatása általában 4-6 hónapig tart, utána azonban a kezelés ismétlésével újabb hónapokra előidézhető a ráncok eltűnése.

A fő kérdés: hol vedd igénybe a botoxkezelést?

Fontos megjegyezni: az csak az érem egyik oldala, hogy a páciensek számára a kezelés könnyű, gyors és problémamentes. A kezelést végző szakember számára viszont nagyon is összetett és komplikált eljárásról van szó. Mivel a hatóanyag minden esetben ugyanaz, a kezelés színvonala az azt elvégző szakember képességein és tudásán múlik. Rendkívül fontos, hogy a kezelés csak a kívánt izomcsoportokat érintse, semmiképpen sem olyan izmokat, amelyek egyéb élettani funkciót is ellátnak. Ezért ahhoz, hogy a botoxkezelés eredménye minden szempontból megfelelő legyen, fontos egy megbízható intézmény kiválasztása.

A Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont éppen ilyen intézmény. Szakorvosgárdája magasan képzett, nagy szakmai tapasztalattal bíró, elismert szakemberekből áll. Nem véletlen, hogy a Dr. Goodwin Központot ma már Magyarország egyik vezető botoxkezelési centrumaként emlegetik. Az orvosokat és a klienseket kiszolgáló asszisztensek és ápolók szintén magasan képzett, a gondoskodás iránt elhivatott munkatársak, akiknek segítsége nélkülözhetetlen a páciensek gyógyulásához, szépüléséhez.

A Dr. Goodwin Központ ráadásul 400 négyzetméteren, exkluzív környezetben, Budapest diplomatanegyedében, a 21. századi igényeknek tökéletesen eleget tévő, korszerű és eszközparkkal várja klienseit. Ha rájuk bízod magad, biztos lehetsz benne, hogy a Magyarországon elérhető egyik legmagasabb színvonalú botoxkezelésben lesz részed.

 

Fotók: Freepik


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X